De adott helyzetben a terepszín sem egészséges, mert ha észreveszek, elõbb lõnek, aztán kérdeznek.
(Ld. Délszláv válság)
Printable View
Egyetértek.
Ilyen helyzetekre van egy öltözékem, ami funkcionálisan "military grade", de nem annak néz ki.
(Kivéve a nadrágot - abból még keresem a tökéleteset).
Fogászati ellenõrzés, üzemorvosi vizsgálat, kéményseprõ.
Azt sem értem mondjuk, hogy a kötelezõ kéményellenõrzést miért szüntették meg. Közben a 4 méter mély udvari kutat, ami 80 éve ott van, kötelezõen jelentsék be az emberek...
- NE ÖLTÖZZÜNK FULL FEKETÉBE! Az az Antifa söpredék, és a rosszban sántikálók öltözete. Ha nem tudunk észrevétlenek maradni, akkor ne egy lopakodó betörõt lásson az, aki meglát minket!
Engem többnyire (rosszabb fajta) biztonsági õrnek, ritkábban gárdistának néznek. Fekete gyakorló sapka, farmer és bomber dzseki.
Ha biochemistry laboratorie felvarrót tépõ zárazok fel, akkor alig gyõznek arrébb menni, ha Rónasági Ütlegbetyár feliratot, akkor is :haha:
Tegnap kinn volt az állatorvos, megnézte a cicát, oltások és féreghajtó macskának, kutyának. Legközelebb egy év múlva esedékes.
Átcsoportosítottam a kajákat, két szekrényt pont megtöltöttem velük. Most rendezett és átlátható a készlet. Így ránézve nem is rossz, azt gondoltam, hogy kevesebb élelmem van. :) A macskaeledelnek elkülönítettem a konyhai kredencet. :)
Meg feltankoltam takarítószerekbõl, és Scitec cuccokból.
Nem tudom, ez passzol-e ide. Elkezdtem ismerkedni a japán nyelvvel. Mehetne akár az off topicba is, de szerintem lehet prepper vonatkozása.
Érdekes, mert álmodtam egy régi ismerõsömrõl. Nem japán témában, csak úgy. Szokatlan volt, mert jó pár éve nem tartunk semmilyen kapcsolatot. Olyan fura volt, hogy álmodtam vele (ráadásul felzaklató témájú), hogy írtam neki, szerencsére megvolt még az e-mail címe.
Aztán levelezgetés közben egyszer csak beugrott, hogy mintha lenne neki régrõl egy alapfokú japán nyelvvizsgája. Meg is kérdeztem, erre kiderült, hogy felsõfokú. :D Meséltem neki, hogy én is szeretnék tanulni japánul. Erre küldött egy tonna anyagot, mindenféle infót és segítséget. Elküldte e-könyvben a magyar nyelvû nyelvkönyveket is, amiket hiába kerestem, mert nem kapni õket, és ahol lehetett korábban, ott is nagyon drágák voltak. Így most már azok is megvannak. :) Egy hatalmas meglepetés volt az egész, ezek szerint ezért is lehetett az álom.
Most egyelõre a Japán percek bloggal kezdtem, amit a Japán Napló csatorna javasolt.
Van a neten ilyen jó gyakorlólap a hiraganához, ott a felsõ sorban már írogattam az "a" hangot. :)
Csatolmány 9022
Aztán majd megérdeklõdöm a japán tanárt is a nyelvtanár ismerõsömtõl, aki mondta, hogy tud ajánlani. Ez a régi ismerõsöm, akivel most újra levelezünk, amúgy 10 év alatt és heti tanárral jutott el a felsõfokú (illetve JLPT N1) vizsgáig.
Ha Japán elfoglalja Magyarországot, akkor jól jöhet. Eredetiben mangát olvasni, esetleg? Vagy online szédíteni japán csajokat? :)
Van két jegyzetem. Két lista arról, hogy miben állok rosszul prepper szempontból, és miben állok jól. Ezeket néztem át és frissítettem õket. Valójában a hátrányos tényezõk között több olyan "rendszerszintû" van, amikkel jelenleg nem lehet mit kezdeni. Arra jutottam, hogy ezek miatt nem is tekintem magamat preppernek, mert az komolytalan lenne. De az elõnyök is jók, mert sokkal elõrébb tartok, mint régebben.
Frissítettem a készletek listáját, élelmiszert, takarítószereket, higiéniai cuccokat meg mindent. Összeírtam, hogy mit lenne érdemes még venni.
Frissítettem a költségvetésemet. Ezt fõleg jól tettem, mert emiatt mentem fel a biciklis oldalra, és így vettem észre az elõrendelésem árának az elszállását.
Most a következõ lépés, hogy kitalálom, mire költsem a felszabaduló pénzt. Az elõleget vissza kell kapjam, abból rögtön le tudom cserélni a fürdõszobai gázbojlert elektromosra. Ennek örülök, mert amikor a kéményseprõ pár hónapja átnézte, akkor javasolta, hogy a következõ 2 évben már legyen lecserélve. Akkor ha minden jól megy, ez még idén meg is lesz. Meg ha most nem kell centizgetnem a lóvét, és pláne nem kell hitelt fölvennem, akkor jobban tudok venni ezt-azt, feltölteni a készleteket.
A biciklis dolgokat megtartom, nem adom el. Egyrészt nagy részük használható a jelenlegi bringámhoz, illetve tartalékba eltehetõ. Másrészt ha késõbb esetleg kedvezõbb lesz a helyzet, és beruházok egy Fatre, akkor ezek a felszerelések már meglesznek.
Vettem mindenfélét, amiket összeírtam a készletlista frissítése után. Hátha megint lesznek lezárások. Október közepén kell majd feltenni a következõ kutyanyakörvet, azt most megvettem elõre. Meg egy nagyobb rendelés volt: alom, alomalátétek, cica Dentalife, macskafüves rágcsa, játékok, és a kutyának is vettem abból a jó szõrzetápoló kesztyûbõl, amit a cica úgy szeret.
Neogranormon kendõ ipari mennyiségben, borotvahabok, hátkefe, havi Multi Pro Plus, negyedévre D-vitamin. A gyógyszertárból feltankoltam Kalmopyrint és Neo Citrant, mert a meglévõk 1-2 hónap múlva lejárnak, meg vettem még 5 doboz narancssárga tetejû Fáma kézkrémet, így most van 8 dobozzal. Meg a jógás és a macska elsõsegélynyújtásos könyvek.
Most szinte örülök, hogy nem lett meg a bicikli, mert ezen is elég sokat idegeskedtem, hogy annyira ki van centizve a lóvé, hogy nem tudom töltögetni a készleteket.