Érdekes, pont ma halt be a kuruc? :)
Printable View
Érdekes, pont ma halt be a kuruc? :)
Lehet hogy rekord látogatójuk van és nem bírja weboldal. :)
Van elutalható 1%- od? Mibõl?
Gyanús! :)
Fegyversütik.
http://www.youtube.com/watch?v=uYuvJGoWD8s
:thumbup
ilyen könnyû?! http://www.youtube.com/watch?v=4xQb9Kl-O3E
Szép új világ :)
- Leszbikusoknak nyílt temetõ Berlinben
- Ilyen a semleges nemû ember
Most repült át egy katonai helikopter a Móricz Zsigmond Körtér felett..tett 2 kört és elhúzott
Néhány órával késõbb erre akadtam
Ma az amerikai nagykövetség szervezésében VIP- és sajtórepülésekre került sor a Sikorsky UH-60A és L típusú, 1986-os gyártású helikopterekkel
http://legiero.blog.hu/2014/04/09/bl...tm_source=kult
Csak az aki mariskát termel. :haha:Idézet:
Arról szól az egyik cikk, hogy 28nm"!!!! területen 169.000,-Ft HASZNOT!!!! tud termelni az, aki megmûveli.
Nézd a jó oldalát, a hozzászólásokban megkapta érte a magáét. :)
Amúgy Hír24, ahol Amerika egyik leghíresebb színészére hiszik azt, hogy én õ vagyok. :haha:
http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/11...a-vilagvegere/
De legalább csak keverték a dolgokat, a jó szándék viszont megvolt, amit értékelhetõ. :)
Valaki tudja mi lehet ez?
Egy kb háromliteres kerámia edény, az oldalán, alul van egy hozzácsavarozott szerkezet, egy kihúzható dugattyúkar és egy kifolyócsõ. Ennek a belsõ folytatásaként egy sötét gumiszerû henger van abba gondolom egy dugattyú.
Valamiféle tisztító, elválasztó alkalmatosság lehet, de nemtom mire tervezték.
Ez a felirat van rajta:
wierlemann & co
sundern
(meg egy telefonszám)
Fénykép? :)
Egy kis vegyes:
Kirúgták a rendõrt, aki beszólt a TEK-eseknek
Elindult a földfoglalás Kishantoson
Idézet:
Tavaly 626 milliót fizetett a TEK a túlórákra
A múlt vasárnapi országgyûlési választások elõtt valószínûleg nem akart elõállni a Terrorelhárítási Központ azzal, hogy tavaly 626,8 millió forintot fizettek ki túlórákra, a 2012-es összeg majdnem kétszeresét, ezért nem e-mailben, hanem postán feladott levélben küldte meg a közérdekû adatokat, amelyek közlését négy hónapon át húzta.
Egy héttel ezelõtt, április 4-én számoltunk be arról, hogy milyen kálváriát járt be tavaly december óta szerkesztõségünk, hogy megtudja azt, a Terrorelhárítási Központ (TEK) mekkora összegeket fizetett ki megalakulása óta a pluszmunkákért dolgozóinak. A közérdekû adatok megküldését más rendõri szervek zokszó nélkül teljesítették. A TEK által e-mailben közölt határidõ, április 3-án lejárt, ám a megadott dátum után – mint megírtuk –, nem jelentkeztek, szóvivõjük elérhetetlenné vált. Emiatt a hvg.hu jelezte, bírósághoz fog fordulni.
Erre azonban nem lesz szükség, ugyanis pénteken váratlanul, postai úton megérkezett a TEK válasza. Ezen azért lepõdött meg a hvg.hu, mert a közérdekû adatok újabb és újabb igénylését végig e-mailben kértük, és a TEK is ezen az úton válaszolt. Ez a módszer arra lehetett jó, hogy minél késõbb, és fõleg a választás után derüljön ki, hogy mekkora összeget fizettek ki a túlórákért. Tavaly például összesen 626,8 millió forintot tehetett zsebre a 963 terrorelhárító, akiknek a munkájuk zömét a kommandós akciók és a személyi védelem teszi ki, és összesen 180 123 túlórát teljesítettek – közölte a TEK.
A 2013-as összeg közel duplája a 2012-esnek – derült ki az adatokból. Akkor 638 ember 112 990 túlóráért 366 millió forint ellentételezésben részesült. 2011-ben 435 TEK-es 187,8 millió forintot kapott az elvégzett 63 424 óra pluszmunkáért. A szervezet megalapításának évében, 2010-ben, szeptember és december között 10 636 órás elõírt munkaidõn felüli teljesítésért 217 ember összesen 28 millió forintot vihetett haza. A TEK Hivatala hangsúlyozta, két éve személyvédelmi feladatok, 2013-ban pedig a hó- és árvízi helyzet miatt adódott több dolguk, ezekre többletforrásokat biztosított a kormány és a Belügyminisztérium, ezek összesen 256 millió forintot tettek ki.
