Kint töltöttem a nap egy részét, fotóztam, videót készítettem. Ha minden jól megy, pénteken fel tudom majd tölteni a motoros videót. Még egy kis tesztkört is tettem vele.
Printable View
Kint töltöttem a nap egy részét, fotóztam, videót készítettem. Ha minden jól megy, pénteken fel tudom majd tölteni a motoros videót. Még egy kis tesztkört is tettem vele.
Tanitani nem tanitjak, legalabbis Canadaban, de ep eszu ember felmeri a veszelyt, a masik emberre es ugy cselekszik. Csak az a baj, hogy tobb agyhalott vezet mint normalis. Azert is nem ertem ezt a viselkedest, mert ha en a 40 tonnas szerelvenyt le tudom lassitani es kikerulni a masikat, ugy hogy ne ijedjen meg, akkor barmilyen kisebb jarmu le tudna lassitani. Csak gyoker redneckek csinaljak ezt. Nekem meg meg is szoktak koszonni.
Mondjuk ha en dudalnek ra akkor meg is suketulne. A legkurt 130 decibel
Ez jó hülye nap volt...
Másfél órám volt hogy beérjek a hivatalba motorpapírokat intézni. Ok, rohadtul messze van, meg nem vezet oda egyenes út, ami odavezetne az állami út, tehát robogóval nem mehetek rajta. Marad a sok kis kacskaringós út és utca. Nem gond, van térkép, van GPS, majd odatalálok. A szokásos útig nem is volt probléma, aztán mentem elõre, csak nem jött az az út aminek kellett volna. Aztán megálltam és néztem a GPS-t, napsütésben alig láttam a képernyõt, de amit láttam az se volt túl nagy segítség. Amerre jónak tûnt az irány, arra kezdtem menni, mentem és mentem, aztán végre láttam egy nagy épületet. Na mondom ok, ez lehet a nagy parkkoló ahonnan a hivatalig gyalogolok majd. Tévedés, egy iskola volt. Újra elõ a térképet meg a GPS-t, francot se láttam belõle. Visszafordultam, mert mondom ezt bebuktam, lekéstem, a hivatal bezár. Aztán meg nem találtam meg a visszafelé vezetõ utat sem.
:huuu:
Össze-vissza tekeregtem mint egy kígyó. Úgy éreztem mintha elnyelt volna egy fekete lyuk, vagy egy féregjárat és kiköpött volna egy teljesen ismeretlen helyen. A térkép szerint láttam hogy a számozott utcák szerint merre kellett volna mennem, ott nagyjából kezdtem eltalálni a dolgot, majd leálltam. A GPS-be betápláltam a hazautat, és úgy tûnt hogy nem vagyok rossz helyen. Kicsit tovább berregtem, mire végre megláttam egy ismerõs dolgot, onnantól nem volt gond.
Aztán itthon néztem, az egyik utcánál rosszul fordultam le, azért tévedtem el teljesen. Ráadásul ahogy néztem az iskolánál viszont ha lekanyarodok, akkor jó felé mehettem volna. Igaz, lehet hogy már úgyse értem volna oda idõben.
25 km és másfél óra a nagy semmiért.
:duhos:
Eleve nem értem hogy miért kell a hivatalt a városhatárra tenni ahol kizárólag az autópályán lehet ráfordulni. Nem lenne ésszerûbb hogy mondjuk a Posta közelébe tegyék?
Én úgy tudom, hogy az USA-t aotós közlekedésre tervezték. Tehát aki nem azzal közlekedik az szívni fog. Ugyanez a mûvelet úgy nézett volna ki kocsival, hogy beülsz, bepöttyinted a waze-ba az útvonalat és ott vagy 20-25 perc alatt. Látod a navit, mert a kocsiban látni.
