:)
http://amerikaimagyarok.blogspot.com...es-haznal.html
Printable View
Éppen akartam kérdezni!Ez benne van a pakliban,szokjatok hozzá.
Bennem is van minden évben több is,most is van egy beszakadt fej.
De semmi baja nem lesz senkinek tõle,ha aznap ki van szedve,mert az elején csak szív,nem hányja vissza a bacikat,vírusokat.
Este fürdéskor meg kullancs-kanállal ki kell kapni..ha beszakad a feje nem gond,kijön hamar magától.
Az állatoknak meg van a nyakra cseppenthetõ szer..az nagyon jó.A kutyámba soha nincsen kullancs.
Ismerek egy hasonló részt,a Cikolai-tavak környéke.Csodavilág,úgyhogy aki szereti az ilyen madár megfigyelõs,gombászós,gyógynövény szedõs kényelmes túrákat,az járja körbe.
Na kullancs az van dögivel.Nadrág a bakancsba!De kárpótol az élmény!
Ma is kiszedtem néhány kisebb fát. Sok el van dõlve, meg már ki van törve. De fûrész se kell mert anélkül is kicsit meghajlítom és törik. Persze csak a halott fákat szedem ki. Volt egy nagy is, azt fûrészelgettem a tövénél, kicsit megrántottam, erre derékban tört és kidõlt. Ilyen nyárfa féle. De van barnásabb fajta, azok is halnak. Meg van amelyik fent még bimbózik, de lent már halottak az ágak. Nem tudom mi ez, ez valami fertõzés lehet ami elviszi a fákat? vagy a túl sok nedvességbe halnak bele? Vagy mert csak a fák tetejét éri a fény, de az alját nem és abba pusztulnak el? (Ez utóbbit kétlem.) A lényeg hogy dolgozgatok odakint, lassan, nem kapkodva. Összetöröm az ágakat, aztán lesz belõle tûzifa a tábortûzhöz. Sütünk virslit még, meg ilyesmi. :)
Arra gondoltam hogy ha lesz pénzem, intézni kéne majd fafûtéses kiskazánt/kályhát. Annyi a korhadt fa, hogy fûthetnénk vele sok éven át.
Most milyen fûtés van?
Most? Semmilyen. :D Van két hõsugárzónk. Amúgy gázfûtés, de rendelni kell egy konténernyi gázt. Csak úgy gondoltam hogy egyelõre ráér, mert nincs tél. De majd idõvel beszerzem, a gázos cég a város szélén van. :)
Most nyár van. Ilyenkor lehet olcsón megvenni a kályhákat, tessék beszerezni egyet, télen meg lehet szépen a jó meleg kályha körül heverészni a levadászott állatok kiterített bõrén :thumbup
Majd kiderül, egyelõre nincs tartalékunk. Eddig két levadászott állat van, 2 kullancs. :haha:
Ma kicsit rendezkedtem, lecseréltem a hálószobát, átköltöztünk egy másikba. Mit ne mondjak, a macskának nagyon nem tetszett a kilakoltatás. Neki jó volt abban a szobában ahol volt. De kemény az élet mint a kád széle, úgyhogy muszáj lesz neki beletörõdni.
A nagyobb szobából megyünk át a kisebbe. Nagyobb ablak, több napfény, a villany is jó, könnyebb felmelegíteni a szobát.
Gratulálok az új házadhoz! :thumbup
Tök jó. De lesz egy kis munkád az erdõben....
Az a fa fûtéses kályha meg tuti dolog! Ha csak az elhalt fákat vágod ki, akkor is sokáig fûthetsz vele.
De ha elég nagy az erdõ, akkor folyamatosan adja a tûzifát! Nem keveset lehet spórolni vele!
Hány hektár erdõd van?
16 hektár föld. Abból nagyjából 15 hektár az erdõ.