Megjegyezték, „2013-ban a TEK mûveleti és felderítési feladatokat ellátó állománya 180 emberrel bõvült, és ez által mûveleti szempontból is megvalósult az ország teljes lefedettsége. A létszám és a feladatok növekedésével együtt nõtt a túlórák száma is.”
Korábbi cikkünkben az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata által megadott adatok alapján megírtuk, hogy a Készenléti Rendõrség (KR) dolgozói – 4 119 ember – 2013-ban mintegy kétmilliárd forintot kapott pluszmunkájáért. Ez jelentõs növekedés az elõzõ évi 883 millió forinthoz képest, még akkor is, ha idõközben KR-be olvasztották Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) is. A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál pedig tavaly 269 embernek összesen 26 millió forint túlórapénzt fizettek ki.
Idézet:
51 Facebook felhasználó adatait kérte a magyar kormány
A Facebook nyilvánosságra hozta azokat a számokat, hogy a világ kormányai pontosan hányszor fordultak hozzájuk adatigényléssel.
2013 második felében a világon összesen 28147 darab igénylés érkezett a Facebookhoz. Ezek a számok azt mutatják, hogy az elõzõ adatokhoz képest valamelyest emelkedett a kormányok aktivitása. Az év elsõ felében ugyanis 25607 alkalommal fordultak a közösségi oldalhoz.
A Facebook nyilvános adatai azt mutatják, hogy a magyar kormány 38 alkalommal igényelt valamilyen információt a Facebooktól és összesen 51 felhasználóról akartak tudni valamit. Az igénylések majdnem 29 százalékában pedig történt is valamilyen adatszolgáltatás.
https://govtrequests.facebook.com/
Majdnem 1000 fõ terrorelhárító ebben a kis országban :)
nagyon félhetnek:haha:(magánhadsereg közpénzen)
http://sportgeza.hu/extremsport/2014/04/13/szorf/
Csak én látom, hogy az nem állat, hanem a másik szörfös deszkája?
Lehetséges. :)
http://i2.kym-cdn.com/photos/images/...77/803/261.jpg
Két Facebook csoportban vagyok, mind a kettõben párhuzamosan megy a sértõdés a tagok részérõl. Frontátvonulás van Magyarországon, hogy mindenki nyavajon FB-on? :confused: :haha:
Két gyakorlatozó vadászgéptõl zeng délborsod ege. :D
Ez nagyon off, eszembe jutott egy olyan hogy fórum mellé kéne csinálni egy prepper neveldét. Online nevelde hasonlóan mint a már létezõ neveldékhez, mondjuk van ez a harcos nevelde(google kiadja). Szerintem növelné a llátogatottságot, és olyanokat is be lehetne vonni akik alapból nem is vannak oda a téma iránt így meg lehetne kedveltetni velük. Elég õrült ötlet de ha van kivitelezési lehetõség szerintem nem lenne rossz, csak ötletelni kellene, dizájn, játékmód, stb.
Hát elvileg jó lehetne, de aztán nehogy ránk húzzák, hogy kiképzünk ilyen-olyan csúnya dolgokra népeket... (South Park: Vigyázz, támadni akar!... :D )
Az ilyesmihez új domain kell, új tárhely, meg még néhány dolog. Ugyanide nem tennék ilyesmit, mert egy fájl is tönkre tudja tenni a fórumot. Volt hogy feltöltöttem egy fájlt és leállt tõle az egész fórum, minden ok nélkül. Töröltem a fájlt, akkor meg újraindult.
Mindig naplemente van az új Földön
http://index.hu/tudomany/2014/04/18/..._az_uj_foldon/
"Végre találtunk egy Föld-szerû bolygót, és nincs is túl messze"
"490 fényévnyire lévõ"
1 fénymásodperc 300.000 km / óra. (Nagyjából a Hold / Föld távolság.) Kb. 9 óra volt a legrövidebb idõ, hogy elérte a holdat egy Földrõl érkezõ szerkezet.
32.400 évig tartana megtenni egy fényévet. 15.876.000 évig tartana megtenni 490 fényévet. (A mai technológiával.)
Ha a fényévnél 100x gyorsabb ûrhajót építene az emberiség, még úgy is elég húzós lenne odaérni. (Majdnem 5 éven át tartana az odaút.)
Vagy fel kéne találni egy transzlokációs hajtómûvet, aztán akkor hamarabb ott lennénk, mint amennyi idõ alatt kitolatok a garázsból :D
Látszik hogy húsvét van. Alig van itt valaki.
...most ment a film+-on, a gyûrûk ura.....mindig könnyeket csal a szemembe...bátorság,becsület,lovagiasság,bará tság,szeretet,hõsiesség...csupa olyan dolog ami ma már értékét vesztette....rossz korba,rossz idõben születtem....:cry:
Nagy szivességet kérnék tölletek! Ha van esetleg bárkinek minimum 10 oldalas nem tul feltünöen jol összerakott ppt je oda tudná nekem adni egy nemes ügy érdekében?
