Vettem egy osztrák hevederövet a rendszerhez (osztrák kis zsák, nagy zsák, vállheveder).
Egészen elképesztõ nyitási módja van a csatnak: kajak erõvel felfelé kell csavarni. :eek: De megszokható.
A csat mûanyag, Glock gyártmány. :)
Printable View
Vettem egy osztrák hevederövet a rendszerhez (osztrák kis zsák, nagy zsák, vállheveder).
Egészen elképesztõ nyitási módja van a csatnak: kajak erõvel felfelé kell csavarni. :eek: De megszokható.
A csat mûanyag, Glock gyártmány. :)
Vettem egy alu csajkakészletet, amit nem sajnálok kint összekormolni a tûz felett..egy 1000es volt...feltöltöttem a régi Zippo-mat, és beraktam az EDC-be. Cigirõl már rég leszoktam, de mégis hasznosnak gondolom.
A héten veszek egy Flobert forgótáras riasztó fegyvert, ami semmire nem lesz jó, mert csak durran, de a sötétben tutira fegyvernek látszó tárgy és elsüthetõ az mondat, hogy "ez csak a figyelmeztetõ lövés volt, ha közelebb jössz, a következõt a szemed közzé kapod te görény....hehe" :cool:
Nem kötözködésbõl, csak a pontosság kedvéért: a Flóbert már nem tartható szabadon. Ugyanolyan feltételei vannak, mint egy normális lõfegyvernek... a sajátos jogszabályunk miatt...
Gáz riasztót vehetsz, amire kapsz viselési engedélyt vagy gumilövedékest, amire nem, csak otthon tarthatod.
Én is erre gondoltam, csak nem voltam benne biztos. :)
Nem vinném ki a házból..a vadásznet azt írja, hogy nem nagy mûsor engedélyeztetni...bár ki tudja, yardoknak fegyvernek látszó tárgyat mutogatni sosem jó omen.
"A fegyvert el kell vinni a Polgári Kézilõfegyver és Lõszervizsgáló Kft.-hez (Budapest III. kerület Gyöngysor utca 6). Ott miután bemutatták a fegyvert kap a tulajdonos egy tanúsítványt, hogy az valóban egy flóbert pisztoly, ha nincs sorszáma, akkor belegravírozzák. Ennek a költsége alig haladja meg az ezer forintot. A kapott tanúsítvánnyal és a fegyverrel fel kell keresni a lakhely szerinti rendõrkapitányságot, ahol az említett határidõn belül (180 nap, de ez a valóságban lényegesen kevesebb lesz) kiadják a tartási engedélyt. Nagyon lényeges, hogy a fegyvert nem kell otthagyni az engedélyezés idõtartamára, az továbbra is marad a tulajdonosnál. Még van egy könnyítés. Ismerõsök családtagok összegyûjthetnek több fegyvert és elég ha egyvalaki viszi el Budapestre, így nem kell mindenkinek felutazni. Még egy lehetõség, amennyiben az érintett személy lakhelyén van fegyverüzlet, úgy ott is le lehet adni a flóbert fegyvert és õk felviszik a fõvárosba, és elintézik a tanúsítvány kiadását. Végül a kiadott engedély visszavonásig érvényes, azt nem kell öt évente újíttatni.
"
Teszteltem. Az angol prepper forumon irta valaki, hogy o paradicsomos halkonzervbol spajzol, meg tesztabol, mert olcso a csikos belole. Vettem 3 kullonfelet, az egyik nagyon jo minosegu. S vakon teszteltem. Haat, az ASDA-s (wall mart) szar, semmi paradicsom vagy hal ize nincs, bezzeg a premium az milyen finom!