A zombit vehetjük úgy is, hogy mondjuk van valamim, ami másnak nincs. Ha mondjuk van egy komoly ellátmányom, jármûvem, vagy biztonságosan zárható menedékem, odakint, vagy körülöttem pedig kiéhezett, legyengült emberek vannak, elképzelhetõ, hogy "zombiként" (szinte állatokként) támadnak rám az ellátmányért, vagy a jármûért. Így is fel lehet fogni a zombiveszélyt.
Gyakran fordul elõ az is, hogy élelem hiányában például hajótöröttek, vagy vadonban lezuhantak kannibalizmusra kényszerülnek. Tehát szintén a "zombi" dolog, amikor az éhségtõl eszét vesztett embertársad a saját húsodra éhezik. (és ez egy valós, reális, dokumentált jelenség)
Szóval véleményem szerint a zombi jelenség nem áll annyira messze a valóságtól, ha úgy vesszük, hogy mi felkészültek vagyunk, és felszereltek, akkor a körülöttünk levõ tépett, ellátmány nélküli kódorgó emberek mind potenciális zombik. Sajnos.
Sõt, hadd mondjam azt, hogy magyarországon még így összeomlás elõtt is elég sok van belõlük... néha a fagylaltot, hamburgert kinézik az emberek a számból :D Borsod környéke meg maga a kaptár...
Szóval leegyszerûsítve én úgy fogom fel a zombit, hogy a testi, anyagi kielégítetlenség miatt rám, az ellátmányomra veszélyt jelentõ embertárs. (ugyanis legtöbbször a filmekben egymásra úgy tudom nem támadnak, csak a még talpon levõ túlélõkre) Másrészt azt gondolom oka lehet annak, hogy ennyi zombis filmet készítenek, lehetséges, hogy tényleg léteznek már olyan vírusok, amik hasonló hatást keltenek, vegyük csak példának a veszettséget. Vagy a 28 nappal késõbben a düh-kórt.