Eredeti hozzászóló
P. Dude
Lehet lehülyézni, de én sosem mondtam, hogy nincs pandémia, úgyhogy nem értem, hogy mi a gondod. :)
A szervezett oktatáson tanult virológiai ismereteknek mi köze van ahhoz, hogy egy vírus elleni oltás kifejlesztéséig nincsenek mutációk, majd amint legyártják az elsõ vakcinákat, sorban kezdenek érkezni a variánsok? Ennek semmi köze a virológiához, csak rámutattam egy felettébb érdekes idõbeli egybeesésre.
Vagy mire gondolsz? Mivel nem írtad le, csak tippelgetni tudok. A maszkra? A WHO állásfoglalást adott ki arról, hogy a maszk nem véd, nem szükséges hordani. Aztán kötelezõvé tették, mostanra pedig az FFP2-nél és a dupla maszknál tartanak. Szerintem inkább ez tûnik hülyeségnek. :) Mert a maszkot Magyarországon is ugyanazok tették kötelezõvé, akik az elején kihangsúlyozták, hogy nem kell. Visszakeresheted, valamelyik hozzászólásomban belinkeltem a videókat, WHO állásfoglalást, stb.
Hogy a vírus "pontosan úgy viselkedik", mint az eddigiek, abban megint nem lennék biztos. Szlávik például - aki velem ellentétben szervezett oktatás formájában tanult virológiát - éppen arról beszélt, hogy a covid teljesen más, mint például a himlõ, ami ellen elég volt egyetlen fajta oltás egy dózisban, és hosszú idõre egységesen immunitást adott mindenkinek, akit beoltottak. A spanyolnátha valóban hasonlóan viselkedett, errõl is írtam már. De azért itt is tegyük hozzá, hogy ha a covidnak lassan nem lesz vége, akkor már a spanyolnátha lefolyásától is eléggé eltérõ lesz.