Ezen a tanfolyamon vettel reszt?
Printable View
Ezen a tanfolyamon vettel reszt?
Szia,
Igen.
(Nem nagyon latszik, de a foton en vagyok "szemben", aki epp stabil oldalba forditja a "serultet", itt nehany tovabbi kep.)
Bel
Szia,
Hat, egy par evtized meg van a nyugdijjig. :-))
A legjobb reszeket nem fotoztam/videoztam le, mert teljesen lefoglalt a feladatra koncentralas.
Az elso ket napon elmelet/gyakorlat volt (marmint olyan gyakorlat, amikor megmondjak pontosan, hogy mivel mit kell csinalni), a harmadik napon pedig hiper-realisztikus szituaciok.
Sok tanfolyamon voltam naluk, ertelem szeruen az egy napos "stop the bleeding" tanfolyamok nagyon szuk anyagot oktatnak: verzescsillapitast. De azt nagyon jol es alaposan, sok gyakorlassal es meg tobb szituacioval. Itt par foto video amit en csinaltam, es egy jo leiras a combatgear-en. Ez utobbiban a 3rd scenario kifejezetten valosaghuen mutatja be az egyik szituaciot.
A 2 napos range medic tanfolyamuk a legjobb ar/ertek ara'nyban (a tematikat es az arkepzest az en javaslatomnak megfeleloen keszitettek el): 1 napos tanfolyam araert 2 nap. Az elso nap nagyon szeles korben sok mindent lehet tanulni, az ujraelesztestol a vercukorleesesen es gerincstabilizalason at az epilepsziaig mindenrol, amit egy nap alatt meg lehet tanulni, sot ebbe meg egy kicsi szituacios gyakorlas is belefer. A masodik nap elejen reszletesen van szo a verzescsillapitasrol, majd utana sok szituacio, nagyon magas szinten megcsinalva loveszetvezetok/loveszet birok szamara optimalizalva. Errol itt vannak a felveteleim, itt viszonylag jol sikerultek (ugyanazokat a szituaciokat kellett 3 tarsasagnak megoldania egymas utan, en az elsoben voltam ellato, igy a masik 2 csapatot le tudtam videozni), ez es a folytatasa a talan legjobban sikerult videok.
A 3 napos "Tactical Emergency Casualty Care - Basic" tanfolyam meg alaposabb az elozoknel, errol a sajat felveteleim es a sokkal jobban sikerult combatgear leiras. Ez sok szempontbol kemenyebb volt az elozoeknel, pl. itt derult ki, hogy van egy enyhe orsovenyferdulesem. Itt feszulo legmellett ellatasat gyakoroltuk, itt pedig muszaki mentest, es mi igy bontottuk a konzervet. :-)
Ezutan jott a legerdekesebb resz, amit szokas szerint nem vettem fel, de a combatgear-es cikkben van 2 jo video rola: a szituaciok. Europaban egyedulallo modon ez reszben kozteruleten zajlott, igy kulonosen eletszeru volt, pl. amikor megjelentek oreg nenik, hogy "nezd a Gyurit, igy meg nem lattuk", oket tenyleg ugy kellett kezelni, mint vetlen jarokelok, mivel tenyleg azok voltak. Es persze pancelossal utazni is nagy elmeny volt, megha meg is szereltek az utat elotte. :-)
A mostani tanfolyam mar halado tanfolyam volt egeszsegugyi vegzettseggel rendelkezok szamara. Itt konikotomia (torokelvagas :-)) es gyogyszereles is volt az oktatott (es gyakorolt) anyagban; de persze az alapokat is atismeteltuk, hiszen "az elittet az kulonbozteti meg a tobbiektol, hogy jobban tudja az alapokat".
Bel
Ma végre-valahára elkezdtem rendbe tetetni a fogaimat. A veszélyhelyzet alatt, amikor olvastam, hogy mindenhol leálltak a fogorvosok, dühös voltam magamra, hogy ezt halogattam. Ha minden jól megy, akkor még ebben a hónapban, vagy szeptember elején kész lesz.
És nem akarom elkiabálni, de úgy tûnik, hogy augusztusban minden ügyintéznivalóval elkészülök, amit csak szerettem volna! :thumbup
Bel,
Teljesen abban a hitben voltam, hogy te meg westbam mar nyugdijasok vagytok es a fotelbol kommentelgettek 🤣
Jok a kepek meg a tanfolyam is, tetszik.
