de kérem szépen gyufa is kell :thumbup:haha:
de kérem szépen gyufa is kell :thumbup:haha:
Szerintem nem kell nagyon megbonyolítani, a tûzgyújtást, sima benzines gyújtó. Benzin mindig lesz. Meg nézném egy két embert hogy -25 fokban hogy gyújt meg egy tollaságat,
este amikor kivillantja a szemed a szikra, nem beszélve arról hogy minden általában vizes. :D
Sziasztok!
Azt gondolom ide tartozik...
Szikravetõvel való célzáshoz borzalmasan hasznos lehet az alábbi videó:
https://www.youtube.com/watch?v=TaamX_ehKnU
Alapvetõen egy a trükk: kiinduláskor a rúd hegye a meggyújtandó anyagnál, a kaparóberendezést egy helyben tartod és a rudat húzod ki.
Próbálja csak ki akinek van ilyen cucc a keze ügyébe! (és eddig nem így csinálta)
Én azt mondom, hogy a szikravetõvel nem célozni kell... egyáltalán nem szerencse kérdése hogy a szikra elkapja-e az élesztéket. Nem 20 centirõl kell pattintgatni.
Néhány centirõl, többszöri erõteljes kaparó mozdulattal biztosabb a siker..
ez a célzás mizéria baromság
Pedig nagyon is logikus, hogy a szikraverõt húzzuk hátra és a fémlapot pedig tartjuk a vatta/tampon/száraz fû/gyújtókocka felett. Gondoljátok végig!
Nem suhintunk (a fémlappal) a gyúlékony anyag felé, ami ha pl. tollpihe, vagy egyéb könnyû anyag, akár szét is rebbenhet. Így a szikrákat jobban egy helyre tudjuk fókuszálni.
Eddig én sem így csináltam (igaz mindig gyulladt a tûz), de mivel ezt a módszert (a szikravetõt rántsuk hátra) jobbnak tartom, így erõltetni fogom beidegzõdésemet, hogy arra álljak rá.
Mindenkinek szíve joga bármelyik módszer, de ha találkozunk az eddig általunk használttól jobbal, bizony ne szégyelljünk váltani!
(De ez csak magánvélemény/javaslat :))
Kipróbáltam a dolgot! A titok abban van, hogy az ügyesebbik kézbe rakjuk a szikravetõt a másik kézben a fémlapot/kést pedig a gyújtandó anyag felett. Nem kell hozzá sok gyakorlás és szépen megy! Köszi a videót és a tippet st.jimmy !! :thumbup
Megjött a szikravetõm Honkongból(visszább linkeltem)
szikrát veri,de csak a lemezkével,és annak is csak a recésebb élével!
Késsel alig vág szikrát!