https://hvg.hu/itthon/20200330_A_Fid...azasi_torvenyt
Printable View
Játszották a harcost az ellenzékben, de a helyzet annyi, hogy úgyis csak csinál minden kormány amit akar, fõleg 2/3-addal a kezében. Pont ezt írtam a múltkori szavazás elõtt, meg után is. És a mai meg bebizonyította hogy igazam is volt. :hogymi:
Szerintem nem számít túl sokat az hogy papírjuk van arról hogy csinálhatnak dolgokat, vagy egyszerûen papír nélkül is megtennék amit akarnak.
De bántja azokat is, csak kisebb mértékben. Az idõsebben már gyengék, az immunrendszerüknek is annyi és inkább vannak olyan betegségeik ami miatta esélyesebb hogy "elvéreznek" a korona elleni harcban. Olyan ez, hogy az sem meglepõ ha a 100 méteres futóverseny számban egy egészséges erõs fizikumú futó nyer és nem egy 300 kilós fél lábú cukorbeteg.
Ugyanakkor azért mennek a fiatalok is kórházba, az olaszok azt írták hogy a kórházi súlyos betegek 30%-a fiatal. Volt itt egy lista is fiatal áldozatokról. Tegnap nálunk egy 42 éves nõ halt meg, nem volt semmilyen korábbi betegsége. De aki nem hal meg, az is kutya mód megszenvedhet vele.
Most írja nálunk az állatorvosi rendelõ, hogy még mûködnek, viszont aki odamegy az állatával, az nem mehet be a váróterembe, hanem a kocsijában kell várakoznia amíg az állatorvosok beviszik a kutyát/macskát/stb. és megvizsgálják.
Sziasztok!
Nyilván ilyet hiába keresek a surface weben:
Lehet tudni, hogy milyen a kijárási tilalom betartatása Budapesten szombat óta?
Annyit találtam, hogy 30-án délelõtt 739 rendõri intézkedésnél 15 helyszíni bírságnál és 79 szabálysértési feljelentésnél tartottak.
A sztori annyi, hogy a rendelet szerint a barátnõm férje láthatja a gyerekeket, de mivel elvinni nem tudja õket, mert a szüleivel lakik, így az õ otthonukban kellene ezt megejteni, de a barátnõm nem hagyhatná el azt jogszerûen, hogy mondjuk addig átjöjjön hozzám. Kicsit nonszensz szerintem, de ez van.
Feltételezem nem büntetnék meg, ha meghallgatják a sztorit, de azért ha a betû szerint nézem, akkor nekem úgy tûnik van rá esély.
Semmilyen.
Én is van, hogy bemegyek munkahelyre. Tény, hogy sokkal több rendõrt látni, de ember is rengeteg van mindenhol. A forgalom csökkent, de szabad szemmel is jól látható, a fotókon megjelenített "kihalt a város" sztori egyáltalán nem igaz.
Amit leírtál sztorit azt belátásotok szerint kell egyeztetve megoldani. A legjobb lenne, ha most kicsit mellõzné a gyerekek láthatását, ha normális a viszony ezt meg lehet beszélni szerintem. Ez mindenki érdeke, nem csak az övé vagy a tiétek. Létezik skype, whatsapp és még millió program telefonra amikkel lehet videótelefonálni. Szerintem 1-2 hónapot kibírhat így is. Az hülyeség, hogy a párod a saját lakhelyén hagyja az exével a gyerekeket, semmi esetre sem engedném, mi több, inkább én is oda mennék a helyedben hozzájuk, hogy ketten legyetek ott a gyerekeken kívül abban az idõben, mikor ott van a harmadik fél is. Sajnos sok rosszat olvasni elkeseredett szülõkrõl, jobb nem kísérteni a sorsot (nem ismerem a körülményeket és a viszonyokat, de jobb felkészülni mindenre is).
Köszi a választ jöhet még, ha valakinek van városban járós tapasztalata!
Köszi az egyéb tippeket is, nem teregetek magánéletet extenzív, csak azért írtam a szitut, hogy látható legyen, hogy nem rosszban sántikálok.
A kannabisszal nyerhetjük meg a szuperbaktériumok elleni harcot
https://24.hu/tudomany/2020/03/26/ka...uperbakterium/
Magyarország: Újabb 45 fertõzött, 492 összesen. Újabb halálos áldozat, 16 összesen.