A nemes ûgy hogy bögre ne bukjon meg informatikábol.
Bármi van a ppt ben nekem jo. Lehet a mosomaciktol elkezdve az ufok párzási szokásaiig bármi.
Köszönõm szépen!
Was ist ppt?
Megtudtam hogy mi az, de nincs olyanom... A pps-t fejbõl tudtam volna.....
HA küldesz egy e-mail címet egyet szerintem tudok küldeni:)
Ha még nincs ppt-d akkor tudok adni én is. Mond mi legyen benne formailag (áttûnés, kép, szöveg, táblázat, audió/videó, animáció). Évente 100-150 landol nálam értékelésre, biztos akad neked megfelelõ.
Szellemautó?
Valaki visszajött a jövõbõl? :D
Vagy valaki nagyon ügyes a videócsalások terén?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k2_t6v0zrIw
Köszönöm mindenkinek! :)
Pps-el nem lett volna problemám! :D
Sziasztok!
A jó prepperkedéshez többnyire pénz is kell. És ugye mi az ami relatív sokat ér?
Esetleg az arany.
Sokat olvastam arról, hogy a folyami iszap, homok elég sok aranyat tartalmaz, de annyira nehéz kiszûrni belõle, fõleg környezetkárosítás nélkül (higany) hogy nem éri meg belevágni.
A másik ami aranyat tartalmazhat, az még a tengerparti, vagy sima strandok homoka.
Na elõször is a homokban levõ aranylemezek miatt gondolkoztam azon, hogy nem lehetne-e idõt energiát nem kímélve valami gépet építeni, amin átfolyik a homok és optikailag, vagy más módon szûri ki az aranyat az iszapból, akár a víz alatt csöndesen dolgozva, a víz kinetikus energiáját használva?
A másik ötletem az volt, hogy egy egyszerû robotszerû valamit szerkesztenék, esetleg láctalpas nehéz, vagy úszó robotot, ami fémkeresõvel pásztázza a tengerpart, folyó, strand fenekét, és az aranyat automatikusan kiássa, kiemeli, stb:
Manapság a robotépítés már nem egy nagy dolog....
Szerintetek?
Vagy van ennél egyszerûbb módja a pénzkeresésnek?
Ja igen, tengerpartoknál általában (ha elkészülne a robot, fõleg luxus helyekre juttatnám el, például dubaii tengerpart, meg hasonlók) és gyûrûket, medálokat emeltetnék ki a robottal.
Gyakorlatilag a robotfûnyírók elvén mûködõ szkennerre gondolok, ami automatikusan mûködik. Esetleg idõnként "lehorgonyozza" magát és a hullámzással töltõdik.
Azt hiszem joggal állithatom hogy a téma szakértöje vagyok! :D Azaz egy aranybuzi. Imádom az aranyat! Régen aranymosással probálkoztam a helyi folyobol. Hát mit ne mondjak mire több tonna földet átmozgattam a nagy semmiért... Picit mérges voltam! :) Aztán derült ki hogy szabályozva van a folyo.
Viszont kutbol felhozott homokbol kis menyiségü aranyat már sikerrel mostam. Aranyat mosni piszoknehéz és nagyon sok homokot kell átmozgatni mire szemmel láthato menyiségü arany lessz.
Ami viszont nagyon bevált az az elektronikai hulladékbol kivont arany. Gyüjtöm régi gépeket telefonokat és abbol vonom ki az aranyat. Viszont kis menyiségben nem éri meg nekiálni. Le"szerzödtem" a helyi számitogépszervizekkel és veszem töllük kilora az anyagot. Igy hogy veszem nincs akkora profitom az aranyon de még mindig nagyobb mintha megvenném gramm árba.
Viszont az aranyam hiába vagyok bent biztos hogy 95% feletti a tisztasága szinte senki nem veszi át bevizsgálás nélkül. Ha meg át vennék akkoris csak 14k nak számitanák be. Egy helyen vették töllem eddig át épkézláb árban. De mindegy nem is baj arany mindig értékesebb lessz mint a pénz.
Ami a fémkeresözést illeti és nyáron szoktam parton keresözni. Sajnos már ki vannak épülve a fémkeresösök strand "területei". Sokmindent lehet találni. Orákat apropénz szemüveget láncokat gyürüket. Tavaly egész szép menyiségü ezüstöt összeszedtem és elég sok aranyat is. Sok hülye ember bemegy a vizbe mint a karácsonyfa azt hagya el a dolgait rendesen. De nem egy életbiztositás. A területét védö fémkeresösök nagyon agresszivak tudnak lenni! :D
Amugy arany port fémkeresövel sose fogsz találni.
Ha lenne a kis menyiségü finom por kinyerésére hatékony modszer azt csinálnák már.
Rossz helyen keresgéltek.... Menjetek el Alaszkába, ott érdemes aranyat mosni. :D