-
jysk-ben kapható fóliazsák, egy oldalán valami húzogatós zár van (Ami zacskók tetején szokott lenni) ahol be lehet tenni a ruhákat.
Van rajta egy szelep, ahol porszívóval ki lehet szívni a levegõt. Meglepõen keményre meg tudja szívni.
Mi használtunk ilyent ágynemûtartóba, ráadásul kisebb helyen is elfér így.
-
Köszi.
A silica gel az ami a cipõsdobozban szokott lenni, viszont a vákuumcsomagoló nem tudom meddig tartja a vákuumot, gondolom pár hónap aztán kiereszt?
-
Ha már szóba került az hogy mi minden változott akár csak az elmúlt pár napot tekintve.
https://scontent-dft4-1.xx.fbcdn.net...63&oe=5A1D19A4
-
Mivel motort vettem, így most a motoros videókat nézem, hogy tanuljak dolgokat. Persze most belebotlottam a Motor Club videókba is. :hogymi:
Vannak a 99%-osok, õk az átlag motoros klubbosok. Meg van az 1%. Õk a törvényen kívüliek. De amelyik nem 1%-os, az is követ mindenféle öntörvényû szabályokat, illetve elvárják a klubbokon kívüli emberektõl is, hogy azok is ismerjék az õ szabályaikat. (Aminek nem sok értelme van szerintem, mert honnan is ismerhetnék?) De aki véletlenül megszegi a motoros klub szabályt, azt megverhetik, de meg is ölhetik. Hogy valaki 1%-ba kerüljön, az évekig tart. (Persze nekem az se világos hogy minek akarna valaki a 99%-ba kerülne, nem hogy az 1%-ba.) A felvarrókra ugranak. Még a nem - Motor Club felvarrókra is. Ha valakin van egy város, vagy egy állam felvarrója, akkor az már nagy baj. Ha valaki 1%-ost "testvér"-nek szólít, vagy hasonló baráti szóval illet, az is baj. Ha valaki elõzetes engedély nélkül megelõzi a Motoros Club motorkaravánját, azért szintén verés jár. Ha valaki új motoros clubbot akar indítani, akkor engedélyt kell kérnie rá nagy motoros clubboktól. Amelyik nem kér, azoknak a tagjait le is gyilkolhatják, mert volt néhány olyan klub amelyikkel ez megtörtént. Meg a motoros club-ok nem csak egymással riválisok, hanem szervezeten belül is sok balhéjuk van, egymással összekapnak és hasonló dolgok.
De elég csak a 2015-ös Texas-i kocsmás mészárlásra gondolni, ahol 9 halott lett. Azt látva teljesen hihetõ az összes többi dolog. A fentieket többnyire egy Youtube csatornán mondja el egy fekete Motoros Club elnök. Gondolom tudja hogy mit beszél, mert könyveket is ír a témáról, miközben vezeti a saját motoros klubját.
Én régen azt hittem hogy a Motoros Klub-ok lényege a szabadságérzés, de úgy tûnik hogy pont ellenkezõleg. Saját törvénykezés van, meg mások elnyomása, mások szabadságának korlátozása, vagy elvétele, akár erõszak útján is. :(
-
Tegnap -91 évesen- meghalt Hugh Hefner. (A playboy alkotója, nagy életmûvész.) Pénz, népszerûség, gazdagság, élet egy gyönyörû villában, rengeteg szép nõ, így telt az élete. (Ki ne akarna olyat?)
https://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Hefner
-
Florida leggazdagabb embere egy magyar bevándorló, egy férfi aki gyûlöli a szocializmust és Trump egyik támogatója. :haha:
Thomas Peterffy, bróker, a világ 57. leggazdagabb embere, 17,3 milliárd dolláros vagyona van.
http://time.com/money/4965367/billio...ffy-immigrant/
-
Ezt a verset is nagyon tanították az iskolában, épp csak azt nem tanították meg hogy mirõl szól.
Elsõ ránézésre hisztis hülyegyerek aki azt akarja hogy õ legyen a középpontban.
A valóság viszont az hogy felnõtt írja és dühös, valószínûleg saját magára mérges, mert nem tud mit tenni. Mert meghalt az anyja.
József Attila
Mama
Már egy hete csak a mamára
gondolok mindíg, meg-megállva.
Nyikorgó kosárral ölében,
ment a padlásra, ment serényen.
Én még õszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.
Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.
Nem nyafognék, de most már késõ,
most látom, milyen óriás õ -
szürke haja lebben az égen,
kékítõt old az ég vizében.
Nem épp kisiskolásoknak szóló vers, de ha meg el se mondja a tanár hogy mi a vers lényege, akkor mire jó?
-
Szerintem egy vers lényegét ne mondja el senki. Vagy megvan vagy nincs. Lehet megvan 10 évesen, lehet csak 50 évesen. Van akinek megvan így, másnak úgy. Egy vers jelenthet nekem ezt, másnak azt. Tág, megfoghatatlan dolog. Hogy a költõnek mit jelentett engem nem érdekel. Vannak versek amik aktuálisak lesznek egy eseménykor, és amíg az nem következik be addig nem is mond sokat az olvasónak.
Ez az én véleményem, és igaz lehet más szempont is.
-
"szürke haja lebben az égen" - Én emiatt a sor miatt mindig úgy gondoltam hogy a költõ szidja a saját anyját, aki ráadásul már meg is öregedett. Nekem csak most nyert értelmet a vers, mert anyámmal beszélgettem és õ mondta hogy a verset milyen szempontból olvassam. Így már tényleg egészen más az üzenete. :(
-
A legutóbbi videómat megoszthatták egy magyar híroldalon vagy blogon, mert 2 óra alatt 500 magyarországi nézõje lett. Nem tudom honnan, de talán majd késõbb kiderül. :) Ti látjátok ezt valami nagyobb helyen megosztva? https://www.youtube.com/watch?v=TjF81TQPT1g