igen tudom, de nem mindenhol van villanybojler. Családi ház, nálunk sincs, átfolyós vízmelegítõ van, 30 literes :D
Printable View
igen tudom, de nem mindenhol van villanybojler. Családi ház, nálunk sincs, átfolyós vízmelegítõ van, 30 literes :D
esetleg belegondolva érdemes elé egy szûrõt beépíteni?
...hát nem tudom...az biztos,hogy amíg a vezetékes víz közmû mûködik addig nem engednek be a rendszerbe rossz vizet,ha katasztrófa lesz inkább elzárják ,de nem jön rossz víz..ha kútból,esõvízgyûjtõbõl jön a víz akkor a fogyasztó oldalra kell tenni a vízszûrõt...a tartályban levõ lehet tisztítatlan is...
a szûrõt amiatt, gondoltam, ha csõtörés van, akkor szennyezõdhet az ivõvíz, ezáltal a tartály is
Pár éve Borsodba , pontosabban Miskolcon volt egy súlyos fertõzés, amit a koli baktérium okozott.
A vízvezeték rendszerbe a vízgyûjtõbe belefolyt állattartó teleprõl a mocsoklé..
Több 1000 -n (!) fõleg öregek és gyerekek lettek betegek. Hányás, hasmenés napokon keresztül. A város vízellátását lezárták, majd fertõtlenítették a vezetékeket. a város lakóknak engedni kellett a vizet órákig (természetesen nem fizette ki ezt a vízmû), hogy kitisztuljon a rendszer. A sajtó elbagatellizálta a dolgot és szépen agyonhallgatta.
Ennyit arról, hogy nem kerülhet semmi rossz a rendszerbe...
Ámítás az egész civilizációs biztonság, viszont cserébe egyre labilisabb...
Az ötlet amilyen egyszerû, olyan nagyszerû! :thumbup
A bojlert sem erre találták ki, de vész esetén ott tényleg lenne 80-100 liter tartalék. Egy 500-1000 liter hideg vizes tároló, pedig megoldaná 2-3 hónapra az ivóvíz ellátást egy 3-4 fõs családnak!
Kivitelezése nem bonyolult, plusz tisztább vizet kapunk, mert a klórozott víz valamelyest letisztul egy ilyen nagy tartályban!
szerintem a mérete úgy lehetne megállíapítani, hogy mondjuk megnézni egy nap mennyi víz megy el, beszorozni mondjuk 1 hétel, és akkor hetente lecserélõdik a mennyiség.
Ha beüt a krach úgyis mindenki visszafogja a fogyasztást, és hosszabb idõre is elegendõ.
pl egy ilyen:
http://www.tartalywebaruhaz.hu/36699...ivoviz-tartaly
Csõtöréskor a csõ falán lerakodott alkotórészek, rozsda, homok mosódhatnak le.Ezek a rendszerbe voltak, csak leülepedve.Mivel a vizet kiengedték csõtöréskor, így felkeveredtek.Elvileg más szennyezõdés nem juthat be, mert a munkagödörbõl nem mehetne szennyezett víz a hálózati csõbe.Normális helyeken nem is megy, de sajnos nyilvános felvételt láttam mar én is hogy simán visszafolyatták a csõbe a sáros vizet.Ez alap a szakmában.Bár javításkor fertõtlenítve van a cserés rész, és klórmésszel jól beszórják a csõ belsejét is.Illetve a kutakat is jobban fertõtlenítik, ha van tûzcsap, véglezárás, ki van engedve a lerakodással teli víz.Bár ettõl még levegõs, elszínezõdött a víz.Szûrõ használata indokolt lehet a tartály elõtt is.
Újabb palackos vizek minõsége kifogásolható
A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenõrzõ Hatósága eljárást indított a csányi székhelyû AQUE-PET Kft. ellen, mivel megállapították, hogy a cég által elõállított kizárólag a Lidl által forgalmazott kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres SPAR üzletekben árult S-Budget szénsavas ásványvíz egészségre káros baktériummal szennyezett. Az érintett palackos vizeket kivonják a forgalomból - tette közzé a Vidékfejlesztési Minisztérium. A csapokból folyó vizet az országban folyamatosan, akkreditált laboratóriumokban ellenõrzik. Az ivóvíz az elsõszámú élelmiszerünk. Minden zöldség-gyümölcs termesztéséhez, állati eredetû élelmiszer, fõtt és sütött ételek elõállításához döntõen a víziközmûvek által szolgáltatott vezetékes vizet használjuk. A csapvíz - néhány apró települést kivéve - tiszta, egészséges, üdít, frissít. A víziközmû szolgáltatók munkatársai - közel húszezer ember - a közüzemi vízellátás minden fázisában szigorú elõírásokat betartva ügyelnek arra, hogy a csapvizet hazánkban bárki biztonsággal fogyaszthassa.
http://www.vizinform.hu/oldal.php?page=10