Azt írtam hogy a város a szemetet se viszi el? A papírnál nem gond, elégetem, kis hamu marad utána. Talán a konzervdobozokat elvihetem a fémátvevõ telepre, de a mûanyag az nem jó, azzal nem tudom mit csinálhatnék. Jó nagy szemétség hogy 1300 dollárt kell adnom a városnak és semmit nem kapok érte.
15 hektár az jó sok!
Abból simán meg van a fûtésed folyamatosan, szerintem!
Vegyél egy jó láncfûrészt, azt hajrá...:thumbup
Sok sikert kívánok a házhoz! Várjuk majd a fejleményeket. :)
Pont ez az érdekes, Amerika nem jeleskedik ilyesmiben - ahogy eddig láttam.
Az EU-ban szigorúbbak a környezetvédelmi törvények.
A nemrég lejárt Kiotói egyezményt sem írta alá az USA anno.
Az az 1300 dollár tényleg sok. Közel 400.000 Ft-ot zsebre raknak a semmiért. Ez olyan mint anno a kanapéadó vagy mi a fene volt az.
Ha kapnék érte valamit, akkor nem aggódnék miatta annyira, de ez 1 havi fizetésem, vagy talán még több is, mert már nem keresek olyan jól mint 1 éve. Ez még itteni szempontból is marha sok pénz. Az azért milyen már, hogy nem vállalok gyereket mert drága és nincs pénzem, de az állam lehúz és más emberek gyerekeire költi -iskoláztatásra- az adót amit elvesz tõlem. És nem csak gyerekekére, hanem felnõttképzõs iskolákra is. Tehát más felnõttek hóbortjait és én fizessem meg, mert õk úgy döntenek hogy mûvészei papírt akarnak és elmennek festegetni egy osztályterembe. Valami az öregeknek is megy, de a nyugdíjalapot nem azért fizetjük hogy mindenkinek legyen nyugdíja? Meg a veteránoknak. Oké, de nekik is az országos adóból kellene kapniuk. Meg a rendõrségnek megy az ingatlanadóm, akik ki se jöttek mikor hívtuk õket, mert hogy "túl messze" vagyunk. Nem tudom hogy a tûzoltóság is ezt mondaná-e, de õk is kapnak a pénzbõl.
Egy nagy lehúzás az egész.
Ez olyan hogy veszel egy házat, de akkor se lesz a tiéd, ha nem fizetsz az államnak bérleti díjat (ingatlanadót). Mert akkor kiköltöztetnek és elveszik a házad.
Az alapító atyák pedig megmondták hogy "ne legyen adóztatás úgy, hogy az adózó semmit nem kap cserébe". Sajnos ezt a nagyon fontos dolgot úgy látszik elfelejtette az állam. :(
Hát most nincs energiám leírni, hogy ideahaza mennyivel szarabb a helyzet. Itt lassan a szarást is megadóztatják és a sok fideszes õskövület még tapsol is hozzá, hogy mennyire preferálja azt, hogy még kevesebbõl kell élnie...
Hajrá....
Remélem egymás szájába adják a Viktorral az utolsó falatot....
... szombaton!
Csaba , mi lessz szombaton ?
Hétvége? :D
Mondjuk én a petpalackokat nem dobnám ki a helyedben.
-kerítés oszlop tetejére jó,nem rohad szét+ a földdel érintkezõ részre is az égetés után rá lehet húzni
-tyúkól tetejére lehet "cserepet" csinálni belõle
-víztárolásra is jó hûvös,nap védett helyen
-rizs,dióbél,szemes takarmány tárolására is jó(nincs szag,nincs egér)
-a palánta mellé tegyél egy oszlopot és szigszallagozd rá fejjel lefelé,az alját vágd le,a kupakra egy 0,1 mm furat..elég két naponta megtölteni slaggal...
-a nem színes palackokból lehet UV-alapú víztisztítókat csinálni
-2 colos vízvezeték vagy elektromos csövet fúrd ki,úgy hogy pont a palack menete bele férjen,az alját vágd le,sokat tegyél közvetlen egymás mellé,a csõ mehet a víztárolóba...mikor nem esik,takard le ,ne porosodjon....fejleszthetõ,ahogy gyûlik a palack ;)
-jó kis cserépnek is,tudsz benne paradicsomot,paprikát termelni(kevesebb földet kell hozatni)
Nem dobtam ki egyet se, konzervdobozokkal vagyok bajban, meg az apróbb mûanyag szeméttel.