"A koronavírus-járvány miatt autó helyett a lélegeztetõventilátor lett a legfõbb terméke az amerikai Ford cég egyik michigani üzemének, amely a következõ 100 napban 50 ezret gyárt a készülékbõl. A vállalat azt ígéri, hogy szükség esetén ezt követõen is képes lesz havonta 30 ezer lélegeztetõventilátort készíteni." (MTI)
Én autopályán járok sokat. Azt tapasztaltam, hogy ami korábban 70-120 perces út volt az most fixen 60 perc alatt van. Budapestre nem járok be, de több nagyvárosban megfordulok. Jelentõsen kevesebb embert látok. A vidéki kisvárosokban a nyuggerek flangálnak ugyanúgy.
Egyik boltban (tisztítószerek, háztartási dolgok, fröccsöntött szarok, stb.) szólt az eladó, hogy várjanak kint egy kicsit, mert egyszerre csak 5 vásárló lehet a boltban. Erre az volt a válasz, hogy mi csak egy-két dolgot veszünk csak és bejött két nõ. Állok a sorban, tartok magam elõtt 1,5-2 métert, erre egy öreg faszi bevágódik elém. Mondom neki, hogy kocogjon a sor végére. Felháborodott rajta. Feleségem a patika elõtt járt ugyanígy a bátyám meg egy másik patika elõtt dettó...
Értetlenek az idõsek. Tisztelet a kivételnek!
Köszi az infókat!
Rendõrségi kontroll a szituáció felett? Megállított jármûvek?
Minden nap járok a városban. Kevesebben vannak de semmi különös. Senkit nem érdekel hova mész.
Nincs kijárási tilalom.
Kijárási korlátozás van.
"Meghalt újabb négy krónikus betegséggel küzdõ, idõs beteg a koronavírus-járványban Magyarországon; a fertõzöttek száma pedig 525-re nõtt. Az elhunytak száma ezzel 20-ra nõtt, de 40 fõre emelkedett a gyógyultak száma is. A honlapon közzétett információk szerint már minden megyében van koronavírusos beteg."
Állatok nem fertõznek ezzel embert, de már 2 macskát is megfertõzött a gazdája. Egyet Hong Kong-ban, egyet pedig Belgiumban.
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2020/...an-hongkongban
Ezt elolvastam. Kemény helyzet.
„Olyan rosszul vagyok, hogy nem merem elmondani a szüleimnek”
https://tldr.444.hu/2020/03/31/ha-ki...a-faradtsagtol
Azt mondjuk nem nagyon értem hogy amikor már érezte hogy gáz van, akkor miért mászkált össze vissza? 5.-én beteg volt, de utána is bejárt boltba és dolgozni és 12.-én még pecázni mentek. :hogymi:
A New York-i rendõrségnél 1400-an vannak megfertõzõdve, és az egész állomány 17%-a van betegszabadságon.
https://www.dailymail.co.uk/news/art...cers-sick.html
Szintén New York.
Egy nõ maszkot viselt egy "100-as boltban" (Dollar Store), mire egy 4 fõs csapat odament mellé. A fiatalok belekötöttek a maszkja miatt, azt mondták hogy biztosan azért hordja mert õ is fertõzött, majd a csoport több tagja is megütötte. Majd végezetül elvették a pénztárcáját és a kulcsait, majd elmenekültek vele. A rendõrség megtalálta õket és az egész bandát letartóztatta, de pár óra múlva szabadon engedte õket.
A rendõrség túlterhelt, fertõzött, lebetegedett, és ha el is kapják a bûnözõket, az állam rögtön szabadon engedi õket. Mindenközben persze New York-ról van szó, tehát az hogy átlagember önvédelemre fegyverviselésit kapjon, az mondhatni lehetetlen.
https://bearingarms.com/came/2020/04...ng-mask-store/
Közben megvolt az út Budapest peremkerületeiben, nulla rendõrt láttunk, egész nagy a forgalom.
Tulajdonképpen egy kérdés fogalmazódik meg bennem:
Mikor lesz szigorítás és milyen?
OFF
"Karantén a kutyánk szemszögébõl...
