Akkor érdemes megfontolni a költözést. Ez nyilván nem egyszerű kérdés, de ha kertészkedéssel, állattartással havi 50 ezret meg lehet fogni (annyit nagyon kevés munkával meg lehet), akkor érdemes lehet arrébb menni valamennyit.
Printable View
Akkor érdemes megfontolni a költözést. Ez nyilván nem egyszerű kérdés, de ha kertészkedéssel, állattartással havi 50 ezret meg lehet fogni (annyit nagyon kevés munkával meg lehet), akkor érdemes lehet arrébb menni valamennyit.
1000 ausztrál iskola elkezdett rovarokat/bogarakat etetni a gyerekekkel. Tücsöklisztből készült chipset. A gyerekekre tolják, mivel őket könnyebb rávenni. Ha pedig őket beleviszik, akkor az ő generációjukat rá tudják majd vezetni a bogarak, lárvák meg hasonlók evésére.
https://www.spectator.com.au/2022/09...e-fed-insects/
Igen, ha mondjuk nincs rá ideje. Egyszerű példa: 12 órát dolgozom. A 12 óra az fél nap. Ha számolsz mellé 8 óra alvást, akkor az 20 óra. Vagyis minden egyéb elfoglaltságra marad 4 óra a 24 órából. Nyilván a tradicionális képlet erre az hogy az ember tanul, képzi magát, és akkor el tud helyezkedni egy olyan állásban, ami mellett marad ideje - és pénze - csirkét tartani.
Csakhogy a mai világban ez a képlet nem feltétlenül működik. Lásd: egy és negyedévvel ezelőtt diplomáztam, aztán háromnegyed évig kapásból nem tudtam érdemben állást keresni a kötelező oltások és a "járványügyi" bizonytalanság miatt. Az elmúlt háromnegyed évben már tudok állást keresni, de nem vesznek fel sehova. Egyrészt mert már konkrétan adósságban van a város (sosem volt ilyen) és mindenféle megszorításokat vezettek be az energiaválság miatt. Másrészt mert annyira belterjes a helyi munkaerőpiac, hogy az esetek túlnyomó többségében haver/rokon tölti be az előre eldöntött pozíciót (ha egyáltalán van pályázat). Persze én is próbálok kapcsolatokat igénybe venni, ill. környező településeken is nézegetek - sőt, érettségis állásokra is jelentkezem summa cum laude doktorival -, de ez egyelőre nem vezetett eredményre.
És ahogy már mondtam az ország jó részén élek, egy elvileg jó munkalehetőségekkel rendelkező nagy városban. Ehhez képest az ismeretségi körömből is tudok példákat mesélni (mielőtt Dream_walker újfent az univerzumot kezdené emlegetni) arra, hogy stabilan nem találnak állást jó végzettséggel (esetenként még nagyon komoly szakmai tapasztalattal a hátuk mögött sem), pedig qrvára nem válogatnak és semmilyen munka nem büdös.
Szóval sok esetben van az elmélet, meg van a rögvalóság. Ugyanez a helyzet a Dream_walker által említett költözéssel. Itt is hozhatnám a saját példámat - az elmúlt negyedévben minden követ megmozgattam, de meghiúsult a költözés lehetősége -, de ha jól vettem ki varég korábbi beszámolóját, jelen állás szerint neki sem opció a költözés és állattartás kiépítése.
Ez biztos?
Én ezt találtam a neten egy 2012-es törvénymódosítás kapcsán: "A törvény módosítás azt írja elő hogy az állatokat sem számukban, sem pedig tartásuk helyéről nem szabályozhatja az önkormányzat az állattartókat. Tehát (2012) október elsejétől az élelmiszerláncról és a hatósági felügyeletéről szóló törvénymódosítás hatályba lép a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint. Idetartoznak, például a tyúkok, a sertések, a szarvasmarhák és a lovak is."
https://www.agraroldal.hu/oktobertol...lattartas.html
Nem a számukat és a tartási helyet korlátozzák, mert azt tényleg nem tehetik, de hoznak ezer meg egy szabályt, amit viszont hozhatnak. Például hogyan tárolhatod a trágyát, milyen közegészségügyi normáknak kell megfelelni, mennyire kell hangszigetelni az ólakat, hogy betartható legyen az éjjeli hangszint, meg ilyenek.
