Én most online rendeltem valamit másik városból, és másnap mehettem is érte az MPL automatához.
Printable View
Én most online rendeltem valamit másik városból, és másnap mehettem is érte az MPL automatához.
Illetve másik megyébõl.
A magyar se jobb. 400 dolláros cuccot fújtak meg amit anyám küldött, az USA határáig el se jutott, úgyhogy még Magyarországon lopták el.A magyar postánál a kedvencem ahogy sürgõsségivel adtam fel egy szerzõdést, de volt benne egy pár ezer forintos karácsonyi ajándék is anyámnak. A Magyar Posta leadta a vámrészlegének és ráültek. Anyám hívogatta õket, õk hetekrõl kezdtek beszélni, hogy talán majd Január közepén vagy végén megkaphatja ha befizet 10ezer forintot (6-ot ért az egész pakk és ajándék volt), aztán megelégeltem és letoltam õket emailben hogy mi a francot csinálnak, ez egy sürgõs szerzõdés, azonnal oda kell hogy érjen a másik meg csak egy olcsó ajándék. Ekkor meggondolták magukat és továbbküldték. Persze a másik fél elállt a vásárlási szándékától, mert a szerzõdés túl sokáig volt visszatartva. 11ezer forint bukta a postaköltségen+idegeskedés. Magyar Posta...
Ismerõsöm Angliából küldött volna 15 dollárt, mert küldtem neki valamit amit ki akart fizetni. Az angol posta simán ellopta azt is. :(
De jó... eltûnt egy csomag, kérdi a címzett hogy hol van. Nyomkövetõs, gyorspostával, 3 hete nincs sehol. Mentem a postahivatalra illetékessel beszélni, aki adott papírokat, mondta hogy majd utánanéz, ír néhány emailt, stb. Meg egy elveszett csomag-keresési kérvényt is benyújtottam. Eléggé kétlem hogy megtalálnák. :rolleyes:
Amire meg én várok, az meg szintén sehol sincs. 3-án rendeltem, 8 nap alatt kellett volna megkapjam. Elvileg a 39 nap lesz belõle. Vagy még több, de az megint a cégektõl függ. Nem kicsit fárasztó helyzet. :hogymi: Ha egyszer ideér, majd lesz belõle egy videó.
Beugrottam a városba, vettem kólát, kukoricapelyhet, kenyeret, chipset. Spóroltam is egy kicsit, volt leárazás. Visszafelé félúton meg leállt a motor. Szerencsére csak az történt mint a múltkor. Leszálltam, meglötyköltem a benzint, aztán beindult és hazajöttem vele. A mutató szerint még van benne, nem tudom hogy miért állt le. 30 km-re még elég kéne hogy legyen.
A forgalom is nagyobb volt mint szokott, szendvicsbe rakott 2 nagy pickup teherautó is, aztán az egyik addig jött utánam hogy inkább máshol jöttem mint szoktam. :rolleyes: Nem szeretem ha jönnek utánam...
Csendes most a fórum. Mindenki kint van a jóidõn?
Újra városi túrán voltam.
Elõször a benzinkútra mentem. Betettem a kártyám, tankoltam a robogóba is, meg kannába is. A legvégén nem írta ki hogy köszöni a fizetést és nem adott ki cédulát sem. Bementem a benzinkútra, mire mondja a nõ hogy nem fogadta el a kártyát a kút, úgyhogy engedélyezték a tankolást hogy majd fizessek utána. Az fantasztikus, de ha nem szóltak én meg figyelmetlen vagyok, akkor simán elrobogok fizetés nélkül abban a tudatban hogy a kártyámról lekerült a pénz... :huuu: Nem szeretek tankolni, ráadásul ez már nem az elsõ eset annál a kútnál.
A következõ állmomás a posta volt. Valaki visszaküldött valamit, meg be kellett vinnem egy borítékot amit kihoztak. Végül is csak 10 éve halott az elõzõ tulaj, tök reális hogy még mindig ideküldözgetik a levelét. Na mindegy, mondták hogy majd elintézik.
Aztán onnan gyalog a boltba, valami biciklis megint rámszólt hogy "tenk jú for jor szervisz". Kiáltottam utána hogy nem vagyok katona, de meg se hallotta. Kiakasztanak ezek az emberek. Látnak egy redneck-et erre rögtön thankyou-znak. Ha feketében vagyok akkor miért nem mondják hogy "Jó napot, atyám, lesz mise vasárnap?". Ugyanaz lenne a helyzet...
Boltban 2 kóla, meg egy zacskó rántott hús, aztán irány haza. Nagyjából ennyi.
:beer:
Közel hat hetet kellett várnom, de ideér a cucc amit rendeltem. Videó(k) hamarosan. :)
Oda zuhant egy mûhold a ház elé? :haha:
Olyasmi. Kibontottam, összerakom, aztán elszállok vele. :)