http://i.imgur.com/tjGaoa7.jpg
Printable View
Hát támadónak semmiképp sem nevezném, akkor már inkább önvédelminek. ;) Ha én megtámadnék valakit a Victorinoxal vagy a Gerberrel (pengehossz kb. mint a svájcibicskáé), hogy a C.R.K.T. multifogóról már ne is beszéljek az nagy valószínûséggel egyszerûen kiröhögne. :haha: Ezek nem fegyverek hanem eszközök, és ha választanom kéne, hogy önvédelemre mit használjak a három penge közül a negyedik variációhoz nyúlnák, a Taktikai tollhoz. Ami önvédelemre kiváló de lássuk be támadó fegyvernek szintén humoros egy kicsit. :D A szúró-vágó eszközök számát pedig azért nem érzem soknak, mert bevallottan késbuzi vagyok. Ha tehetném egy egész hátizsákkal hordanék magammal de az már tényleg túlzás lenne. :thumbup
Szervusztok!
Szeretnek en is hozzaszolni a topikhoz, ill. megmutatni az en felszerelesemet.
Jo az ha tobben latjak, ezert majd varom az epito jellegu hozzaszolasokat. Gondolkodtam, hogy minek os kene az embernel lenni monden nap, ill mire kell felkeszulni monden nap. Persze nem lehet nalunk a turafelszerelesunk, mikor leugrunk a sarki boltba, egy szal shortba nyaron. En arra jutottam, hogy felepitek egy rendezo elvet. Gondolok arra, hogy a legkisebb, mini tulelo vsomagtol eljutunk a BOB-ig. A lenyeg, hogy integralhatoak, kompatibilisek a csomagok egymassal.
Ezt ugy gondoltam, hogy a legkisebb egyseg az a svajci bicskam, amit gyakorlatilag a wc-re is magammal viszek, aztan epittetem egy kis igazi tulelocsomagot, valoban kis meret, a kovetkezo lepes egy ennel magyobb ugymond igazi edc taska, amit ha mar kimegyek a kis varosombol magammal viszek. Ezt koveti a zsakom amivel turazni jarok. A legutolso nagy csomag a 72oras csomag. Lehetoleg a taskak kozott nincs nagy atfedes. Persze amibol kell, van, es kell is tartalek. Hat nagyjabol ez lenne, az en nagy elkepzelesem.
Én is "dolgozom" egy teljesen hasonló rendszeren, mert a klasszikus kulcscsomó/pénztárca kombó nálam az EDC inkább apróságokkal (pl. néhány alapgyógyszer ha kellene, ragtapasz, mini zseblámpa, mini multitool amik a zsebben is elférnek. Én is úgy látom, hogy szükséges egy kisebb cucc ami a bug out bag és az EDC között helyekedik el, leginkább get home bag, node az kisebb távolságra is jó kell legyen + a kötelezõ BOB és nekem ezen túl már nincs semmi, szóval ezen még gondolkodom, hogy egy nagyobb hátizsákot is felkészítsek. Szeretek túrázni és mentem hegyi túrát már nagyobb hátizsákkal, ez a része nem jelent gondot.
Azért legyen egy kis konkrétum a Get home bag vagyis a kistáskás verzióhoz ezt használom:
http://360shop.hu/?p=termek&termek=3...kha-taska-b103
Lehet máshol olcsóbban is beszerezni, egyébként ez félnapos, egynapos túrához is elég, kocsiba gyorsan bedobod és abszolút hasznos, strapabíró táska.
Sziasztok!
Egy hihetetlen dolog történt velem! Pár éve építettem egy kis túlélõ csomagot, amit aztán elhagytam. Dühös voltam, mert tele volt márkás cuccokkal.
1-2 év alatt összeszedtem újra a holmikat, egy kicsit már átgondolva, "költséghatékonyabban", de azért így sem volt olcsó.
És mit ad Isten, megtaláltam az elsõ csomagot is!!!!!!!!!!!
Ennek örömére, készítettem egy pár képet, ill. ez a reklám helye: feleslegessé vált egy Silva Ranger 27 típusú iránytû ir. ár:5000ft.
Tessék:Csatolmány 6640Csatolmány 6641Csatolmány 6642
Csatolmány 6643Csatolmány 6644Csatolmány 6645
Íme az íránytû!
Valakinek csodálatos karácsonyi ajándék lehetne!!!!
Péter
Legalább meglett!
Wingmanom van nekem is.:beer:
Anélkül ki se teszem a lábam az esetek 97%ában.
Minden van rajta ami kellhet.
Nem kell több.
Sziasztok,
Osszeirtam es lefotoztam, hogy en hogyan kepzelem el az EDC kit-et.
Eloszor is en szetbontottam harom fo reszre, hasznalati gyakorisag szempontbol:
a) Testen viselt
b) Kezkozelben, konnyen hozzaferheto helyen (hatizsak kisebb zseb)
c) Csomag a hatizsak melyen (ezt jelenleg a ceges laptop hatizsak eros anyagu tolto-tartoja szolgalja ki)
a) Testen viselt
Okostelefon (offline autos es turaterkepekkel, VÉSZ appal) (nincs a kepen)
Karora (mutatos-elemes, iranytunek)
Kulcsok + karikan kis LED feny
Bankkartya + notesz alu tokban, kismeretu tollal
Penz (nincs a kepen)
Szemuveg
b) Kezkozelben, konnyen hozzaferheto helyen (hatizsak kis zseb)
Irattarca
Okostelefon fulhallgato
Zsebkes (Gerber Moment)
Kezi lampa - allithato fokusszal (Cree LED)
Viz 0.75L (nincs a kepen)
Ajakapolo
Napszemuveg
Tablagep (offline autos es turaterkepekkel, SAS tulelo kezikonyvvel, etc)
c) Csomag a hatizsak aljan (ezt jelenleg a ceges laptop hatizsak eros anyagu tolto-tartoja szolgalja ki)
Veszhelyzeti penz
Mini multitool (6.8cm hosszu osszecsukva)
Paracord karkoto (nincs a kepen)
Karabiner
Konzervnyito-sornyito
Okostelefon tolto, kabel
Energiabank 10000mAh, napelemmel, 1x1A es 1x2A kimenettel, Micro USB bemenettel (kinai, de tesztelt)
Micro USB kabel (10 cm)
Fejlampa (Petzl Tikkina) +3xAAA elem
AA/AAA USB tolto (2x)
2xAA 2900mAh
3xAAA 800mAh (nincs a kepen)
Pendrive fontos infokkal
Pendrive komplett Linux rendszerrel, USB boot
Vihar ongyujto + duct tape
Toll (ketszinu)
Alkoholos filc
Toll beepitett lampaval es lezermutatoval
Vizallo notesz
1x4.5L IKEA ISTAD duplazaras nejlonzacsko
Lapos muanyag doboz: gemkapocs, rovid drot, imbuszkulcs (2meret), biztositotu
Veszhelyzeti takaro (olcsos)
Sebtapaszok
Fajdalomcsillapito
1x Mabaker zabszelet csokoladeval (100g - 455kcal energia, ebbol 54g szenhidrad) - (nincs a kepen, megettem)
Szolocukor (nincs a kepen, megettem)
Ime:
Csatolmány 6924