Amúgy én is csináltam kb ilyet, mint amit most írtál. Az volt utána a gondolatom, hogy jó béna voltam. Ugye olyan eleve nincs, hogyha készülsz rá, akkor nem tudod leárnyékolni a telefont, vagy GPS navigációt, hogy rendesen lásd. Innentõl mér csak az a kérdés, hogy milyen gyakran állsz félre megnézni. De ez már egy tanulási kérdés, ha túl ritkán állsz félre, akkor sokat mész pluszba, mert túlmész, rossz helyen kanyarodsz. Ha túl gyakran állsz meg, akkor veszteggeted az idõdet a megállással. A gyakorlással amúgy javul a funkcionális memóriád ebben a kérdésben. Még egy trükköt javasolok: otthon nagy képernyõn jól megnézni az útvonalat és néhány kulcshelyen utcaképet nézni a google-bõl és azt megjegyezni, hogy ott merre.
Aliexpressrõl amúgy olcsó a navitartó, a robogó tükrével lehet általában felfogatni, van olyan, ami bizalomgerjesztõbb, mint a többi. Én vettem, volt hogy használtam. Ezekre tudsz tenni árnyékolót kartonpapírból, vagy bármibõl, gyárilag az olcsókon nincsen. Ami még segíthet a futáshoz készített karra rögzíthetõ telefontartó. Menet közbe nem látod általában, de megállva gyorsan le lehet olvasni, nem úgy, mintha zsebbõl, vagy táskából kell elõtúrni.
Amúgy ez itt talán off, a robogós topicban lehet jobb helye lenne.
Ha a fejlõdési szándék erõs, akkor már csak a gyakorlat teszi a mestert!
Az mûködik mobil nélkül is? Mert nekem az nincs. :haha:
Amúgy biztosan jó lenne, mert a GPS-en nem lehet beállítani hogy a mellékutcákon jelölje ki az útvonalat. Mindig a nagy és gyors útvonal az amit kijelöl, amit kocsival lehet menni, de robogóval nem. Google maps-en az nem probléma.
Megint jól jártam...
Más útvonalon mentem, nem tévedtem el. Átomotorztam a városon, aztán gyalog kellett mennem még másfél kilométert. Tûzött a nap rendesen én meg izzadtam. Végre odaértem, az ajtó nem nyílik. Kijön egy nõ, mondja hogy idõpont van-e. Mondom milyen idõpont. Nincs. Erre mondja hogy akkor menjek haza. Mondom neki hogy messzirõl jöttem, ráadásul gyalogoltam is egy csomót. Mondja hogy mindegy, ez van viszlát. Újra másfél kilométer, aztán motor haza. :huuu:
Hogy a búsba kérjek idõpontot? Ha zuhogó esõs idõpontot kapok, akkor úgy menjek oda? Ráadásul hétfõn lejár a regisztrációja a motornak, akkor ha keddre adnak idõpontot akkor mit csinálok? Gyalog menjek vagy mi? :huuu:
Mindent agyonbonyolítani. Ez nem a vírus, ez csak simán hülyeség. Eleve alig voltak ott néhányan, miért nem engedtek be? Azt mondta a nõ hogy õk be vannak táblázva. Akkor miért csak 2 kocsi állt ott?
Sõt. Nem kapok idõpontot. Az asszony robogójára még 30 napja jó az okmány, a másikra meg ugye nincs is. De két és fél! hónap várakozási idõt írnak. Ezek hülyék? És mégis okmányok nélkül és beregisztrálás nélkül hogy használjam a jármûveket?!
Április 30.-án járnak le minden évben a regisztrációs izék. Ezt a vírus miatt meghosszabbították szeptember 30-ra. Viszont Novemberre lehet idõpontot kapni a hivatalba. Felmerül a kérdés hogy akkor egész novemberen lejárt okmányokkal autóznak és motoroznak majd az emberek? Illetve aki jármûvet vesz azzal mi lesz? Mindenki a garázsban tartja és nem fogja használni, mert lehetetlen bejutni a hivatalba okmányokat szerezni hozzá?
Ok, megoldódott. Ma reggel 8-kor újra megpróbáltam következõ munkanapra idõpontot kérni. Erre adtak aznapra, 10-re. Gyorsan felöltöztem, odamentem, elintéztem, hazajöttem. Kész.
https://i.imgur.com/VLP03ve.png