1.nap
Itthon maradt, úristen, itthon maradt!!! Ez életem legboldogabb napja!!! Egész nap azt fogom, nézni, hogy milyen szép! Követni fogom mindenhová a lakásban, és csak csodálom! Hihetetlen, csodálatos, imádom!!!
2. nap
Ma is itthon maradt, pedig nem beteg. Érdekes.... Felöltözött a dolgozós ruhájába (amire nem szabad felugrálni) de csak derékon felül, alul abban van, amire fel lehet ugrálni és ágy szaga van. Most vajon fel lehet ugrálni, vagy nem? Ül a világító doboza elõtt, mereven bámul és beszél. Furcsa. De imádom! Olyan szép! És olyan szépen beszél!
3. nap
Ugyanaz, mint tegnap. Ugyanaz a ruha, de többet szaladgál. A világító doboz, és egy fekete kis doboz között. Nem tudom ki az a Wifi, de ugyanannyit mondja ideges hangon, ahogy a nevemet szokta. Remélem nem fogadja örökbe azt a dögöt!
4. nap
Ugyanaz mint tegnap. Csak rövid idõre ment el itthonról, és nagyon sok szatyorral jött haza. A legtöbb teljesen érdektelen volt, tele fehér porral, sárga löttyel, meg nagyon büdös kockákkal, és fehér gurigákkal. Ugyanakkor RENGETEG tápot hozott. Ennyit én egyedül az életben nem eszek meg. Szóval most már biztos, hogy örökbe fogadjuk azt a Wifi nevü balfaszt, akit állandóan szólongatni kell mert sehol nincs, vagy lassan jön. Minek? Nem vagyunk meg jól így?
5. nap
Ugyanaz, mint tegnap, de egyre idegesebb. Egész nap a világító dobozt bámulja, vagy a fülére szorított kézzel beszél. Még mindig imádom, hogy nem vagyok egyedül, de kicsit félek is. Ma rám szólt, hogy ne rágjam a szõnyeget, és ne turkáljak a szemetesben. Ezek kicsit hiányoznak, mióta mindig itthon van.
6. nap
GYALÁZAT! MEGFÜRDETETT ÉS MEGFÉSÜLT! Órákig kínzott, és a helyemet is megbuherálta, iszonyat büdös, az összes cuccommal együtt! Egész délelõtt szekált, azt mondta végre ráér! De akkor f_szér nem labdázunk inkább, vagy bármi mást, eskü, még tanulok is valami hülye trükköt, de FÉSÜLKÖDNI? NORMÁLIS????
7. nap
Elmentünk hosszú sétára, de teljesen bekattant. Elkezdett félni a fajtársaitól, szabályosan menekülünk, és úgy be van öltözve, hogy csak a szeme látszik ki! Komolyan aggódom. A nap egyetlen pozitívuma, hogy délután életünkben elõször fõzni próbált, és úgy tûnik, hogy nekem, mert a nagy részét nekem adta. Kicsit égett volt, de így elsõre azért nagyon fasza. Szerintem boldog volt, hogy ilyen szépen eszem a Wellington bélszínt, mert kicsit pityergett is.
8. nap
Mindent kipakolt és visszapakolt, végigment mindenen háromszor az undorítóan zúgó mûkutyával, akit rühellek. Felforgatta a lakást, kidobta mind a 17 fogtisztító pálcikámat, amit szükösebb idõkre rejtettem a hálószobába az éjjeliszekrény alá, a nappaliban a kanapé mögé, és hasonló atombiztos helyekre ahová amúgy sosem néz be. Bekattant. Félek.
9. nap
Kezd elegem lenni. Követ mindenhová, és nem hagy pihenni a kanapén, egész nap fotózgat, basztat, és beszél hozzám. Az életemben nem voltam még ennyire tiszta, fújkál, meg fésülget feszt, délután a sétából hazafelé megsimogatott a szomszéd néni, és úgy üvöltött vele, ahogy velem szokott ha szart eszem a bokorba, hogy aszondja eressze el, meg undorító, meg ilyenek! Érti ezt valaki? És retteg továbbra is. Úgy tünik, az arcát meg a kezét szégyelli, folyton mossa és takargatja. Nemtom. Szerintem ugyanolyan, mint volt, nem lett rondább. Csak büdös. Ahogy az egész lakás. Már nem bírok megmaradni, de az erkélyen se jobb, ott vagy tapsolnak, vagy énekelnek, kész agyvérzés.
