meg puskabol sem, meg loszerbol, meg konzervbol, meg elsosegely cuccbol, meg mindenbol :haha:
Printable View
úgy van
pontosan mit tud a magnézium gyakorlati hasznosság szempontjából, amit mondjuk egy tinder quik vagy urambocsá háztartási vattapamacs nem? mert nekem is van valahol, de nehéz elképzelnem olyan szitut (ideértve a nedves idõben tûzrakást is), amikor pont ez lendítene át a holtponton. akkor már termit, party hard. hozzátéve még, hogy egyrészt a firesteel is reszelhetõ kis kupacba ha elég lassú vagy (és azt se tudnám igazából hasznomra fordítani), másrészt meg praktikus szempontból inkább valami trangia mini vagy szóló spirituszos cucc hajtogatós tûzhellyel (és bármit meggyújtó pót üzemanyaggal) csak kéne legyen a szütyõben szerintem. én legalábbis nem bíznám rá a vacsorámat arra, hogy bárhol találok-e döglött fát, meg mire matyót faragok belõle gyújtósnak. meg a taktikai füst-láng-ropogás... pláne spiritusz kvázi ingyen van és örökké eláll, és lakásban is lehet használni, ha az ember nem rohan be élbõl sikoltozva a dzsungelbe ftsh-ben. ha _igazán_ kemény az ember iszogatni is lehet, csak hamar besötétedik. én még a firesteelt is csak a kölköknek hagyom, inkább pazarlom a butánt a végtelencsavaros tölthetõ köves bic-bõl amíg van bót, mint a drága ötvözetet. ...amibõl lightmyfire helyett következõ életemben az amk sol-t venném, mert egy kezes (sérült, fagyott kéz) és nem borítod fel vele az installációt olyan könnyen.
bocs, ontopik: legutóbbról ezek vevése rémlik: zárható zacsik, citronytabletta, sovány tejpor, dm leveskockák (1+év), minõségi halkonzervek, knorr spaghetteria tészták (éves nyaraláskor rotálásra), étcsoki, tálca legolcsóbb okker classicus májkrém (10+év), tálca globus vagdalt több ízben (10+ év), kis mûanyag flaskás mézek, só cukor mekibõl, széntabletta, bradolin termékcsalád, lyánynak kulcskarikára p*ina alakú kis piszkavas lágytitánból valentinre, meg egy kedves kínai embertõl egy 40 x 5 x 250mm gr5 titándarab amibõl valamiféle breacher bar készülget. a többit nem mondhatom el mert meg kéne ölnöm mindenkit. najó még ezt: vettem 10e pénzért jobbféle ásványvizet (19x6x1,5l), amit mégcsak nem is fogok rotálni. és levert a víz minden értelemben, hogy nem ez volt a legeslegeselsõ (persze úgy könnyû, hogy van helyem).
Én azért vettem kettõt, mert kicsi, könnyû, több ezerszer használható, nedvesen is, meg olcsó is. Úgyhogy szerintem hátránya nincs, akkor meg ugye miért ne lehetne néhányat beszerezni? :)
gondolom hátrány lehet hogy kiterjedése van meg hat rá a tömegvonzás. persze, könnyû, de azért pár deka megvan. részemrõl komoly a kérdés, hogy milyen többletet ad cserébe, vagy hogy hogyan. nekem a fotel-tesztek során elég nehézkes volt kaparni is (ez spec coghlan's), meg maga a módszer is rejtély maradt, hogy hogyan teszem ezt össze a rojtosra felfaragott indító fadarabbal (bocs, biztos van valami bevett neve) egy konkrét kinti tûzgyujtásnál.
Itt van róla a topic: http://magyarprepperforum.org/showth...FCzek-fajt%E1i
:beer:
Nem az a lényeg hogy mivel gyújtasz tüzet, hanem az... hogy legyen választási lehetõséged. Ha az egyik befuccsol, legyen alternatívád.
Nekem is van öngyújtóm, vihar gyufám és magnéziumom szikravetõvel. Mindegyiknek megvan az elõnye és, mindegyikkel lehet tüzet gyújtani. :)
Vettem egy multiszerszámot pici pénzért.Csatolmány 5078Csatolmány 5079
KOMMANDOJACKE SMOCK RIP STOP
Csatolmány 5257Csatolmány 5258
..ez lesz a "világvége kabát"....rendkívül fontos felszerelési tárgy...amin semmi esetre sem szabad kompromisszumokat kötni...
- bakancs
-kés
-hátizsák
-víztisztító
-kabát...a sorrend változó,de ezen senki ne spóroljon...;)