Bányássz télen, és nem kell fûteni, és ez komoly, 100% a melegedésre megy el az energiának, szóval fûtésre nagyon jó. Persze ha saját kitermelésû fával fûtessz nem.
Printable View
Bányássz télen, és nem kell fûteni, és ez komoly, 100% a melegedésre megy el az energiának, szóval fûtésre nagyon jó. Persze ha saját kitermelésû fával fûtessz nem.
Elon Musk beszólt - esik a BTC
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210...bitcoin-482970
Már korábban is a BTC problémájaként említették a nagy energiaigényét. Ez korlátozhatja a felhasználását. Olyan cégek, amelyek valamiféle vállalást, projektet kezdtek a saját öko-lábnyomuk csökkentése érdekében nem igen fognak beszállni a bitcoinba. Minél nagyobb súllyal esik latba a környezettudatosság, annál inkább jelentkezik ez a probléma.
Mondjuk amióta járvány van, az embereket szerintem sokkal kevésbé érdekli a környezettudatosság. Valóságos lavinaként indult meg a dobozos gyorskaják rendelése, kézfertõtlenítõs vegyszerezés, maszkok mindenfelé eldobálva, minden dolog egyszer használatos dupla nejlonzacskóban, stb. Persze lehet, hogy ez mostanra már enyhült, de mondjuk egy évvel ezelõtt enyhén szólva sem a környezettudatosság volt elõtérben.
Környezettudatosság:
https://i.redd.it/wv4bfba5p4h61.jpg
[IMG]https://miro.medium.com/max/2400/1*CUSPsz71cDIr__-TOR92iw.png[/IMG]
Forrás, angol nyelvû, a szerzõ gazdasági elemzõ:
https://danhedl.medium.com/pow-is-ef...t-aa3d442754d3
A jövõben egyre többet lehet majd hallani a bitcoin rendkívüli energiapazarlásáról, ahogy egyre nagyobb figyelmet kap.
Ahogy nagyon sok figyelmet kap a személyes fegyvertartás veszélye, hiszen a fegyvereket bûnözõk is használják, és amúgy is mindenki mellett ott áll a rendõr, hogy megvédje, mindig, semmi szükség arra, hogy bárki otthon tartson bármilyen fegyvert, amellyel például a királyi, birodalmi hadsereg gyarmati egységei ellen fordulhatna, ha éppen szabad szeretne lenni...
A bitcoin akkor van kritizálva, ha valaki nem hajlandó belefektetni a megfelelõ mennyiségû idõt és energiát, hogy megismerje a rendszert. A white paper, az eredeti dokumentáció 8 (nyolc) oldalas, magyarul is olvasható, ez alapján mûködik a rendszer több, mint egy évtizede. Hogy a lényegét megértse az ember, egyszerûen csak a mostani pénzrendszert kell ismerni.
Ehhez pedig semmi nem kell, csak IQ. Persze a portfólió nem vár el ilyesmit az olvasóitól.
Csináltam egy Wallet-et. Még be kell állítanom, de elvileg kész a reg. Majd beszámolok róla hogy mi ez, hogy mûködik, stb. :)
Már kezd idegesíteni. Kilépett egy idõ után. Oké, irritáló, de nem a világ vége. Erre próbálok belépni és mit csinál? Automatikusan küldött egy belépõ kód-üzenetet az asszony telefonjára. Kérdés nélkül. Reggel 6:40-kor. Marhára nem akarnám ezzel felébreszteni. :duhos:
Amúgy CoinBase-en vagyok, de kiderült hogy az nem is Wallet-pénztárca izé, mert arra külön kell regisztrálni. Esetleg össze lehet kötni a kettõt.
Éljen, miért is legyen egyszerû, ha sokkal bonyolultabb is lehet... :rolleyes:
Kis infó amit eddig tapasztaltam:
Az asszony küldött megívót rá, beregeltem.
Mivel ez olyan mint egy bank, így kell nekik a személyazonosítás, amit beküldtem. Amit kérnek az a személyi vagy fényképes jogosítvány, mindkét oldala, majd egy fotó amit lehet küldeni webkamerával, vagy mobillal.
Következõleg az oldal megkér hogy kösd össze a PayPal-od vagy a bankszámlád velük. Szerintem a PayPal a célravezetõbb, mert nem tudom hogy a magyar bankokkal együtt dolgozik-e az oldal.
Ha megvan az azonosítás és az összekötés (pár pillanat az egész), akkor az oldal ajánl néhány rövid oktató tesztet és videót. Darabja 1-1 perc, viszont osztanak érte crypto-valutát, közel 30 dollár értékben, amit ki lehet venni pénzben, vagy át lehet váltogatni stb.
Én külön még nem vásároltam semmit, csak azt figyelem amit kaptam.
Ha lemegy komolyabban a Bitcoin, akkor veszek majd, de egyelõre még nem vettem.
Akit érdekel, annak küldhetek meghívót, ami azért jó mert aki 100 dollár értékben vásárol meghívás után, az kap az oldaltól 10 dollárnyi Bitcoin-t csak úgy. Szóval aki be akar regelni, privátban küldjön egy email címet és küldök meghívót. :)
A Coinbase az egy web-wallet, amelyik centralizált (egy tõzsde/brókercég valójában), tehát ha mondjuk nem tetszik nekik a képed, kb egy perc alatt befagyasztják a számlád, fellebbezés nincs. Van egy csomó tiltott címük, amire nem utalhatsz ki (megpróbálhatod, zárolnak). Jelentést küldenek az adóhatóságnak, tehát ha olyan államban élsz, akkor még adót is fizethetsz az árfolyamnövekedés után, még ha nem is váltottál dollárra vissza semennyit, akkor is.
Nem véletlen javasoltam az Exodus vagy valamelyik hasonló tárcát...
Nem rossz a Coinbase, csak nem biztonságos.