10.nap
Nem tudom ki az a Wifi, meg a Teszkófutár nevü kutya, de állandóan õket szólongatja, azt se bánom, ha ideköltöznek, csak nyugodjon már le. Az Operatívtörzs nevû dög viszont tuti nem jár kutyasuliba, mert egyik feladatot sem csinálja meg rendesen. Én viszont a világ legjobb, legtisztább kutyája vagyok, mégse megyünk társaságba.
11. nap
Felmondok, nem bírom. Több mint egy hete nem tudok egy jót fingani, vakarózni, vagy a reggelit kihányni és a nap folyamán kényelmesen visszaenni. Állandóan követ, néz, és felmos. Kicsinál. Megõrült, gondolom ezért is nem látogatja senki. Lehet nekem is meg kellene pattannom, de mit csináljak, szeretem. Francba.
12. nap
Egész éjjel bámulta a világító dobozban, hogy más fajtatársai ruha nélkül verekszenek. Végre boldognak tûnt, bár engem kizavart a szobából, és azt mondogatta, hogy végre ingyen van a prémium. Eddig én úgy tudtam, hogy az táp, és drága és csak nekem jár. Szóval akkor lehet hogy mégis jó lesz, ha lesz sok ingyen prémium. Persze nappal álmos volt, és megint nem mentünk sehová.
13. nap
Azt mondta ma sem mehet sehová, csak bankba, fodrászhoz, vásárolni, futni, és gyógyszertárba. Úgyhogy ma egész nap nem volt itthon, mert nem mehet sehová. Így végre sikerül bepótolni a szokásos kis dolgaimat. Lehet, hogy mégis kibírom, bár kezdenek hiányozni a haverok, meg a napközi és a suli.
14. nap
Sose lesz vége. Megint fürdetni akar…. VALAKI Szabadítson KI!!!!!"
Ezen nagyon jot rohogtem, tetszett.
A Pentagon rendelt 100.000 hullazsákot a Korona áldozatoknak.
https://nypost.com/2020/04/02/pentag...virus-victims/
https://thehill.com/policy/defense/4...l-civilian-use
1 millió fertõzött.
Coronavirus Cases: 1,004,791
Trump Február 27.-én összeült a fekete ismerõseivel beszélni, és nagyjából felvázolta a helyzetet hogy mi történt, mi történik és mi fog történni a vírussal kapcsolatban.
Videó:
https://www.facebook.com/watch/?v=221136755614811
Elég jól eltalálta a jövõt, mert nagyjából az történt amit "megjósolt", lezárt repülõterek, lezárt határ, stb.
Amit még megemlített hogy amikor Kínából megtiltotta a beutazást az USA-ba, akkor nekiestek és lerasszistázták érte. Ez is igaz, nagyon csúnyán nekiestek miatta, holott rögtön utána követte a példáját egy rakás másik ország is, sõt a végén minden határt lezártak minden átutazó elõtt.
(Nálunk van olyan a családban aki átment Németországba Januárvégén hogy majd eltölt ott néhány hetet, de azóta is ott dekkol mert nem tud hazamenni Magyarországra.)
Magyarország: Újabb 38 beteg, összesen 623. Újabb 5 idõs ember halt meg, ezzel 26-ra emelkedett az áldozatok száma.
"ÉRDEMESEBB AZT VIZSGÁLNI, HOGY A VÍRUS ÁLTAL SÚJTOTT TERÜLETEKEN MENNYI AZ ALAP HALÁLOZÁSI ARÁNY, ÉS EHHEZ KÉPEST MENNYIVEL EMELKEDIK MOST A HALÁLOZÁSOK SZÁMA."
https://index.hu/belfold/2020/03/05/...us_beteg_idos/
https://nlc.hu/ezvan/20200403/gattya...rus-adomanyok/
Úgy látszik gazdagék is hajlandók zsebbe nyúlni.
Komolyan elhiszitek ezt a hisztériahumbugot? Az agymosást?