Tegnap lõdöztek a szomszédok, valószínûleg vadásztak, nem célba lõttek. Vagy 8 lövést hallottam összesen, vagy 2 óra alatt.
:)
Kullancs mellett van még egy másik állat is amibõl sok van. Katicabogárból. Nem tudom hogy hogy jönnek a házba, de mindig van belõlük 1-2 darab az ablakokon.
Úgy tûnik hogy tönkrement a switch-ünk. Szerencsére vetettem egyet a fõnökömmel és el is hoztam. Kicseréltem rá, úgyhogy mûködik.
Meg leteszteltem az Internetünket a speedtest weboldalon. Letöltés szuper, feltöltés egész jó, de az a ping. :(
http://i.imgur.com/gQ894C4.jpg
Hát a klasszikus zombi riasztó...madzagra felfûzve,kavics bele ...Idézet:
konzervdobozokkal vagyok bajban
..még annyi eszembe jutott,ha elég nagy a telep,akár ráteríthetsz egy krumlis zsák szerû hálót(nem tom hogy hívják),így a hajnali,esti párát fel lehet fogni.Idézet:
-2 colos vízvezeték vagy elektromos csövet fúrd ki,úgy hogy pont a palack menete bele férjen,az alját vágd le,sokat tegyél közvetlen egymás mellé,a csõ mehet a víztárolóba...mikor nem esik,takard le ,ne porosodjon....fejleszthetõ,ahogy gyûlik a palack
Oké, de van naponta 1-2 új. Egy évben az vagy 500 darab. :)
Nyáron, amikor legmagasabb a vas ára, akkor irány a méh-telep, addig meg zsákban gyûjtögetni.
Ott felejtettem a másik házban 72 vastag csomagoló szigetelõszalagot.
Muszáj volt rendelnem egy 36-os pakkot helyette.
Hát nem vagyok annyira idióta hogy a régi címet nem változtatom meg és oda szállítják ki?! :duhos:
Rendelhettem egy újabbat.
És ott van a másik háznál 108 darab. Ki tudja mikor kerülnek majd ide. :(
na ez epic fail :D
Az. De rendeltem megint 36-ot, most már remélem jó címre érkezik.
Felhívtuk a szemetes céget vagy 1 hete. Nem is válaszolnak. :hogymi:
A korlátos net mérõje mindig visszaugrik 10gb-ra.Minden nap. Kicsit utánanéztem most, erre kiderült hogy az elsõ 10 napban így csinálja a szolgáltató. De akkor nekünk miért nem mondták ezt? :duhos: Kiakasztanak ezek az emberek. Elõször jöttek hogy súlyos adatlopás történt, aztán mikor körbetrombitáltunk mindenféle hatóságot és rendõrséget akkor meg azt mondták hogy "mégse történt semmi". Égett a pofánk a rendõr elõtt aki idejött a dolog miatt. Aztán hogy drágább a csak Internet, mint az Internet-TV csomag. Tehát a kevesebb többe kerül! Meg ez a ping szám is, hogy 625. (Lassú lesz ha lejár a 10gb, írják a weboldalon.) Igen? Már most is rohadtul lassú! Nem a sebesség miatt, hanem a magas ping miatt. Most meg ez is, hogy nem szólnak hogy az elsõ akárhány napon túlléphetjük a 10 gb-os keretet. De csak azért ilyenek, mert tudják hogy nincs ellenfelük. Szocializmus van, nincs konkurencia. :( Meg a 2 éves szerzõdés. Ha kilépsz, akkor 18 dollár / hó a hátramadó idõre. Ez is miféle szemétség már?
