szappanból minek annyi ?
Printable View
szappanból minek annyi ?
Mert ingyen jutok hozzá és cserealap lehet adott esetben. Ruha mosásra is alkalmas, amihez nagyobb mennyiség fogy. Sok olyan SHTF helyzet jöhet, hogy járványok törnek ki a tisztátlanság miatt, akkor viszont aranyat fog érni. Most meg csak foglal egy kis helyet.
most volt lehetõségem kipróbálni, milyen lenne az élet, ismét számítógép nélkül. nem volt zavaró az egész napos munka miatt, de jobb, hogy most már van kölcsöngép. Pár napja víz nélkül maradtunk. nincs mosás, kézmosás, fürdés, igaz az ivóvíz minõség már jó ideje nem volt meg. A dolog jól sült el. éjszak az öntözésre használt rendszerbõl vettünk palackokba plusz vizet és minden nagyobb edényt megtöltöttünk. japán módszerrel fürdés, tisztább elõbb mos lábat... aszem ez a problémahelyzet megoldása is kipipálva.
egy hatalmas elõre lépés történt a kapcsolatok terén, kitartó és szorgos munkánknak lett egy nem árt elõnye. ismerõs felajánlott egy rakat szilvát. közben sikerült bort is csinálni. elég elfogadható lett. sajna ez a rendkívüli aszály elvitte a haszon javát, de lökést adotr egy szélturbina megépítése felé
Most sikerólt beüzemelni egy ezer éves prést, így közel 60 l bort is tudunk készíteni. alakul a cefre is. elökerültek a régi hordók a padlásról, bugykosok is. A legjobb az lenne, ha a fútés idõszakában a feles hõvel lehetne kifõzni. Megvan már a téli takarmány és szalma is a jószágoknak. télre már majdnem betermeltük a fát, krumpli is bõven van. azért remélem hosszú õsz lesz, mert sok a betakarítandó termény.
Szereztem egy csomó raklapot.:cool:
Nagy része legalább 30kg/db, de vannak kisebb átlagosak is.
Szerencsére ingyért hozzáférek:D.
Megy a tûzre, ne a hasogatott fa fogyjon, mert az drágább volt.
Ma holnap fûtés.....:(
A héten elhoztam a 6.35-ös Bartal puskát. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Patronnal is teljesen használható apróvadra, csendes. Valahogy ki fogom próbálni azért "felfejlesztett" üzemmódban is.
Legális vele apróvadra vadászni? :)
Persze, hogy nem. Apró fémcélokra gondolt a kolléga, illetve felfejleszti: távcsõvel, tusa végére rendes válltámasszal, ilyesmik ;)
Tudod, itt szigorúság van.
Ez egy elméleti felvetés volt részemrõl, hogy akár apróvadra is használható lenne annak, akinek van rá engedélye. Csak magától értetõdõ dolgot nem írok le részletesen:)
WestBam pedig gondolataimba látott, amikor az optikai tuning vonalat vélte felfedezni a soraim között.
Elnézést, ha félreérthetõ voltam:)