noÁr - TANULNI AKARUNK! -Magyar felirattal
https://www.youtube.com/watch?v=yfR4dzjGKJs
Érdemes elolvasni a kommenteket :/
Printable View
noÁr - TANULNI AKARUNK! -Magyar felirattal
https://www.youtube.com/watch?v=yfR4dzjGKJs
Érdemes elolvasni a kommenteket :/
Jó zene, értelmes szöveg :)
A hozzászólásokból világosan kiderül, hogy a fogalmatlan, korlátolt sötétek azok, akiknek nem tetszik, az értelmesebbjének meg igen :)
A liberális, szegregációs résznél azért hümmögtem egyet. Lévén, hogy mo.-n ingyenes az oktatás. Mindenkinek meg van a lehetõsége arra, hogy tanuljon. Az iskola meg nem tehet róla, hogy otthon csak a faszverést meg a segélyvárást látja a gyerek.
Mo-n a közoktatás ingyenes, ami azért valljuk, elég kevés a mai nemzetközi gazdaságban. Hiszen ha jó lenne (a világon akárhol), akkor nem léteznének magániskolák.
Én közoktatásban diplomáztam, a szakmámban el is tudtam helyezkedni, de ahhoz, hogy mára már azért jutunk egyrõl a kettõre, pénzért kellett még 3 kiegészítõ szakmát megtanulnom, meg elköltöznöm az ország másik felébe. Most tanulom az újabb, teljesen más szakmát, mert bár azért ellenni el lehet most is, de 5 év múlva ez már kevés lesz, és nem látom a tendenciát, hogy a jelenlegi helyzetem úgy változik, hogy elõrébb jutunk, ha csak nem teszek meg drasztikusnak mondható lépéseket.
Ha 10-15 évvel ezelõtt az oktatás során ezt elmondták volna nekünk, amit most meg kell lépnem (ez nem pénzkérdés, hanem egyszerûen annyi, hogy van-e elég esze az oktatóknak, oktatásügyeseknek), akkor sokkal-sokkal jobb helyzetben lennék. Meg rajtam kívül a generációm kb. 50%-a szintén.
Az oktatásban, az állami oktatásban rosszul tanítanak rossz dolgokat, k.rva nagy hiányosságokkal, és az átadott tudás nem képvisel valódi értéket a tulajdonosai számára.
Mondom, olyan általános dolgokról van szó, amit különösebb jóstehetség nélkül látni lehetett 10-15 évvel ezelõtt is, mégsem beszélt róla senki, és még ma sem beszélnek róla.
lenne tippem, hogy mire gondolsz, de mondanál esetleg konkrétumokat?
Amit a zenében is említenek, adóbevallás-készítés címszó alatt. A pénzügyi mûveltség nulla. Márpedig azt ingyen is meg lehet szerezni.
A tanulás, szakma, munka, pénzkereset kapcsolata teljesen ki van hagyva. Ma a tanulásban is az az elsõ, hogy legyen valami tudásod, teljesen mindegy, hogy milyen. Pedig nem mindegy. Kommunikáció szakon végezve is lehet nagyon jól keresni, csak beszélni kell hozzá három idegen nyelvet, meg oda-vissza tudni az összes 21. századi telekom-technológiát. Elfelejtik az az egyszerû tényt közölni, hogy a szaktudásoddal akkor fogsz pénzhez jutni, ha az általad elõállított javak (szolgáltatások) ÉRTÉKET képviselnek mások számára. F.sza dolog, ha megtanulsz varrni, de mivel kínában 50millióan folalkoznak ezzel, a mai globálgazdaságban nem lesz nagy értéke a tudásodnak. Emellett vízvezetékszerelõt meg nem képeznek, pedig azt nem lehet kínából behozni, és nagyon jó megélhetést biztosít vállalkozóként, mivel a munka értéket teremt másoknak.
15-20 évvel ezelõtt lehetett látni, hogy az informatika, digitalizáció fejlõdése nagyobb változásokat fog hozni, mint anno az ipari forradalom. Ez mára nagyjából be is igazolódott. De még mindig varrónõket képeznek, nem rendszergazdákat meg webfejlesztõket.
A specializáció is egyre fontosabb, ahogy a különbözõ tudásterületek egyre jobban fejlõdnek. Meg kell találni, hogy ki miben jó, és azt a vonalat erõsíteni, nem általános polihisztor-képzõt csinálni még a felsõoktatásból is. Ha elaprózódik a tudás, akkor semmit nem fog érni. Egy-két dologhoz kell érteni, de ahhoz nagyon.
Ezek mind olyan dolgok, amikre én emlékszem középiskolás koromból, hogy már akkor lehetett látni az irányokat. Azt meg most lehet látni, hogy k.rvára senki nem indult el arra.
Se tankönyv, se tanítás, csak járjon a gyerek iskolába, aztán majd lesz valahogy, a lényeg hogy az iskola megkapja értük az államtól a fejpénzt. Aztán könyöröghet a diák is, meg a szülők is. Az igazgatónőt miért érdekelje, ha neki ott a pénz a zsebében?
Majdnem egy teljes osztályt megbuktattak egy budapesti szakközépiskolában
"A hároméves képzés első évében elkezdődtek a gondok, ugyanis egy-két kivétellel alig kaptak tankönyvet a diákok, amiből tanulhattak volna. Ekkor még heti öt napot jártak iskolába és nyáron volt négy hét kötelező gyakorlat, második osztályban viszont már csak heti két napot jártak iskolába és három napot dolgozni, és könyvük sem volt. Azok a szülők, akiknek elektronikai vagy gépész végzettségük volt, többször is jelezték, hogy nem itt kellene tartani a gyerekeiknek a tananyagban, de hiába próbálták megbeszélni az ügyet az igazgatónővel, ő egyszer sem jött el ezekre a találkozókra."
"A diákok szerint három évig gyakorlatilag semmi hasznosat nem tanítottak nekik. Hiába küzdöttek a szülők is, a vezetőség csak az utolsó pillanatban próbálta menteni a helyzetet, akkor már hiába."
"A 27 gyerekből alig nyolcnak lett bizonyítványa, de Melinda szerint ők is csak épphogy átcsúsztak a vizsgán."
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu...kolai-botrany/
Feljelentés sikkasztásért, plusz híradó, fókusz, ilyenek. Máris meg fog jelenni a t. tanerõ a megbeszélésen ;)
Kezdd el tanulni a robotbeállítást, karbantartást, programozást :D Már most is jól lehet keresni vele, és a mainál csak több robotot fognak beállítani az iparban.