Ismétlõ huszonkettesre kaphat.
Printable View
Az egyik lehetõség : állami vadászvizsga + fegyvertartási engedély + tárolási feltételek stb... . Én rókára használtam .22 -es kalibert de lõtéren is kiváló szórakozás mivel nincs komoly hátrarúgás ezért halál pontos lövéseket lehet leadni vele , és olcsó a lõszer , ezen felül baromi sok féle-fajta lõszer kapható hozzá .
.22 es kalibernél nem beszélhetünk komoly hátrarúgásról , ott az optikát is emiatt sokkal olcsóbban lehet megvenni hozzá . 12-es sörétessel , vagy 30-06 -nál viszont komoly befolyásoló tényezõ a hátrarúgás. Amíg nem szokja meg az ember ezen fegyverek erejét és a hangját addig nem tud pontos lövéseket leadni ezekkel a fegyverekkel .pl. én amikor eleinte jártam lõtérre minden lövésnél reflexszerûen "bepislogtam" , sok idõ volt mire ezt a hibát javítani tudtam . Szóval sokat minden fegyverre igaz ,hogy rengeteg gyakorlás kell . A .22 es puska nagyon jó választás gyakorolni , elsõ puskának .
Túlélõ ezt átteheted az éles fegyveresbe mert kezdünk elkanyarodni a topic témától .
Elsütéskor a lövedék belekap a csõ huzagolásába, majd tengelye körül forgó mozgást végez. Ez visszahat a lövészre, vagyis a fegyver valamelyik irányba (rendszerint balra) fordulni akar, ill. nyomatékot ad le a tartó kézre. Ez az egyik hatás, amelyik befolyásolja a lövés pontosságát. (Gyakorlatilag ezt kompenzáljuk akkor, amikor a cél alsó széle közepét illesztjük a nyílt irányzékra.) A fegyver hátrafelé irányuló mozgása a lövés pillanatában megkezdõdik, nem csak akkor, amikor a lövedék elhagyja a csövet. (Akkor fejezõdik be.) Ez is befolyásoló tényezõ természetesen. Annál kevésbé jelentkezik, minél nagyobb a lövedék és a fegyver tömege közötti különbség (m1xv1=m2xv2, E=1/2mxvxv).