-
Ez de rohadtul fájdalmas volt.
Bemegyek a postára, mondom a nőnek hogy +1 unciás bélyeget kérek 2000 darabot. Néz a nő. Megismétlem neki. Mondja hogy 3 darab 100 darabost, de az már úgy majdnem 180 dollár lesz. Nézek rá, mondom az nem lehet. De, higyjem el, mert annyi. A +1 unciás, - kérdem. Az az... - mondja.
Ok, akkor mondtam neki hogy adja ide. Ideadja fizetek, de csak nem hagyott nyugodni. Kint megnéztem és marhára nem +1 unciásat adott aminek 20 cent darabja, hanem 58 centes sima bélyeget. Visszamentem, a nő már nem volt ott. Fickónak magyaráztam hogy mi van. Nem értette. Aztán dedós módszerrel elmondtam neki, hogy ha én feladok egy levelet, de túl nehéz, akkor rá kell tennem egy olyan bélyeget ami +1 unciás. Akkor kezdte felfogni. De én akkor már fogtam a fejem.
Jön vissza a nő, magyarázom neki hogy nem jót adott. Nehezen megértette hogy mi kéne.
Jött valami vezető asszonyság is, azt meg nekiállt kérdezősködni hogy minek nekem ennyi bélyeg. Mondtam neki hogy a munkámhoz.
Erre mondja hogy fel van bontva az amit előzőleg vettem. Mondom neki hogy persze, mert megnéztem hogy azt kaptam-e amit kértem, de nem azt kaptam...
Mondja hogy nem szoktak visszavenni bélyeget. Erre meg gondoltam hogy "jó, én meg nem szoktam bélyeget visszaváltani ha azt kapom amit kérek". De csak azt mondtam hogy nem ezt kértem, de rosszat kaptam.
Aztán a következő problémájuk az volt hogy nem tudták hogy mit kell csinálni a pénztárgéppel. Aztán meg az hogy nem tudták hogy van-e egyáltalán annyi bélyeg náluk amennyi kéne nekem.
Megint kérdezgetett hogy miből mennyi kell.
Nagy nehezen talált 20 darab 100-as gurigát, variáltak valamit az előző kifizetéssel (átcsoportosították a másik bélyegre a pénzt amit már levettek a kártyámról), fizettem a fennmaradó összeget.
Még elnézést kértünk egymástól, aztán eljöttem.
Hát ilyen bonyolult, még bélyegvásárlás nem volt...
Nem tudom mi volt olyan nehéz azon hogy 2000 darab +1 unciás bélyeg.
Hazafelé még megcsodáltam a már $4.19-re emelkedett benzinárat a kút mellett. Ilyet itt még nem láttam, talán 2009-ben volt ilyen a benzinár egy rövid időre.
-
Ilyen macerás lenne egy egyszerű vásárlás lehet én is a felyem fognám, de szerintem jobban jársz ha csak a fejed fogod ;)
-
Online szoktam bélyeget vásárolni, sosincs gondom. Most véletlenül személyesen intéztem, erre ez történt.
-
Felkelek, bekapcsolom a gépet, lássuk mi lesz a mai rossz hír. Minden napra jut valami rossz.
Email:
"Due to excessive levels of inflation, the price of the Starlink kit is increasing from $499 to $549 for deposit holders, and $599 for all new orders, effective today. In addition, the Starlink monthly service price will increase from $99 to $110. The new price will apply to your subscription on 5/1/2022.
The sole purpose of these adjustments is to keep pace with rising inflation."
:cry:
-
Walmartba ketten, az asszony is jött velem, mert a bankban számlát akart nyitni. Brutális volt mire kivergődtünk a földútról, ilyen sarat nem láttunk amióta ideköltöztünk. Nem a kis sáros út, vizes csúszós, hanem az amiben az orosz tank is elakad. Kátyúból is hatalmasak vannak, valamiért a megye az utóbbi időben magasról tesz a karbantartásra. Persze az adópénzt azért mindenkitől felmarkolják rá. Lépésben haladtunk, de úgy is veszélyes volt. Amikor kiértünk, már nem volt probléma.
Posta, oké. A bankban meg mondták hogy végül is nem érnek rá számlanyitásra és inkább miért nem megyünk vissza másnap. Hurrá... Végül is csak sártengeren kell átúsznunk...
Walmartban bevásároltunk, de igazából a szomszédot kérjük majd meg egy fuvarra. Ha pénzt kér még akkor is jobban kijövünk belőle mintha motorral járogatnék be. Egy nagy bevásárlás és megpakoljuk a kisteherautót.
Visszafelé millió autó, amit nagyon tudok utálni.
Amikor a sárúthoz érkeztünk, gondolkoztam rajta hogy valami kerülőút jobb lenne-e, talán a párhozamos út kevésbé van kitaposva. Hát, visszafelé sikerült buknunk a motorral. Annyira dagonya az egész, hogy a vastagabb kerekű motor se bírt vele. Szerencsére nem sérültünk meg, ez betudható annak hogy lépésben haladtam, mert gyorsabban nem is lehetett. Meg a puha sárba esés ugye...
Na ilyen volt a napünk.
:hogymi:
-
Aaaaz király :D
Gondolom jó volt utána lefürdeni legalább
-
Rendőrsztori 4 - Postaláda, Mentő helyett rendőr, Robogó a hídon, levélbontás
Még néhány rendőrséggel/rendőrökkel kapcsolatos történet amik eszembe jutottak. 3 itteni, meg +1 otthoni 20+ évvel ezelőttről.
https://www.youtube.com/watch?v=8sq5g8AWJZU
-
Őrangyalok - ha a hülyeség fájna... (Néhány szóban a Guardian Angels szervezetről)
https://www.youtube.com/watch?v=i3u1SlnBpH8
-
Motoros vízvezeték, szék, milyen videók jönnek (május, 2022)
https://www.youtube.com/watch?v=DuOfgJ341Vg
-
Videó hétvégére:
Kicsit önvédelmi téma, de inkább csak önvédelem-jogi.
Beszóltak, de... (Kiabálás, tüntetés - pár amerikás sztori)
https://www.youtube.com/watch?v=BOZdq0m3giU
Kis kiegészítés: Bár az utolsó az támadás, de csak az itteni törvények szerint. Én inkább csak provokálásnak mondanám. A másik sztorinál onnan tudom hogy indiaiak voltak, mert ott indiaiak laktak. Amúgy semmi gondom nem volt velük, egy idős, turbános öregúr a feleségével naponta arrafelé sétált amerre én is naponta mentem. Mindig köszöntünk egymásnak. :)