Nekem meg a futárokkal volt bajom,mert sajnálták azt az egy perc hívást hogy értesítsenek a szállításról.Múltkor nem hívtak fel hogy hozzák a csomagot így visszaküldték a depóba és nekem kellett elmennem érte.Akkor minek fizettem szállítási díjat.
Printable View
Nekem meg a futárokkal volt bajom,mert sajnálták azt az egy perc hívást hogy értesítsenek a szállításról.Múltkor nem hívtak fel hogy hozzák a csomagot így visszaküldték a depóba és nekem kellett elmennem érte.Akkor minek fizettem szállítási díjat.
Itt van a UPS, õk a kedvenceim. A FedEx. Õk se rosszak, bár õk szeretik átpasszolni a szállítmányt a postahivatalnak. Elhozzák messzirõl, aztán a posta szállítja ki, ami miatt 2 nappal késõbb ér ide a csomag. Van a Prestige, amit az Amazon sokszor használ. Azt hiszem hogy nekem 3x szállítottak eddig. 2-nél sose tudtam hogy épp merre jár a szállítmány, meg már gyanús volt hogy el is veszett, de végül csak ideért. Harmadszorra viszont olyan villámgyorsak voltak, hogy nagyon meg voltam velük elégedve. De azért jobban szeretem ha lassabb, de biztosabb az egész, meg látom is hogy épp merre jár a csomagom, mert akkor nem idegeskedem miatta.
Nekem a GLS futárszolgálattal volt problémám,az imént írtam róluk.
Megint egy türelmetlen vevõ. Írja, hogy nem kapta meg a felvarróját.
Oké, megrendelte 28.-án. Aztán lett vasárnap, hétfõ. Kedden mentem és feladtam neki. Szerdán szünnap volt. Összesen Csütörtök-Péntek-Szombat telt el. Végig -30 fok, fél méteres hó, ráadásul az ország másik végében lakik. :rolleyes: 2 és fél - 3 nap alatt nem fog odaérni a sima boríték.
Meg kér követõ kódot. Az nincs simán feladott borítékra. 1.99 dollárt kérek a postaköltségre. A nyomkövetõ kódos az vagy 7 dollár lenne. Úgy gondolja hogy õ kifizet 9.50-et, abból én fizetem a gyártást, a gyártótól a szállátást, a vámot és egyéb adókat és díjakat, kifizetem belõle a 7 dolláros postaköltséget/nyomtatást/papírt, kifizetem az eBay-t, ott a listázást és a többi díjat, meg a PayPal díjat is. Dolgoznék, tölteném az idõmet és elveszítenék még a drága felvarró eladásával is több dollárt. Az emberek nem gondolkoznak. :duhos:
Így olyan lenne mintha ingyen adnád.
Igen, vagy inkább olyan mintha én fizetnék érte hogy mások megkapják. Most néztem meg, már vissza is vonta a pénzt! Tehát nem várt talán csak 3-4 napot és már elkönyvelte hogy õ nem kapta meg. :rolleyes: Most aztán tényleg nem tudom hogy mi van. Megnéztem Google maps-en a címét, a nagy semmi közepén él egy tanyán, ahová csoda hogy egyáltalán kézbesít a posta. Nem tudom hogy várja el hogy ennyi idõ alatt bármit megkapjon. Eszméletlen milyen emberek vannak. :hogymi:
Az én véleményem az hogy sokszor a futárok tehetnek arról hogy nem jön össze az üzlet az eladó és a vevõ között.Így a kereskedõ nem kapja meg a pénzét és a vevõ sem kapja meg az árut.Pedig a pénz és az áru is megvan.
Elõfordulhat, de ebben az esetben közel van a fizikai képtelenséghez az hogy odaérjen bármi is hozzá ennyi idõ alatt. A USPS nem is ígér semmi olyat, hogy 3 napon belül elszállítanának bármit az ország másik végébe. Õk 5 napot mondanak rá, annyi meg még nem telt le, csak 3, esetleg 4. De 5 semmiképpen sem. A vevõ vagy egy tizenéves idétlen kölyök aki nem bír várni egy kicsit (de akkor minek rendel?), vagy valaki aki ingyen akar magának dolgokat és ezért képes másoknak is rosszat tenni. :hogymi:
Meg se kérdezte hogy mi van, egyszerûen csak azonnal beadott egy bejelentést az eBay-nek. Azt írta, hogy 6 napja vár. Nem tudom hogy várhatna 6 napja, mikor 48 órán belül vagyok köteles neki valamit elpostázni és volt egy szünnap is, elsején. Az már úgy maximum 4 nap, de mi van ha este adtam fel, akkor a posta már nem üríti a leveleket, tehát akkor csak 3 nap. De nem is válaszol, se semmi.
Az lenne a javaslatom erre,hogy aki visszaküldi az árut az a késõbbiekben csak elõreutalással tudna rendelni. Sok webshop így csinálja.