Kis sztorizás...
https://www.youtube.com/watch?v=JYNIDQjsgAA
Printable View
Kis sztorizás...
https://www.youtube.com/watch?v=JYNIDQjsgAA
Az egyik:
Jön a szippantós, elviszi a mocskot. Ok. Mondta hogy eltört egy mûanyag izé, ki kell cserélni. Mondja hogy fél dolláros cucc, de vegyük meg mi, mert ha neki kell kicserélni akkor 100 dollárért csinálja meg. Ok. Megmondja mit vegyünk. Azt vettük meg. NEM IS OLYAN KELLETT. Végül is vagy 20 vagy hány kilométert kellett érte menni. Kétszer, met vissza is kellett vinni, ha már nem volt jó. Kerestük hogy mi kellett, az Interneten nem volt olyan. Kiakadtunk rajta már teljesen. Az asszony fogta a törött izét és visszament a boltba. Ott meg mondták neki hogy alapból rossz helyen keresgéltünk, ugyanis ez nem szennyvízcsõ akármi, hanem "kertészeti cucc". Na de hogy?! És miért? Ki a franc épít be kertészeti csövet a szennyvíz-tárolóba? Az asszony rögtön megtalálta a boltba ami kellett. :huuu: Most már majd meg tudjuk javítani.
Másik:
Jönnek a gázosok, feltöltik a gáztárolót. Fantasztikus. Aztán KÉRÉS NÉLKÜL csináltak valami gázszivárgás vizsgálátst, 85 dollárért. Ki a túró kérte azt? Semmi jele nem volt annak hogy szivárgott volna a gáz. Jó nagy lehúzás. Aztán a fickó csak kb. 1 percet töltött a kazánnal és nem próbálkozott többet begyújtani, helyette mondta hogy béreljünk fel valami szakembert. (130 dollár, minimum!) Aztán lelépett. Tavaly 10x ennyi ideig tartott nekik begyújtani, most meg inkább hagyták a francba. De azt sem mutatták meg hogy hogy kell próbálni begyújtani. Úgyhogy most itt vagyunk fûtõs nélkül, hatalmas számlával, meg +85 dolláros akármivel amit nem is kértünk. A legjobb ahogy 7 hete próbálom õket elérni, 4 emailt is küldtem és egyszerûen lehetetlen. Nem válaszolnak...
A harmadik:
Gõzöm sincs mi lesz a régi Internettel, jól bekavartak vele. 2 év hûségszerzõdés, aztán megtartjuk-e ha olcsóbb még 2 hónapig, igen, aztán mégis megszüntették, most írtak emailt hogy hívjuk õket újra, de közben fórumon szóltak hogy adjanak-e vissza 8 dollárt, vagy adják vissza az Internetet, de az még bonyolultabb helyzet lesz.
Negyedik:
De még a Starlink weboldal is kiakasztott, mert leadtam a rendelést, erre az egyik cucc amit rendeltem mellé (tetõre rakható akármi (mount)), azt például kétszer fizettették ki velem. Külön kellett nekik szóljak hogy csak 1 kell, hogy a másikat el ne küldjék, hogy a pénzt viszont adják vissza, stb.
Kezd kilenni a tököm az összes céggel. De az emberekkel is, vásárlóim egy része miatt szétvág az ideg, mert teljesen ésszerûtlenek, nyomkövetõs, gyors csomagküldést akarnak, de fizetni nem fizetnek érte. Az üzeneteket meg vagy nem olvassák, vagy elolvassák de nem reagálnak semmire.
Jó lenne már néhány jó hír mostanában. :duhos: Azért se írok túl sokat, mert inkább Youtube videókat nézek. Többnyire nem politikai dolgokat, csak szórakoztató videókat. Kiakaszt minden és mindenki, minden túl van bonyolítva, minden ésszerûtlen. :rolleyes:
kazánbegyújtásra keress rá a neten, nem létezik, hogy ne találj valamit
Találni találtam, de ha elzárt valami gázcsapot a gázos, akkor nincs mit meggyújtani. Próbálgattam, semmilyen sziszegés nincs. 8 napja írogatok is nekik emialt, már FB-on is rájuk íram, és arra végre válaszoltak annyit hogy majd megkeresik az emaileket.
Persze van ötödik gond is, elvileg a bankom küldött egy új hitelkártyát, de sosem érkezett meg, szóval rájuk kell szólni hogy ilyenkor mi van. Eleve milyen fantasztikus ötlet a bankoktól hogy a hitelkártyákat sima, nem követett borítékokban küldözgetik. :rolleyes:
Legalább a szennyvízcsöveg megjavítottuk. Ez is valami.
próbáltad már kinyitni a megfelelõ csapot? :confused:
Na ez az, hol van az a csap? Jó lenne tudni. Tegnap FB-on visszaírt a cég, hogy majd megnézik az emaileket és válaszolnak. Persze nem válaszoltak... :-/
hát van egy gáztározód amibõl elmegy egy csõ a kazánodig, ha azt a csövet követed és kinyitod rajta a csapokat, meg a kazánodon is, akkor jó kell legyen
annyi, hogyha olyat látsz, hogy van egy elágazás és egy csõvég nyílik a külvilágra, akkor azt a csapot ne nyisd ki
magán a kazánon, ha van egy csap amit nem látod, hogy mit csinál, ha óvatosan, rövid idõre nyitod nagy baj nem lesz szerintem, legfeljebb egy leeresztõcsap és kifolyik egy kis víz, vagy egy töltõcsap és befolyik egy kis víz a fûtõkörödbe
hallgatózz, hogy mi történik
el ne zárj olyat, ami nyitva van
szerintem kb ennyi, nem vagyok víz-gáz-fûtés szerelõ, de eddig még nem volt gond, ha közelébe mentem ilyesminek, egy kis alaplogika messze visz
Ez így stimmel és talán meg is tudnám találni, épp csak 800 dolláros számla után illene ha egy kis szolgáltatást is nyújtanának, válaszolnának az emailekre meg ilyesmi.
Az asszony akar mindig gázt, de ennyi pénzbõl ellennénk árammal is. Lehúzás ez a propán dolog, meg amit ezek csináltak itt, kérés nélküli izé, túlszámlázás, stb. :hogymi:
ha mást nem tarcsiba jó, hogy van gáz, ha kimarad az áramszolgáltatás, ebben úgy fest az asszony a nagyobb prepper nálatok :haha:
ha már minden ki van építve hozzá kár lenne offolni szerintem
Nem lehet tartalék, mert ha nincs újrarendelve minden évben a gáz, akkor külön fizetni kell a tárolóért. Meg erõs hõsugárzók helyett átlagosakat vettünk, ezek csak a gáz mellé jók, nem helyettük. Most néztem az emailjeim, még mindig nem válaszoltak. Meging rájuk kell szólnom Facebookon. :hogymi: