Ezt csinálom én is ;)
Printable View
Ezt csinálom én is ;)
Milyen termést lehet ezekkel elérni?
Nem számoltam átlagot, mert csak pár sor szokott lenni, kedvtelésbõl. Szerintem a hagyományos fajták termését eléri, ha valaki nagyban csinálja. De ezeknél nem a termésmennyiség a lényeg úgysem.
Köszi.
Apa mi az a bogyó a fán?
Kékszilva fiam.
És miért olyan piros?
Mert még zöld.
A mi helyi verziónk:
-Anya! Ehetek veres-szilvát?
-Nem kisfiam, mert még zöld!
-És mikor ehetek?
-Majd ha kék lesz!
A miénk meg ez:
-Apu! Miért piros a kék szilva?
-Azért fiam, mert még zöld. Az akkor piros, amikor már fekete.
Elültetett az asszony néhány foghagymát. De rögtön száradásnak indult. Homok. Aztán hátul elültettünk egy kis fát. Kicsit homokos a talaj, de nem teljesen. Az is rögtön haldoklásnak indult. Aztán hoztunk fekete földet az erdõbõl, giliszták is voltak benne, szóval egész tûrhetõ, csak kicsit agyagos. De abból se nõ ki semmi, pedig ültettünk bele paradicsomot, paprikát, retket. Nem látok semmi csírázást. :hogymi:
Nagyon furcsa... el van átkozva a hely? :D
virágföldbe vessétek a magot!
Mélyebb sort húzzatok, tegyetek bele virágföldet és azzal is takarjátok a magokat!
Ugyanígy a palántákat is virágfölddel temessétek be!
Esetleg jól öntözzétek meg a területet, de ne kútvízzel!
Ha kútvízzel öntöztök lehet azzal van a baj!?
Nem tudom, túl sok a homok és az agyag, ez biztos. Csak kútvíz van, meg ha esik az esõ, akkor az. És persze az árokban a sok víz, de annál a kútvíz tisztább. Ha a kút vizével gond lenne akkor mi már a fokhagymák elõtt kipusztultunk volna. ;)
Egyszerûen csak rossz a föld, ami sokszor nem is föld, hanem homok. A fû az kinõ belõle, meg a pitypang, bent meg a fák. De zöldségnek úgy tûnik hogy nagyon nem jó. Hogy a kis fenyõ amit elültettünk az mitõl haldoklik, azt nem tudom. Ha a többi fának elég jó az az agyagos föld, akkor neki miért nem?