Rendeltem egy helyrõl 8 kést, még 2 hónapja, mert volt valaki aki rendelte õket tõlem. Nem volt a boltnak raktáron, gondolom, mert most kaptam 8 kést. Épp csak nem azokat amiket rendeltem, hanem 8 szabadkõmûves jelképes kést küldtek. Most ki az anyámnak fogom ezeket eladni? :hogymi:
Ráadásul még lógnak is egy rakás pénzzel, mert rendeltem 3 pólót, 23 dollár értékben vagy mennyiért, erre küldtek egy 15 dolláros kupont a következõ vásárlásra. Heló, a 23 nem egyenlõ 15-el. Hová lett belõle 8 dollár?
Ráadásul az asszony felhívta õket a múltkor és durván beszéltek vele. Az eszem megáll ezen a bolton. Minden egyes alkalomkor vagy hiányoznak dolgok, vagy mást küldenek, most ez a kupon ügy, meg nincs raktáron, meg minden. Hogy lehetnek ilyenek? :duhos:
hogyhogy többször is rendelsz tõlük ha ez a tapasztalat?
a második után az elsõ 3 legfontosabb fórumon leírnám a problémákat és soha többé nem rendelnék... vagy valami ilyesmi, gondolom...
Mert még így is megéri, hogy elrontanak dolgokat. Viszont ez a legutolsó ez már így elég durva volt. 1 hiba per rendelés, oké. De hogy ilyen tortúrát csináljanak, az már tényleg durva.
Általában 3 nagyker van ahonnan rendelni szoktam a kisboltomhoz. Õk az egyik.
Felfedezõ útra mentünk, kerestünk egy élelmiszerboltot. Biciklivel, nem volt rossz. Az idõ szép, az utak meg nem túl forgalmasak, ráadásul van elég hely az út mellett a biciklizésre. Találtunk is boltot, olyan közepes méretût, de elugrani almát meg hasonlókat venni teljesen jó így nyáron. Persze az a gond ezzel, hogy 2-3 dollárt akartam költeni és 26 lett belõle. Ezért jobb online vásárolni. (Csak úgy meg friss gyümölcsöt, zöldséget, fagyasztott dolgokat nem hoznak ki.)
Vettünk vécépumpát is. Azt tudtátok hogy a nyele pont belemegy az 5.11-es hátizsák molle csíkjai közé? :D Taktikai budipumpa. Úgy tekertem visszafelé.
Nézem, fogy az Internet, közeledik a limit vége. Aztán csak "web based" Internet lesz, 96 kb / s sebességgel. Persze 2 gép van, úgyhogy az a 96 az inkább 48 kb / s lesz. Hogy megy-e majd a Youtube nem tudom, mert arra külön kitétel van, hogy videók, meg 1 MB-nál nagyobb képek meg ilyesmik. De még ha el is indul, Youtube-on a leglassabb videófelbontás is 144p, amihez nem ártana 200 kb / s.
És csak azért csinálhatja meg ezt ez a cég, mert tudja hogy a többi nem húzta ki ideáig a kábelt.
Szemetek...
http://i.imgur.com/hNKzv6f.jpg
Fogta magát az áram és elment még egy szobában. A gond az, hogy ez már a második szoba. Ráadásul ez az a szoba ahová az Internet is be volt kötve. Át kellett húznom a kábeleket meg minden. Muszáj lesz hívni egy villanyszerelõ céget, viszont az itt irgalmatlanul drága, nálunk meg eléggé pénzhiány kezd lenni. Ráadásul most jön a nyári ingatlanadó meg a mellé a van egy másfajta adó is. És akkor van itt vízvezeték probléma is, nem veszélyes, de azt is meg kéne nézetni. És még gázunk sincs, ami szintén 500-600 dollár lenne. Kezdünk kifutni a pénzbõl, nagyon nem lesz ez így jó. :(
A szélsõ szobáét megoldottam. Az most jó, de a fontosabb szobáé nem mûködik, pedig megpróbáltam mindent. Fel van kapcsolva a biztosíték, jónak kellene lennie.