Elon Musk elintézte a Starlink Netet elérést Ukrajnának, hogy legyen Internet akkor is az embereknek ha közben a háború miatt megszűnik a kapcsolatuk a külvilággal.
https://www.dailywire.com/news/elon-...rse-of-history
:tapsol:
Printable View
Elon Musk elintézte a Starlink Netet elérést Ukrajnának, hogy legyen Internet akkor is az embereknek ha közben a háború miatt megszűnik a kapcsolatuk a külvilággal.
https://www.dailywire.com/news/elon-...rse-of-history
:tapsol:
Itt meg leállt a háború indulásakor: https://bigblu.hu/frissites/
Megijedtem, mert 6 órán át nem működött a Starlink. Sőt, majdnem 7 órán át. Ki-be kapcsolgattuk, de villogás, szoftverfrissítés, aztán piros led világítás. Aztán az asszony talált valami videót amiben egy fazon elmondta hogy a Starlink doboz alján van egy gomb, azt be kell nyomni, kék lámpa után újraindul benne a rendszer. És valóban, megjavult tőle a Net. De már tiszta idegek voltunk mindketten, mert azt hittük hogy elromlott az egész.
Jött egy email ma.... :)
(Csak kár hogy drága)
Csatolmány 9216
Szuper. :)
Hát, ha nem 360+ Ft. lenne egy dollár, hanem normális árfolyam lenne 180 Ft-on, mint 2006 környékén, akkor nem lenne annyira veszélyes. Akkro 20ezer forint lenne. Igen komoly előrelépés egy tanyának, erdei háznak, lakott területen kívül eső nyaralónak, stb.
Persze ilyen árfolyam mellett kétlem hogy túl sok ember engedhetné meg magának közép és kelet-Európában. Az ukránok tömegével kapják, elvileg már 150ezer felhasználó van Ukrajnában Starlinken.
Ami gáz, hogy a 99 dolláros árazás most már 110/hó. Az inflációt adták meg indoknak, ami indoklás szomorú, de elfogadható. :(
Hm... elkezdték tömegek nézni a Starlink értékelős videómat a magyar Youtube csatornámon. Akkor ezek szerint ez az oka, hogy most jelent meg az országban.
Szerintem a beszállási költség az ami igazán necces Magyarországon. Képzeld el bármelyik szolgálatót elkérni negyedmillió forintot szerződéskötéskor, már ha nem tévedek a starlink ára igy áll össze, nem kizárólag havidij van.
Igen, 500 dollárt le kell tenni az eszközért is.
Nincs szerződéskötés igazán, én kifizettem, ideért, elindult, aztán jött a számla a 99 dollárról. Nem írtam alá semmit, a weboldalon nincs hűség időszak meg ilyesmi. Egy klikkelés és nincs szolgáltatás. Egy másik klikkelés és indul a szolgáltatás újra. :) Ez elég nagy pozitívum, mert a béna régi fajta műholdas szolgáltatásnál 2 éves hűségidőszak van, addig senki nem mehet sehová. Aki mégis, azt jól lehúzzák, akár 250 dollárral is. (Nekem is azt próbálták a nyakamba sózni, holott nálam már rég lejárt a 2 év.)
Annyira nem lenne veszélyes az árazás Magyarországon sem, csak az árfolyam miatt húzós nagyon.
Meg ha úgy nézzük, akkor mennyibe kerül egy új iPhone 12-es? $700+
Nem csak az árfolyam, hanem a fizetés is probléma :(
Ugyanezt a sebességet megkapom 4760 forintért, így még a 20e is elég drága.
Tanyán is akkor érdemes ha a munkához kell vagy van mit a tejbe aprítani, egyéb esetben ott a 15Mbit műholdas 7.000-ért.
Vagy digi mobil 50GB 1.000 forintért.
Igaz, de a Starlink arra az esetre van hogy ha nincs más alternatíva. A másik fajta műholdas az viszont használhatatlan. Jó, 15Mbit, de az valójában kevesebb, ráadásul ráraknak egy 10Gb-os korlátot, annyi 1 napra elég. A másik 29 nap pedig egy korlátozott sebesség lesz, ami néha a régi felkerregős vonalas telefonos Internet sebességével megy. Emailt megnyitni is alig lehet vele.
Nálunk ezt váltotta ki, a használhatatlan nagy műholdas rendszert. Meg az nem 7000 Ft-tól kezdődött nálunk hanem 75 dollártól, aztán lett helyette a Starlink, kicsit többért.
Magyarország Európa közepe, úgyhogy azért sejtem hogy jó mobilhálózat a legtöbb helyen van. Nálunk az sincs, csak papíron. A Tmobil az országtérképén besatírozta a mi házunkat is, hogy itt a jó mobilelérés 4G-s nettel, közben nincs torony se vagy 150 km-es körzetben és egyáltalán nem működik a Tmobil.
Akkor neked tényleg megérte :thumbup
Ha gyenge a mobil lefedettséged, mobilnethez segítség lehet ilyesmi eszköz. Nálunk is használják tanyákon, távoli mobiltornyok esetén