Mindettől függetlenül, ahol már idáig jut a helyzet, onnan egyszerűen el kell költözni, mert ott akkora párttitkári túlkapások vannak. Annak sincs értelme, hogy van napi 10 saját biotojásod, de az összes szomszéd utál, meg hetente b*szogat az önkormányzat.
A terület, amit említettem, ellakóparkosodott pár év alatt, a kiskertrk száma lecsökkent.
Hamarosan a szomszédban 4 lakásos park épül akikkel nem szeretnék vitázn, ha lehetséges. A kertművelést még tervezem fejleszteni, de a költözés jelenleg nem opció.
A környező falvakban, egy jobb állapotú ház, telekkel, kb 40 millió. Ami olcsóbb, arra is kell költeni rengeteget...
Kicsit továbbgondoltam a dolgot:
Ha a jelenlegi ingatlanomat elcserélném(eladnám), és vennék a környéken egy ingatlant, akkor sajnos, ami haszon lenne, elmenne a munkába jutásra.
Nem biztos, hogy anyagilag jobban jönnék ki, mint ha maradok az alfelemen...
(munkahely váltás esetén a városban könnyebb mozdulni, mint "vidéken", főleg, ha a 15Ft/km üzemanyag hozzájárulást is figyelembe venném. Városban elég a helyi bérlet is.)
Ez 9 hónapos hozzászólás, annyi idő alatt ki lehet hordani egy gyereket.
Nem vált valósággá, mert holnapután vége az idei évnek. És amennyire tudom sem egyetlen európai országban, sem egyetlen amerikai államban nincs se történelmi léptékű, se semmilyen léptékű éhínség. Bár hónapok óta nem kattintottam híroldalra, de akármilyen speciális paleo ételt tudok rendelni, vagy pizzát vagy bármit, szóval gondolom nincs éhínség.
Dream_walker szerintem nem látja a kommentet. Valószínűleg letiltott, részben pont azért mert szeretek utánajárni az ehhez hasonló apokaliptikus vészharang-kongatások valóságtartalmának. Az idézett hozzászólását is firtattam párszor, és próbáltam jelezni hogy a 2022-es történelmi éhínség bekövetkezését azért nem lehet annyira "biztosra tudni" mint ahogyan ő látja, ill. hogy az ilyen dolgokkal komolytalanná tehetjük a fórumot.
De a többiek mostani véleménye/helyzetjelentése érdekelne. Több országból fórumozunk itt. Tapasztal valaki komolyabb jeleket amik közelgő éhezésre utalnának? Dream_walker azt írta az idén borul minden, ez nem jött be. Még a telet említette de már annak is eltelt az egyharmada, január és február van belőle hátra (meteorológiai tél). Nem hiszem hogy két hónap alatt minden előjel nélkül beütne a történelem egyik legsúlyosabb éhínsége. TMIB, Amerikában mit látsz?
Azt látom hogy az ételárak 2 év alatt 30-50%-al megugrottak, meg ha venni akarok valamit, az vagy van, vagy nincs elég. (Pl. most rendeltem búzadarát, csak 2 pakk volt.) Illetve a Walmart régen MINDENT kiszállított, most már nem. Most vagy szállít valamit, vagy nem, néha átállítgatják a dolgokat, úgyhogy az élelmiszer-rendelés sokkal bonyolultabbá vált. A gyorséttermek árai is nagyon megugrottak. Mi nem eszünk ott, viszont kapjuk a reklámújságokat tőlük. Az 1 dolláros sajtburger már nem 1 dollár. Ami 1 volt az 2-3, ami 3 dolláros menü volt az 7 vagy még több. Leginkább a friss hús lett megfizethetetlen, de mindennek fent van az ára.