Szerintem a normális keresztényeket -és egyéb vallásúakat- nem zavarnák az idegenek, nem is törõdnének az egésszel, de a fanatikusok teljesen bekattannának rajta. :haha:
Printable View
Szerintem a normális keresztényeket -és egyéb vallásúakat- nem zavarnák az idegenek, nem is törõdnének az egésszel, de a fanatikusok teljesen bekattannának rajta. :haha:
Mondjuk érdekes, hogy sehol nem tér ki az írás (vagy ha igen, Wannabe kijavít) arra, hogy léteznek-e földönkívüli értelmes fajok. És ugye az, hogy valamirõl nincs információm, még nem jelenti azt, hogy nem létezik, és az információhiány nem adhat alapot tagadásra. :D (Bocsi, de ez nagyon ideillet :D)
Mondjuk tényleg Wannabe, nagyjából Te képviseled itt a hívõ részleget, mi a hivatalos álláspont ufonauta ügyben? Meg szellemek/kísértetek terén? És a látszattal ellentétben komolyan érdekel! De tényleg!
A kanonizált szövegekben is elég sok utalás van másfajta lényekre. Nem konkrétan ûrhajókon repkedõ földönkívüliekrõl van persze szó, de olyan lények, amelyek nem erre a világra lettek teremtve. Rögtön az elsõk ugye az angyalok, amelyek szellemi lények, legalábbis ha jól emlékszem, sehol sem írják, hogy úgy rendelkeznének fizikai testtel, mint az emberek. A bukottak, lucifer angyalai, vagy a démonok, szintén ilyen szellemi lények (hiszen a letaszításkor nem kaptak automatikusan testet), ezért is tudják megszállni az embereket, és ezen segít az ördögûzés vidám és kellemes rituáléja.
Szintén a genezis könyveinek elején van szó a nefilimekrõl. Ezekrõl azt írja, hogy a földre szállt istenek fiai és az emberek leányai közötti kapcsolatok gyümölcse. Ha isteneknek nevezik a lényeket, akik a földre szálltak, akkor nyilván van fizikai testük, amely nyilván nagyon hasonlít az emberére (biológiailag is, ha már lehetséges a közös utód), és mivel istenek, valószínûleg tudtak mutatni valamit, amivel a magasabbrendûséget bizonyíthatták. Ebben nem volt nehéz dolguk, ha tényleg egy másik bolygóról érkeztek.
A szellemek, kísértetek (érdekes módon a jövendõmondók is ide tartoznak, bár akkoriban még nem ismerhették a genetikai alapú prekogníciós mutációkat, amelyet néhány mai médiumnál bizonyíthatóan kimutattak már) a bibliai írások szerint a gonosz szüleményei, konkrétan nincs meghatározva, hogy önálló entitások, vagy a démonok játszadozásai. Meg le van írva, hogy elég veszélyesek, ne nagyon legyen bolygatva ember által a téma.
Szerintem meg ahogy olvastam, most fog eljönni az az idõ amikor felnövünk melléjük, és nem csak egy gyámoltalan, odafigyelést igénylõ csecsemõhöz hasonlatos a fajunk, amit szeretnének fenntartani az állítólagos "pikkelyesek és barátai".
Hamarosan eljön az idõ amikor egyenrangú testvérei leszünk a többi csillagcivilizációknak.
Wannabe: tényleg nagyon jó kedvemben írtam ezt információra szomjazva! És köszönöm a választ neked is meg Dream_walkernek is!
Hallgattam ateista elõadásokat, valamint nézegettem az oldalukat. https://www.facebook.com/pages/Magya...809142?fref=ts
Nyilvánvaló, hogy ízlésrõl fölösleges vitázni, de akik szerint koncsita egy szép férfi, továbbá akik feminista "hõsöket" köszöntenek születésnapjuk alkalmából, nos..azoknál szerintem kilóg a lóláb. ;)
Úgy látom nem világos nekik hogy mi a különbség a vallás és a hit között. :hogymi:
De semmi kedvem nem lenne velük vitatkozni.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...07d3c135379ecc
:D
http://www.imdb.com/title/tt0070215/
A FB oldaluk csak okoskodásnak tûnik. A legtöbb beírásukra tudnék valami cáfolatot írni.
https://scontent-a-ord.xx.fbcdn.net/...72531847_n.jpg
Miért, talán az Ateista összejöveteleken ismertetik a másik oldal érveit? :confused:
Elég hibás a gondolatmenet. De a kérdés inkább az, hogy nem mindegy nekik az, hogy a másik ember mit hisz, vagy mit nem? Hogy hogy érez, vagy hogy nem? Ha például én nem akarom õket megtéríteni, akkor õk miért akarnak a hitemtõl megfosztani?
De én biztos nem állok le velük vitatkozni. Felesleges lenne, mert úgy tûnik hogy demagógián kívül nem tudnának semmit se beletenni egy vitába.
Az érdekli hogy a másik hitét gyalázza. Nem a kritikáról van szó, mert kritikát én is megfogalmazok vallásokkal kapcsolatban, de lényeges hogy az a kritika ne legyen demagóg illetve ne legyen ostoba mocskolódás.
Az egyik képen gyerekcsonkítással (körülmetéléssel) próbálják a muszlimokat befeketíteni. Lehet hogy én nem értek hozzá, de úgy tudom hogy se a fiúkat, se a lányokat nem a muszlimok csonkítják. A lányokat afrikai törzsek szokták, szerintem még csak nem is vallási okból. Mi köze annak az arabokhoz? :confused:
Az ateizmus is egy vallás. Õk a természetben hisznek, azt istenítik. A panteizmus egyik szégyenlõs változata, ha úgy tetszik. Ugyan templomaik nincsenek, de azoknak a természeti népeknek sincsenek templomaik, akik Afrika és Dél-Amerika dzsungeleiben élnek. Imádatuk tárgya a természettudomány nevû szélhámosság, amitõl minden embernek hasra kéne esni, szerintük. Persze azt a kérdést, hogy miért van egyáltalán valami, miért nincsen semmi, nem tudják ésszerûen megmagyarázni.