http://pestisracok.hu/nagy-karacsony-haboru/
:eek:
Printable View
A "kellemes ünnepeket" azért van, mert nem mindenki keresztény. Van akinek más a vallása, illetve vallása nincs, de azért még ünnep neki a december, hiszen szabadságon van. Az USA közel 1/3-a semmilyen vallást nem követ, és a maradék 2/3-ban meg benne van a hindu, a muszlim, a zsidó és egyéb vallások is. A keresztények aránya 50% alatt van. Persze, vannak akik támadják a kereszténységet (balliberálisok, leginkább), de leginkább azért, mert a keresztények például meleg-ellenesek, konzervatívak, tehát a szélsõliberálisok ellenségként tekintenek rájuk. Ez inkább politikai téma, mint vallási.
A személyes véleményem az, hogy a keresztény vallásosok felháborodása a "boldog ünnepeket"-en pont olyan mint a szélsõliberálisok felháborodása "boldog karácsony"-on. Egyszerûen nincs értelme, mert bárki mondhassa mindkettõt, egyiken sem kellene megsértõdnie senkinek. :)
És még valami. Az újév megünneplése is egy ünnep. Tehát a kellemes ünnepek kívánásakor egyúttal boldog új évet is kívánsz egyben.
Pölöskei Csaba gondolatai
Pl:
A társadalom tevékenysége és jövõje
Egyedül vagyunk?
Merre haladunk?
és sok más..
képzeld: rászántam az idõt, és elolvastam ezt a világmegváltó gondolatfûzért
(meg beleolvastam két másikba)
az a benyomásom, hogy össze kellene ereszteni ezt a figurát a nemnormális bátyámmal
õ is zseninek indult, de egy hímvesszõ lett belõle
(büszke vagyok magamra, hogy sikerült diplomatikusan megfogalmaznom)
na ez a Pölöskei is ilyen benyomást keltett bennem
ufóhívõ energiarezgõ fõmegmondó összeesküvéselmélethívõ
pedig alapból nem hülye, meg jó meglátásai vannak, de nem reális a világképe, és ez a torzulás kihat a társadalomtudományos levezetéseire is, kicsit torzzá téve azokat is
éppen eléggé ahhoz, hogy ne mûködjön az elképzelése
pedig az írás jelentõs hányada korrekt
de így van ez: ha egy kicsi szar is belekeveredik a májba, akkor már nem esszük meg
idézet tõle, ami ugyanúgy rá is vonatkozik:
"...mert minél kevesebbet tud valaki, annál egyszerûbbnek látja a világot, mivel nem rendelkezik mélyebb ismeretekkel a dolgokról, ezért nem is láthatja a bennük rejlõ bonyolultságot és nehézséget. Mivel ezeket nem látja és okosnak érzi magát, azt hiheti, hogy többet ért az adott dologhoz, mint egy olyan ember, aki már esetleg több évtizede mélyebben foglalkozik vele."
kárba veszett tehetség
Nekem is volt valami ellenérzésem az írásaival szemben, de nem tudom megfogalmazni, hogy mi.
Eccer végignéztem egy pár egyetemi hallgató tényleg szuperinteligens srácok lányok beszélgetését a tévében. Hogy mirõl már nem tudom, de cáfolhatatlan bizonyítékokat hoztak fel az igazuk mellett, egyetértettek, sziporkáztak, de valamiért az egész alapjaiban téves volt. Ekkor értettem meg mi az az élettapasztalat, addig tagadtam a létezését és ugyanolyan érvekkel és vehemenciával védtem a hülye elméleteimet kamaszkoromban mint a srácok, apám hiába mondta, hogy nem tudja megcáfolni, de nincs igazam. Nem kell ahhoz hatalmas tudásanyag, hogy az ember kiérezze, hogy valami nem stimmel az érveiben, elég az élettapasztalat.
Remélem senki nem dõl be ezeknek a csalóknak:
Nem szeretnél többé a kábeltv mûsoráért elõfizetni? Ez az eszköz lehetõvé teszi, hogy ingyen nézhesd kedvenc TV csatornáidat
Ezeknél a kedvencem a sok odahamisított mû-facebook hozzászólás.
Ha megnézed, a hozzászólások melletti profilképeket, az összes egy TVfox nevû oldalról van. A magyar nevû hozzászólásoknál is.
Persze igaziaknak tûnnek elsõ ránézésre, úgyhogy gondolom bárkit aki nem jártas az ilyen átverésekben, simán elhiszi hogy az a sok hozzászólás ott valódi emberektõl származik.
Megpróbáltam odaírni, természetesen nem mûködik. Valódi FB profillal nem lehet oda kommentelni.
Sajnos lesznek akik bedõlnek neki, de vannak akik legalább kérdezõsködnek hogy igaz lehet-e.
Az ott lévõ kérdéseket is hamis FB nevek alól kérdezik. Rákeresel Google képkeresõvel a kérdezõk képeire, mind ugyanazon a TVFox nevû oldalon van az összes profil-kép. Rendes Facebook regisztrációval nem lehet odaírni, mert hibát jelez, szóval az összes hamis hozzászólás, a kérdések, a válaszok és az összes többi is.
Nem azokra a hozzászólásokra gondoltam, hanem frászbúkon több helyen feltûnt ez a cucc.