Hosszabb távú meló a sok inygen raklap összevágása volt.
Egy ideje már azzal tüzelünk.
Szerencsére már 2-3- éve tudok szerezni egész jó mennyiséget melóhelyrõl.
Printable View
Hosszabb távú meló a sok inygen raklap összevágása volt.
Egy ideje már azzal tüzelünk.
Szerencsére már 2-3- éve tudok szerezni egész jó mennyiséget melóhelyrõl.
Én most késülök rá. Akarok csinálni egy vonószéket (faragószéket, csikót). Ehhez keresek rajzot, méretekkel. Amit nem találok...
Ha valakinek lenne, kérem, ossza meg velem, vagy velünk!
Csatolmány 8621
Ezt általában egyedileg készítették...
Ha ilyet szeretnél alkotni, akkor-ha átlátod a mûködését- el tudod készíteni... ;)
Ez az egy méretezett darabot láttam:
https://monari.vmmuzeum.hu/monaripub...2540&kid=29774
Meg ha klasszikus méreteket találsz a múlt század elsõ feléból készülj rá, hogy akkor kisebb embereknek készült jó eséllyel!
youtube tele van jo otletekkel, hogyan lehet ilyen szeket kesziteni
https://www.youtube.com/results?sear...+a+shave+horse
ez egy hoszabb video de egesz jol bemutatja az elejetol a vegeig, hogyan kell csinalni:
https://www.youtube.com/watch?v=hjOeKgOirNo
- Kipróbáltam a Tesco online rendelését.
(Átvételi ponton vettem át a vásárolt cuccot. Egy emberrel érintkeztem csak, nem volt kp. átadás-átvétel) Ezután ez lesz az esetleges bevásárlás menete.
- Egy éjszakára lementünk a nyaralóba. (Nem menekülés volt, fûnyírásnak indult, de legalább volt egy hálózsákos, spontán nekiindulós éjszakánk)
- A héten egyszer mentem csak boltba. Az se lett volna kötelezõ, de elkerülten 40 km autózást és az eladón és rajtam kívül senki sem volt bent.
- Megszereltem az elszaródott kenyérsütõt.
- Padot gyártottam a lányomnak a kerti játszáshoz.
A hetem legnagyobb eredménye a független vízellátás újragondolása volt.
Van egy bõvizû kutam, ami ásott volta ellenére igen mély, nagyjából 25 méteren van benne a víz. Dombtetõn lakunk, ez ilyenformán nem is meglepõ.
A legfontosabb a megfelelõ szivattyú beszerzése. Most egy Hyundai mélységivel próbálkozom, 60m a nyomómagassága. Nekem csak a 420 literes puffer tartályig kell a teljesítménye, onnan az ikertestvére nyomja tovább a kertbe. Elképzelhetitek, hogy milyen erõvel, hiszen neki csak vízszintesen kell teljesítenie. :D
Természetesen szabályozható szórófejjel felszerelve. Arra az esetre, ha inni kellene belõle, van egy amcsi szûrõfilterem.
A konténeres burgonya projekt mellé ültettem 30 tõ paprika és paradicsom palántát.
Elkezdtem felásni a tavaly pihentetett területeket cukkininek és csillagtöknek.
Lassan vetni kell a kukoricát is. A fóliasátor áthelyezésre kerül néhány napon belül. Mobil, csõrendszeres változat, viszonylag könnyû áttelepíteni, akár egy embernek is.
Továbbá ültettem 12 új gyümölcsfát, a meglévõk mellé.
Az akác projekt heti egy napomat elviszi, gyûljön csak a tüzelõ. A héten egy köbméter fával gazdagabb lettem.
Robogót, autót szereltem. A kapumat felraktam nem átlátszó zöld mûanyag hálóval. A cél, hogy az egész utcai kerítés ilyenbõl legyen, részint a porfogó hatása miatt.
Dióhéjban ennyi.:D
En a szabadidomben otthon fozni tanulok. Na nem mesterszakacs szinten, csak ugy alap szinten. Egy finom friss hazi koszt mindig helyre allitja a jo kedvet.
Készítettem tûzoltókészülékbõl egy hobo kályhát.