Eredeti hozzászóló
maghar
Én arra gondoltam mikor most elkezdtem építeni a gőzhajtásos generátort hogyha az oroszok elzárják a gázcsapot mindenki áttér elektromos áramra lakások fűtése pékek kemencéje stb.lehet hogy túlterhelve lesz az elektromos hálózat és lesznek időszakos áramkimaradások.Ha meg Paksra nem küldenek több nukleáris fűtőanyagot,még nagyobb a baj.A generátorral 3 autóaksit akarok tölteni,tudom hogy nem a legalkalmasabb mivel rövid ideig tartó nagy áramleadásra tervezték de SHTF után ezt lehet a legkönnyebben beszerezni.Mindenhez próbálok szivargyújtós töltőt is szerezni.A következőket működtetem róla:hajvágó,elemlámpák,lakás világítás led szalagokkal (ez már évek óta működik nálam)pmr rádió,laptop,telefon,18650-es aku töltő,12 voltos forrasztó páka,továbbá van egy kukázott szünetmentes tápegységem ha valamire 220v kellene,tökéletesen működik autó aksiról,12v-os vízforraló,és tervben van még egy használt abszorpciós hűtő beszerzése.Lehet venni hozzá 12v-os fűtőbetétet.Szerintem nagyon fontos ha csak pár órát tudom működtetni is.Gondoljatok csak bele,SHTF után 40 fokos kánikulában friss húshoz juttok,1 órán belül megromlik.De ha kicsit tudjátok hűteni elő lehet készülni sózásra füstölésre stb.