Eredeti hozzászóló
Henrietta
Kedves Kheopsz!
Igazán értékelem azt az igyekezeted, amellyel próbálod csitítani a kedélyeket ebben a topicban. Ez nagyon figyelmes Tõled! Sajnos azt a kérésedet, hogy kérjek bocsánatot nem fogom teljesíteni (nem azért, mert nem tudnám, hiszen egy bocsánatkérés nem kerül semmibe, de nem érzem úgy, hogy nekem vagy kizárólagosan nekem kellene bocsánatot kérnem).
Mégpedig a következõk miatt:
Elindult egy beszélgetés (nevezzük vitának) anno, amiben különbözõ vélemények ütköztek. Én abban a pár hozzászólásomban, amit az elsõ 5 oldalon tettem, leírtam, hogy nekem mi a véleményem a témával kapcsolatban. Tettem mindezt úgy, hogy szigorúan a téma keretein belül maradva, attól nem térve el sem jobbra sem balra, és általánosságban írni a másiknak, kerülve a személyeskedõ, néhol csipkelõdõ, esetleg enyhén rosszindulatú megjegyzéseket. Elfogadva a másik véleményét, a véleményétõl nem akarván eltéríteni, és lehetõleg úgy értelmezni az általa mondottakat, ahogy azt valóban értette.
MREVOLUTION nem igazán értette, hogy mit is akarok mindezzel mondani, és folyamatosan erõltetett egy olyan vonalat, mely szerint én a férfiakat feljebbvalónak, a nõket alacsonyabb rendûnek tartom, mindezt a lehetõ legnegatívabb értelmezésben.
Majd ezzel kapcsolatban többször kifejtette, hogy egy intelligens férfi nem foglalkozna olyan nõvel, aki automatikusan alárendeli magát. Mivel nem értette meg, hogy én milyen értelemben használtam a férfiak "feljebb valóságát" - családfõi és bibliai, teremtésbeli értelemben, nyugodtan gondolhattam, hogy ez a mejegyzés nekem szól (egyébként azt, hogy a nõ alacsonyabbrendû sehol nem írtam, õ mégis ragaszkodott ehhez). Akár meg is sértõdhettem volna, hiszen akkor ezek szerint engem csupa unintelligens férfi vesz körül. De nem sértõdtem meg, sõt vissza se vágtam azzal, hogy akkor azok körül a nõk körül milyen férfiak lehetnek, akik ennyire hangoztatják az egyenjogúságot. Egész egyszerûen ezt a megjegyzést szó nélkül hagytam.