Hali, sziasztok.
Kicsit gyér itt a forgalom, azért remélem valaki hozzá fog azólni a témához.
Röviden arról van szó, hogy szeretnék egy terepjárót, amivel le tudunk lépni (2 felnőtt, egy gyerek) hogy ha gáz lenne. Mindenki tudja, hogy a nagyobb utak szinte azonnal bedugulnak, ezért szeretnék terepjárót, amire rákötve az utánfutót akár erdei utakon is el tudjuk hagyni a települést.
Mivel nincsen arra pénzem és helyem, hogy egy komolyabb (pl Land Cruiser) és komolyan felszerelt (csörlő, futómű, ezerféle minden) menekülőautót tartsak száraz, fedett helyen, ezért egy olyan autót keresek, ami teljes mértékben megfelel hétköznapi használatra, de amikor kell, rácsapom az utánfutót és nem aszfaltozott úton sem jön zavarba. Az elemózsiát, felszerelést pedig az utánfutó cipelné, így a kocsinak nem kell expedíciós járműnek kinéznie a hétköznapokban.
Ez a hétköznapi használat úgy néz ki, hogy alkalomadtán bejárok a 60km-re lévő munkahelyre, valamint nyáron elutazunk kb 1000km-re és vissza.
Tudom én is a netről,hogy a tuti egy land cruiser, egy kocka nissan patrol stb lenne, de ilyenekkel nem akarok 1000km-t autópályázni aztán agyérgörccsel kiszállni a céléllomáson. Lehet soha nem következik be semmi, tehát legyen komfortos, lehetőleg megbízható is és bírja a terepet.
Akkor most leírnám mikre gondoltam első körben: ( a büdzsé kb 15.000€, beteszek képeket is hogy lássátok kb melyik szériákra gondoltam)
- Land Rover Discovery 4
Csatolmány 9189
- VW Touareg
Csatolmány 9190
- és Jeep Grand Cherokee
Csatolmány 9191
Mit szóltok? Esetleg más ötlet?