Szomorú, de lassan mi is ide jutunk...
Élni lehet, de minõségi élet kilátásban sincs...
Printable View
Szomorú, de lassan mi is ide jutunk...
Élni lehet, de minõségi élet kilátásban sincs...
Vettem egy kézi kaszát és aprítottam a gazt az erdõben. Szembesülnöm kellett vele, hogy a vékony szálú füvet száraz idõben nem lehet jól kaszálni. Majd esõ után megpróbálom újra. A vastagabb és erõsebb gazok kaszálása jól ment.
Szeretném megtanulni magabiztosan használni és fenni a kaszát!
Az tuti hasznos tudás, apám elég jól nyomja, meg kellene tanulnom nekem is
Sziasztok,
Hetvegi elfoglaltsag:
Csatolmány 8378
Reszletesebben: foto.belse.hu/181117/
Bel
Én készülõk a tére. Kicsit közelebbinek érzem a felkészültséget, mint korábban. Paprika, alma, krumpli, tök, retek ezekbõl hetekre, hónapokig van elég. Pár hétre van igazán jó, száraz fa, illetve vegyes tûzelõ bekészítve. Szerencsére van elég erdõnk a folyamatos pótláshoz, de remélem idén lesz elég idõnk a jövõ évire is sokkal többet férretenni. I. fokú téli készültség megvan:)
Most lesz 2-3 hét, amikor lehet tesztelni a sporolási képességinket. Most csak a készletekre lehet számolni egy jó darabig, mert nem lesz útánpótlás, legalábbis pénzügyi semmikép. Talán decemberben végre kifizetnek, az elmaradások már majdnem verik a 300-t amivel lógnak. Igaz megszokhattam volna, a közférában egy szerzõdést sem tudnak hónapkig megírni.
Na de a lényeg: megtanultam szemesnek lenni, meglátni a szemétben az értéket, a kacatban a kincset. Elég rámenõsnek lenni, ahhoz hogy jól is kijöhesek a kényszer dolgokból. Tényleg sokat számit a duma. pl.: nagy leselejtezésnél embert kerestek azt mindenki húzta a száját ( elõtte balhé volt mi céges és magán azt aki korábban hordta a cucokat besokalt) én meg véletlen belekeveredtem és mit ad isten 2 hétig megvolt a tüzelõ, meg még jópár hasznosítható cucc. Ha minden igaz holnap megyek még egy körre, de közben beviszem a portékámat is, amit jórészt megint csak öszekaptam, mert hát már nem bajlódtak velük tovább a gazdáik.
Lassan vége az õsznek, a betakarításnak. Milyen volt az évetek?
Az idei termés elég gyatra volt. Ennek ellenére innen-onnan jött be cucc, szóval tudtunk elrakni télire. Lett zakuszka, savanyú cékla, zöld paradicsom, stb. Kaptunk a szüleimtõl egy kb. 40 kilós parázstököt, amit két napig sütöttem reggeltõl estig. Na az durva volt :haha:
Elment.
Paprika sok volt.
Paradicsom is ahhoz képest hogy azt hittük kutya fasza se lesz.
Hagyma is jó lett, fokhagymát leszámítva, az egy ideje nem jön össze.
Káposzta is sikerült ha úgy vesszük.
Uborka szintén ok.
Barack nem lett ok, füge viszont igen.
Röviden ennyi.
Több mint 30 magot ültettünk, paradicsomot, paprikát, mindenfélét. Kinőtt 4 darab hajtás. Abból megmaradt 1, de azt kihúzta a macska a földből. Visszaültettük a pici kis zöld izét, de egy idő után kipusztult. Hát, így jártunk. :hogymi: