Ahogy a panel képét nézegetem, tényleg nem tûnik annak.
De ahogy írod te sem ezt vetted :)
Printable View
Ahogy a panel képét nézegetem, tényleg nem tûnik annak.
De ahogy írod te sem ezt vetted :)
Ami linket adtál, ott az új panel képe is. Azon sincs 30A-es dc-dc konverter az tuti, de még 10A-es sem. Anélkül meg még nem láttam mppt töltõt.
Számomra lényegtelen mert megvannak a töltõim, csak ha valaki ezt akarja venni járjon utána, ne csalódjon.
Én párszor nem körültekintõen választottam meg eszközöket, így van amit nem, van amit csak módosítva, van amit csak korlátokkal tudok használni :(
Eltöltöttem egy hétvégét az erdõn. Erediteg az EDC-vel terveztem, de végülis BOB lett belõle.
A táborhely, ahol letelepedtem. Háttérben meredek kõfal. Bokrokkal körülölelve. Elsétált mellettem egy túristacsoport még a tûzgyújtás elõtt, de senki nem vett észre. Patak 50 méterre.
Csatolmány 7405Csatolmány 7406Csatolmány 7407Csatolmány 7408Csatolmány 7409Csatolmány 7410Csatolmány 7411Csatolmány 7412
Úgy ítéltem meg, hogy sok kõ között ment át a patakvíz, így csak egy géz-kávéfilteres szûrést csináltam, aztán 10 percig forraltam. Az elkészült levesnek jó íze volt. Megmaradtam.
A menedék kényelmes volt. Amint lefekedüdtem beterítettek a döglegyek. Mondjuk meg voltam izzadva rendesen, lehet az vonzotta õket.
A BOB-ot felül kell vizsgálnom. Kisebb edény, kevesebb konzerv, plusz kell bele egy moszkítóháló és egy kézi fûrész. EDC-be pedig tampon. A fûrészt teljesen feleslegesnek tartottam, mivel van baltám. Megoldható vele minden, dehát csináltam vagy 5 órán keresztûl így a menedéket.
Sokmindenre gondoltam, hogy gond lehet. Éjszaka, egyedül, vadak, hangok. Hát nem! Az aprónép! Szúnyogok, bogarak, legyek. Kiállhatatlanok. Vagy csak én vagyok puding.
Ami még eszembe jut, hogy egyetlen állatot sem láttam, hallottam!! Hová lettek. Se egy madár, fácán, mókus, nyúl. Kamaszkoromban ez nem így volt. Úgy készültem, hogy lövök magamnak valamit, de bajban lettem volna, ha nincs nálam kaja.
Összességében nagyon jó volt. Kitisztította a fejemet. Néhány dolgot átgondoltam.
Tegnap pedig befõztünk 40 kiló õszibarackot. Emberes meló volt. Nem is tudom, hogy hová fogjuk tenni, mert már teltház van a kamrában.
Bõvítsd a tárolókapacitást a kamrában. :)
Az is megteszi ha az egyforma méretû befõttel teli üvegeket egymás tetejére rakod (amennyiben még van függõlegesen hely) vagy ha van eszköztároló szekrényed a kamrában, akkor szabadíts benne fel helyet pár tucat befõttnek.
Pénteken levágtam egy kecskét és felaprítottam. Rég nyúztam már állatot, de örömmel tapasztaltam, hogy sikerült kivágás nélkül levennem a bõrt. Gyakorlatilag kidobásra került a bõr, de megcsináltam. A belet kivittem a kert végébe és az volt a tervem, hogy este kiülök kis-golyóssal, hátha jön valami dögevõ, de ebbõl nem lett semmi.
Azóta elkezdõdött a változás. Kevés az idõm. Ez is több napos munka volt.
Trespa a markolat anyaga. Piszok kemény. Még jó néhány napot melózni fogok rajta.
Utána jön a tok...
Csatolmány 7847k
Csatolmány 7848
Tegnap szóltam asszonynak, hogy este szimuláció úgy készüljön.
Nem értette. Még.
Amikor már majdnem elaludt, kezébe kis jó fényû lámpa, stukkert tudja hol van,
én kint motozok a bejáratnál full sötétbe. De õ is full sötét szobából kellett, hogy kijöjjön a lehetõ leghalkabban, világítson a képembe és szedjen le :pisztoly:mintha betörõ lennék.
Persze töltetlen fegyverrel, csak csattogtasson rám.
Csak annyi lett volna a lényeg, ha õ eszmél fel hamarabb vagy nem vagyok otthon éjszaka ami naggyon ritka, akkor tudja és szokja mit kellene tennie.
Lehet hülyeség, meg ebben a formában gagyi de biztos ami sicher. Már lõtt élesbe vele, de szokni kell.
El komolytalankodta bakker.:mad: Minek vonzok be ilyeneket duma:confused:........ Van sok éjszakai állat a városba....
Tavasszal megyünk lõtérre is gyakorolni és valószínû veszek egy Vipert (asszonyé lenne) is a Zoraki mellé.
Lehet leteszem a vadászvizsgát, kell puska is.:cool: