Eredeti hozzászóló
astonferi
pár mondat mert egyrészt a barátaimat szapulják akikkel együtt pihenünk napokig és egymás szemébe nézve mondjuk meg a véleményünket.
Önellátás : mi is ez ? megtermeled a kajád egy részét hogy ne hetente csak havonta menj a boltba. ez nem az .
nem függesz a szolgáltatoktól ? érdekes. függesz . gáz villany víz. akkor sorba.
víz: van fúrt kutad és tisztítod a vizet hogy iható legyen. megoldható de állandó munka és figyelned kell hogy aki nem szippantod super baktériumos emésztõd ne fertözze meg a talajt és leszivárogva a talajvizet is. nem véletlen hogy vidéken ma is ragaszkodnak a csatornához vagy a szippantos kocsihoz bár biztos Õk a hülyék.
villany : lehet termelni csak az alaprendszer egy vagyon. kell hozzá alkatrész, akku idõnként tehát már is függesz és pénzért veszed.
gáz: ezt lehet hagyni de akkor kell hogy legyen egy erdõd amit újra telepítesz mert elfogy a fa fûtésre és fõzésre egy idõ után. vagy veszel vagy lopsz. függesz ismét valakitõl valamitõl.
slag amivel locsolsz veszed, lábosok veszed, ruhák veszed, de ezeket elõzõ életedben felhalmoztad és nem kell.
de veszel : SÓ, CUKOR, BORS ( fekete ), sót nem tudsz bányászni de a fõzéshez, tartósításhoz, pácoláshoz muszáj, cukor ízlés szerint, bors fõzéshez kell de nem terem nálunk csak a trópusokon.
kávé , tea csak luxus. kötszer, gyógyszer ha kell de tudom ti bátrak vagytok gyógynövény mindent megold.
nem használsz gépeket mert ahhoz üzemanyag és alkatrész kell. akkor kétlem a napi 3-4-5 órás munkavégzést.
az önéllását amirõl itt sokan és amilyen formában fröcsögnek az a középkorban volt de oda senki sem akar visszasüllyedni.
lehet vidéki életet élni annak akinek ez tetszik vagy mert bele van kényszerítve de nem kell ( és unom is ) a város szapulni mert a fentiek tudatában kellünk.
van a családba gazdálkodó látom milyen életet élnek és nem kívánom kicsit sem de nem szólok le senkit mert azt az utat választja.
igen városi vagyok itt születtem itt dolgozom és szeretem amit csinálok ( jól meg is fizetik ) és nem is akarok elmenni pont ezért senkit sem beszélek le vagy rá hogy menjen csak logikusan, realistán gondolkodom dolgokról. csak unom hogy mindig a városi a bunkó de a vidékiek ideszaladgálnak orvosért, alkatrészért, meg itt taníttatják a kölkeiket, meg jönnek minden francért ami náluk nincs.
szóval lehet gazdálkodni és megosztani a tapasztalatokat csak ne legyek oda hogy önellátóak vagyunk.
más: mi vesszük a fáradságot és elmegyünk találkozunk és megmutatjuk egymásnak milyen cuccokban gondolkoztunk kipróbáljuk és kiderül jó e így érvelünk, egymás szemébe mondjuk véleményünket a tábortûz mellet és nem egy monitor mögött vagyok senki.
mindenki más háttérrel és elképzeléssel ûzi ezt a sportot ki könnyebben ki véresen komolyan de a cél a túlélés ha sor kerül a gebaszra.
én veszem a fáradságot és kipróbáltam milyen egy 6 éves gyerekkel útra kelni. Doom és Alias tudja együtt voltunk. voltunk egy nagy területen amit felmértünk hány embernek nyújtana megélhetést és hogyan lehetne megvédeni milyen eszközökkel. akkor most szóljon aki csinált ilyet ne csak az észt ossza vagy vegye a fáradságot jöjjön el egy találkára és mondja el a véleményét.