A konzerv akármeddig eláll, ha nem sérült a konzerv, nem püffedt, jó illata van és az íze is jó, akkor ehetõ. 120 éves konzervet is meg lehet enni (ha látszik rajta hogy jó).
A méz pedig évezredekig eláll, sose romlik meg.
Printable View
A konzerv akármeddig eláll, ha nem sérült a konzerv, nem püffedt, jó illata van és az íze is jó, akkor ehetõ. 120 éves konzervet is meg lehet enni (ha látszik rajta hogy jó).
A méz pedig évezredekig eláll, sose romlik meg.
(akkor volt ilyen topic, kerestem vagy 10 percig de nem találtam)
Jó beszerzési forrásokat tudtok? Pl powerbarra? Mi a helyzet a porokkal? Mi meddig áll el?
A konzervekrõl találtam közben a mit vettem topicban infot (püffedtség) :) De még sok más élelmiszer is van ami érdekes lehet.
Konzerc helyett száraz cuccok? Szárazbab, lencse? Mi a helyzet, ha a konzervet lefagyasztjuk, vagy hûtjük? (15-fok, földbe ásva) tovább eláll? (végtelenségnél tovább)?
Egerek, rágcsálók nem tudják megbontani?
Powerbarokat..legalábbis, olyanokat amikben több típusú mag van összeõrölve nagyon baráti áron lehet kapni az Ázsiacenter bal oldali épületében...a jobb oldaliban is lehet, de ott minden legalább 10%al drágább.
Meg szintén ott lehet találni rizst nagykiszerelésben... értelmes áron
Remélem segítettem
Köszi, igen, bár rizst mi anno a józsefvárosi melletti kínai közértben vettünk 20 kgt! :) Valami panda volt rajta. Nagyon finom rizs, fél év alatt elfogyott.
A centerben pontosan hol találom a boltot ahol kapni? És mennyiért? Mert elég sok bolt van besúvasztva.... :/ Ez valami ázsiai cucc, vagy magyar ker. forgalomban is kapható termékeket kínálnak olcsóbban?
Köszi.
Eláll anélkül is. A bab, amit teszteltem az bent volt a szobában, nyáron itt van hogy 33+ is van, de nem lett baja a babnak 6 és fél év alatt.
Olyat is olvastam hogy volt aki konzervhúst próbált. 7 évet töltött a konzerv egy csomagtartóban egy déli államban. (Ott nyáron a kocsikban 50-55 fok is van.) De megette és azt írta hogy nem volt baja a húsnak. :)
Szerintem ha beteszed egy kamrába a konzerveket, akkor bármeddig elállnak. (Persze az íz miatt jobb egy kis forgatást is belekalkulálni, a régit megeszed ha öregszik, veszel helyette újat.)
Végszükségre száraz kutyakaja?
Ne válogassunk! Büdös, kutyának csinálták, de kicsi tömeg, relatíve alacsony ár. Csak vízzel kell felönteni. Mad Max is betolta a kutyakaja konzervet.
Eltarthatóságban van valami tapasztalat?
Na most ne röhögjetek, de mi egyszer betoltunk egy nagy konzerv kutyakajat. 3-n.
Ugy emlekszem, hogy jo volt. Kicsit homalyos az ugy, mert buli volt. A haver baratnöje meselte masnap a dolgot, aki 1 percig birta nezni, majd kiment hanyni.
Szoval, meg gyomorrontasunk sem volt. Allitolag szegenyebb nyugdijjasokrol tudnak ilyeneket.. :(
Egyszer megkostolom jozanul is majd..
Nem kell megijedni kutyakajától. Évekig jártunk dolgozni egy kutyatápgyárba. Reklám nélkül legyen elég annyi, hogy egy nagy nyugati konszern Csongrád megyei gyáráról van szó.
A száraz kutyatáp 97%-ban egyszerû keksz. Igen, búza-, rozs-, köles-, rizs- meg mindenféle lisztekbõl sütött keksz, ami max 3% állati fehérjét tartalmaz. Nem karajt, csak belsõségbõl, vágóhídi hulladékból származó fehérjét.
És a lényeg, minden kutyakaja alfája és omegája: a SZAGOSÍTÓ!!! Azzal lehet rávenni a kutyát, hogy megegye a szemes takarmányt.
Ragadozókat szemes takarmánnyal tömni, ipari méretekben, ez egyszerûen zseniális átverés!
Ami az ottani higiéniát illeti: a cég annyira vigyázott az élelmiszer biztonságra meg a hírnevére (meg tartott az esetleges kártérítési perek lehetõségétõl), hogy tisztább és ellenõrzöttebb volt a termelés minden fázisa mint némely emberi élelmiszer ipari üzem.
Az eltarthatóságot szerintem csak a benne levõ 3% állati fehérje korlátozhatja.
Hát igen, a kutyakaja. Én nem fogyasztanám szívesen mert állítólag döghúsnak számító húsokat is feldolgoznak hõkezelés után.
De van egy ilyen teljes értékû kajapor recept:
Fogyassza egészséggel akinek van hozzá gusztusa:
http://diy.soylent.me/recipes/hungry...e-its-not-food
(elsõ komponens)
Egyébként az egész project érdekes.
http://diy.soylent.me/
http://soylent.me/