Szerintem mûködik, wifin le lehhet tölteni a térképet és szerintem navigál is. Google maps legalábbis
Próbáld ki nagyon közel az otthondohoz
nem is gondoltam a fülesre
Printable View
Tegnap rendeltem étel-féléket, felmentem a bank weboldalára, bejelentkeztem, erre látom hogy valaki vásárolt valamit, de nem mi. Viszont a mi kártyánkkal. Ok, a múltkori esetbõl már tanultunk, semmi pánik, hívtuk a bankot. Mondták hogy telefonáljunk majd reggel, megadtak egy számot. Felhívtuk, mondtuk mi a helyzet, letiltották a kártyát és küldenek másikat, a pénzt meg nem engedik át hanem a vásárlást megakadályozzák és a pénz nem lesz tõlünk levonva.
Nem tudjuk hogy hogy szerezték meg, mert ez még csak nem is a hitelkártya volt amit használunk, hanem a bankkártyánk amit nem szoktunk használni. Legutóbb 2 hónapja volt használva, de olyan helyen ahol már évek óta használtuk. Májusban meg korábban párszor a benzinkúton, de ott is ritkán. Meg pizza volt vele rendelve, egyszer, egy mobil appon keresztül.
Szóval gõzünk sincs hogy mikor és ki juthatott hozzá a kártya adataihoz. De bárki is volt, több mint 2 hónappal ezelõtt szerezte meg, ez biztos.
Mindegy, a bank megoldotta a problémát.
Ez durva... Az jutott eszembe, hogy ha lenne mobilod, akkor van ilyen banki sms szolgáltatás, hogy rögtön jelez tranzakció esetén. (Igaz, én meg azért nem kértem a saját bankomtól, mert drága.)
A vásárlás viszont most volt? Akkor nagy mázli, hogy ha 2 hónapja szerezte meg az adatokat, és nem szoktátok nézni a kártyaforgalmat, hogy 2 hónap alatt nem nullázta le a számlát. De vajon miért csak most használta?
Én minden nap nézem, úgyhogy rögtön látom ha valami gáz van. Amikor a másik kártyával lett ilyen gond, akkor 3 napig nem néztem meg és egy 400 dolláros lopás már keresztül is ment rajta. (De szerencsére a bank azt is megtérítette.) Az mondjuk jóval keményebb is volt, mert 1600 vagy 2000 vagy hány dollár volt amit összevásároltak vele. Örülök hogy a bankom intézi az ilyen ügyeket és nem hagytak még cserben.
Motoros túrára mentem, majd összedobok róla egy rövid videót. :)
Megindulni látszik az invázió, de egyelõre csak egy felderítõt küldtek be. A macskák 2 nap alatt sikeresen elkapták. Elõször csak a hûtõnél álltak õrt, aztán az egér beszaladt az asszony szobájába, ott kergették. Akkor nem jött össze nekik, de két nap rohangálás után ma már ki volt terítve az egér a nappaliban. Rá kéne jönniük hogy nem érdemes minden évben letámadni a házat. A frontvonal átlépése után rögtön kiiktatja õket a 3 csodafegyver.
:haha:
Gondoltam kimegyek és kivágok egy kiszáradt fát. Láncfûrész megzsírozva, beindítva, kipróbálva, megy. Kikapcsoltam, megindultam az erdõbe. Teszek két lépést a mocsárban, ott egy farönk, nem veszem észre, félfordulatot még teszek zuhanás közben de seggel érkezek a jéghideg mocskos vízbe. Oda a pulóverem, a pólóm, a nadrágom fõleg és a kesztyûmnek is annyi. Ennyi természet elég is volt mára. A nap további részében bent maradok a szobámban és dolgozom egy kicsit.
https://memegenerator.net/img/instan...ck-to-work.jpg
Videó hétvégére. :)
Rendõrsztori 3 - Videóblog #51
https://www.youtube.com/watch?v=b7qqm8EXh4Y
3 tetû 2 nap alatt. Az egyik kétszer jött vissza. Nem tudom mit akarnak, de nézik a házunkat. Az egyik tegnap is megállt itt egy pillanatra, ma meg 5 percre. Az egyik megfordult itt, de lehet hogy az is velük volt. Egy harmadik meg most beállt a lépcsõnkhöz, telefonált, nézte a kamerákat, aztán elhajtott. Mikor észrevettem elõvettem a puskám, de akkor állt ki és hajtott el.
A szemem a bejárón tartom.
DEFCON 1
Ajnye... Mit képzelnek, hogy csak úgy odaállnak sasolni?