Mókás dolgok, az kétségtelen.
Printable View
Mókás dolgok, az kétségtelen.
Na még 1 játékszer, ne vegyétek komolyan. :D
Survco – the credit card sized axe
http://bushcraft.guru/survco-credit-card-sized-axe/
Nem is rossz. Tudod milyen jól jönne ez a Csendes-óceánon pl. ha túlélnél egy repülõgép balesetet és aztán sikerülne kiúsznod valami lakatlan szigetre? Ez nem akadályozna az úszásban ha a farzsebben van. Nem mondom, hogy fasza tutajt lehetne vele építeni, de a szigeten felhalmozódó hordalékban fellelt sörösüvegeket ki tudnád vele nyitni, ha találnál ott mosógépet, annak is le tudnád csavarozni az ékszíjtárcsáját, hacsak nem olyan kúpos csavar van rajta mint a Whirlpoolén és megfelelõ türelemmel a döglött kecske szemét és heréjét is ki tudnád operálni vele. Egyszóval ez komoly dolog!:thumbup
Szerintem meglehetne oldani, de a kártyaméretet kicsinek tartom.
Gondolom lézerrel egy anyagból történõ kivágást nagy tömegben gyárthatóságot tartottak szem elõtt.
Szóval lehet más lett a végtermék, mert a gyártó, a marketinges is belepofázik abba amit kitalált a túléléssel foglalkozó jóember.
És sajna a törpe méret miatt a használati érték feláldozásra került. Fûrész sincs láthatólag kimunkálva. Így csupán tárcában hordható játékszernek tartom.
Pityubá
Szerinted hogy lenne ez mûködõképes? Mit érdemes magunkkal vinni és mi az ami fölösleges?
Az alap ötlet jó, de elcseszték akik beleszóltak. Mint írtam a mérete kicsi. Sokkal használhatóbbnak tartanám ha 5"-os telefon méretben lenne legyártva.
Így az oldalán használhatóbb hosszúságú fûrész lenne. Csavarkulcsra nékem nincs szükségem kint a terepen. Sörbontót is feleslegesnek tartom.
A nagyobb méret nagyobb dárdahegyet eredményez, az eredeti csak nyílhegy méretû. 1 dárda elég, 1 nyílhegy kevés.
Anyagának ötvözött késacélt javasolnék, kerülném a törékeny porkohászati anyagot. 5mm vastagot javasolnék.
Lézeres kivágást jó 5 letnek tartom. (dolgoztam AMADA kivágó gépen)
Azoknál a cégeknél ki lehet vágatni, ahol vannak ilyen gépek, Jpg képformátumban kell kiszerkeszteni a vágási rajzot, vastagsághoz a gép vágási sebességét utasítani kell, 1 tábla késacélt kell feltenni a gépre. Nagyjából ennyi jutott eszembe a dologról.
....egy sima orrfûrésznek a lapja kiváltja,kihegyezve,megélezve,a vége kiköszörülve...dárda,kés,fûrész,nyílhegy,a vége csavarhúzó,...balta nem kell...amit nem lehet eltörni az nem is kell semmire...
Valami ilyesmire gondoltam én is de elhagynám a fûrészt az csak pontos vágáshoz kell. Inkább a fejszét tartom fontosnak. Úgy értem egy kis könnyû középkori fejsze szerûséget nem a mai értelemben vett nehéz munkafejszét.
A dárda hegy jó 5let.
Végül is ha van fejsze és dárda elég is. Megjegyzem a fûrészfogazást semmi perc alatt vágja ki a lézer, jelentõsen nem drágítja meg a cuccot.
Utána kell nézni mennyibe van 1 tábla késanyag abból mennyi jön ki. Mi pénzért vágják ki. Mennyibe lenne elõélezés-hõkezelés-síkba csiszolás-finom élezés.
Oszt ha megéri, meg kell tervezni-rajzolni.
HOPPSZ közben ugrott be. Van Zastava hátsó laprugóm kb. 5mm vastag.
Kilágyítás után levékonyított élszalagú bimetál fémfûrészlappal ki lehetne vágni belõle a dárda hegyet.
Lehet ebben az irányban kellene elindulni, ennek a túlélõs kompakt cuccnak az elkészítésével.
Legalább 1 et elkészíteni oszt próba mit is tud ?