Birka: Csatolmány 3598Csatolmány 3599Csatolmány 3600
Printable View
Jól néz ki , de részleteket kérünk :) Ti fõztétek ? Milyen lett ?
Mi, cseresznyefaval tuzeltunk, paprika kalocsarol, 2.5 kg birka m&s-bol. Semmi extra, vegen burgonya bele. Ket 6 eves kiscsaj tolta, mint kacsa a nokedlit, szoval jo lett. Kozben szakadt neha az eso, szoval fogtam a nagy esernyot fole. Gondoltak a szomszedok, hogy ezek hulyek, esernyovel bogracsoznak....:haha:
Ezt be lehet fejezni! Tiszta nyál minden! Lélekben veletek ettem.:D
Na urak , holnap reggel 7 kor kelek , jó nagy tüzet gyújtok , mivel nagy parázs kell annak a malackának amit a holnapi napon parázson fogunk egészben sütni amolyan nyárzáró összejövetelként a barátokkal . Képeket és beszámolót majd vasárnap . Addig is én holnap jól bekajálok malacsülbõl utána küldök jó pár sört ha esetleg vasárnap lenne a világvége legalább teli gyomorral haljak meg :)
Fõztem tojást. A fele összetört, és nem lettek elég kemények. Konzerv fõtt krumplit vettem. Meg valami félkolbász-félszalámi dolgot. Sok tejfölt is. Összeöntöttem mindent, bevágtam a mikrohullámúba és kész lett a rakott krumpli. Most kóstolom. Elsõ próbálkozásra egyáltalán nem lett rossz. Fõleg segítség nélkül.
Hát nem lehet egy nagy gasztronómiai csoda mit ne mondjak! :D
Csak probalkozz! Tojast 10 percig fozd! Egeszet sutoben legkozelebb, alufolia alatt (amit a vege fele leveszel, s feljebb rakod a hofokot is), olyan kolbaszt keress, aminek jo zsirja van, hogy amikor kifolyik az egeszre, az a menyorszag! Krumplit pucold, ne konzerv legyen. Probald igy ki, jobb lesz!
...kedvet kaptam,a jövõ héten csinálok én is...úgy szoktam.....héjába megfõzöm a krumplit,majd megtisztítom és felkarikázom,keményre a tojás és felkarikázom,fele kolbász,fele húsos szalonna,szépen megpirítva,a sütõbe alulra vaj,aztán a krumpli fele,egy réteg tojás,a szalonna-kolbász fele,vajat rá és megismétlem,a tetejére vastagon tejföl..180 fokon addig sütöm míg kezd a tejföl megsülni ,fûszert nem használok,annyi van a kolbászba,só a szalonnába....