En beteg gondozokent dolgozok, miota a virus itt van azota en is tanultam meg eloben is alkalmaztam egy ket uj dolgot. Sajnos. Nekem jo mert tanultam, es rosz is mert akiken tanultam sajnos mind elhunytak a virus miatt.
Ez nem is tudom ide valo-e.
Virussal kapcsolatos, meg kicsit szemelyes is.
Szoval az elmult par honap alatt eleg sok beteget veszitettunk. A tobbseguknek meg 10-30 ev siman hatra lett volna. Nagyon sokukat szemelyesen is ismertem, tudtam a nevuket, a csaladjukat az elettortenetuket stb. Es sajnos eleg sokukat lattam is meghalni. Nem egyszeru. Es ezek az emberek nem is kozelallok, vagy csalad. Amolyan ismerosok de igy is meg tudja viselni az embert. Engem legalabb is.
Amit probalok kihozni, hogy most josoljak egy masodik hullam erkezeset, az az, hogy probaljatok meg tobb idot tolteni a csaladdal.
Nagyon remelem, hogy ennel mar nem lesz roszab de ha mar felkeszulesrol van szo nem art ha felkeszulunk a lelki megviselesre is. Ha hirtelen elvesztunk 1-2 csaladtagot meg 2-3 ismerost par het alatt akiktol el se tudunk bucsuzni az megterhelo. Nagyon remelem ez nem lesz de erre se art felkeszulni.
Azt hiszem ennyi, minden jot.
Folytattam a teendõket, végre megvan az állatorvosi generál a kutyusnál. :)
Augusztus utolsó napján megvolt az utolsó fogorvos is. Majd fél év múlva kell kontrollra menni. De lehet, hogy kérek még egy idõpontot, mert az egyik tömött fog továbbra is fáj, ha ráharapok.
A vitamin és ásványi anyag (Multi Pro Plus) mellé beiktattam a kurkumát, ízületi tápanyagot (Arthroxon Plus), ginzenget, és némi bio lenmagolajat.
A listámat nézegetem, hogy mi az, ami fogy róla. Abból majd veszek. Ez ilyen folyamatában feltöltés lesz, a készletek szinten tartása. Komolyabb bõvítésre most sem pénzem, sem helyem nincsen. De nem is szeretnék most komolyabb bõvítést. Így is azt sasolom, hogy mi jár le a közeljövõben, hogy azt megegyem.
Illetve ami még hiányzik, hogy legyen itthon némi tartalék víz, és az egyébként is nagyobb mennyiségben vett kutyaeledel mellé még egy 3 hetes biztonsági tartalék készlet. Ezeket apránként elkezdem gyûjtögetni.
Az az igazság, hogy most minden pénzemet a biciklire és az azzal kapcsolatos cuccokra spórolom. A Cajgára, nagy Cövel. :) Már nagyon várom! Sokat agyaltam rajta, de úgy döntöttem, hogy nem tekintem luxusnak. Ez is a prepperkedés része. Mivel nem szeretek autót vezetni, és saját kocsim sincs, megengedhetem, hogy biciklire többet költsek, ha egyszer úgyis bringás életmódra rendezkedem be. Végszükségre meg van egy elérhetõ autó a családban, és elvezetem, ha muszáj. A mostani biciklim meg már úgyis régi, úgyhogy itt volt az ideje rámenni a témára.
Októberben jöhet a mûhelypumpa kisöccse. :)
Csatolmány 8847
Nalunk megint jon a virus, mar vannak helyi lezarasok (varosok) es orszagos szigoritasok is, pl 10 utan este nem lehetnek nyitva vendeglatohelyek. Meg nincs orszagos lockdown de ha igy folytatodik lehet megint az lesz.
Szoval atneztuk a keszleteket, feltoltottuk ami hianyzik. Atnneztuk az anyagiakat egy esetleges munkahely kieses esetere. Vettunk elore uj teli ruhakat a gyerekeknek, ha bezarnanak megint a boltok.
Es vegul pengeket heggesztettem a kocsi elejere arra az esetre ha zombikon kellene keresztulhajtani 🤣