Nem kell hozzá semmiféle elmélet (pedig van bõven nyíltan vállalt tény, Gates alap. és id 2020 biometrikus azonosító oltással bejuttatva, mindenhol erõsödõ mobilos populáció-nyomkövetés az eddigi masszív adatbányászat és az önbesúgó fb/g/stb tetejébe, titkosításellenesség, stb.), józan ésszel logikai ellentmondás az egész.
Az influenzavírusok nagy része koronavírus.
Minden eddigi évben ugyanígy voltak koronavírus járványok.
Miért nem kellett az elmúlt évtizedekben félni ugyanettõl?
Minden eddigi koronavírus más volt, mint az elõzõ. (Egyes kápó orvosok a vírus másságára hivatkozva terjesztik a pánikot, tehát ez is ferdítés.)
Minden eddigi évben, a közismert szezonális influenza sokkal halálosabb volt. (Ráadásul így is eltúlzott az új vírus mortalitása, több orvos alátámasztja, akkor is meghaltak volna sokan a súlyos alapbetegségeikben, ha ezt nem kapják meg, de mivel bekerült a végén a szervezetükbe, a számlájára írják.)
Akkor miért kell csakis idén pánikolni?
Közismert tudományos tény, hogy a félelem kiiktatja az immunrendszert. Ezt tudniuk kell. Mégis arra buzdítanak, félj. Ez már önmagában elég ellentmondás kell legyen, hogy megkongassa a vészharangot a fejedben, hogy nagyon nem stimmel az egész.
Az is tény, hogy a félelem kiiktatja a kritikus gondolkodást, az állati menekülõösztön javára.
És a bepánikolt birkákkal azt csinálnak, amit akarnak, bármit teljesítenek, önként rohannak a vágóhídra akár, képtelenek gondolkodni, a látóterük is beszûkül a félelemtõl. Pl. önkéntes börtön és még erõforrásba sem kerül? Ez már kész!
A vírusnál is súlyosabban fertõz a hisztériajárvány és a médián keresztüli agymosás!
Az új világrend elsõ globális tesztjét látjuk. A birkák a vágóhídra indulnak.
Idõben szóltam.
Szólhatsz, de már napi 6000 a halálos áldozatok száma, ami 1 hónappal ezelõtt még napi 70 alatt volt. És ez folyamatosan emelkedik, méghozzá elég meredeken.
A szezonális influenza meg sem közelíti azt ami most van kialakulóban. Ha csak az USA-t nézem, évente 10.000 ember hal meg influenzában. Ebben a másikban meg 10 nap alatt hal meg annyi, nem 365 nap alatt. És ez az adat egyre emelkedik, nem csökken és nem stagnál.
Én nem pánikolok, csak figyelek.
Amúgy akik nem pánikolnak, azokkal pont úgy meglehet csinálni bármit. A világháború után elmúlt a félelem és a pánik, aztán milyen szépen kaptak kemény kommunizmust a nyakukba meg Szibériát, gulágot. A pániknak és félelemnek nincs köze ahhoz hogy kikkel mit lehet megcsinálni.
Persze, ijesztõ dolgokat csinálnak a kormányok, de ki tesz ellene? Aki pánikol, aki nem pánikol, vagy senki? Szerintem senki. Embereket látok panaszkodni a Facebookon hogy "jön a kijárási tilalom és a diktatúra". Oké, de aki panaszkodik az mit tesz ellene valójában? Kint is sétálhatna, fõleg ahol még nem is tilos, ahelyett bent ül az is a szobában és kommenteket ír lájkokért.
Ez már csak így megy.
A legtöbb itt fórumozó tudja, hogy nem a vírus által okozott pusztítás, hanem az emberiség reakciója fog összeomláshoz vezetni. Hogy mekkora összeomlás lesz ebbõl, még nem látni. Az viszont biztos, hogy lesz, még akkor is, ha nem dõlünk be az agymosásnak és nem hisztériázunk. Beszélgetünk az okokról, lehetséges következményekrõl.
Ha meghal 70 millió ember, az lenne minden idõk legdurvább járványa, de ez csak az összlakosság 1%-a lenne. Évente 57 millió ember hal meg és 137 millió születik, tehát meg egy ilyen csapás mellett is nõne a népesség. A számok alapján nincs akkora tragédia, akkor mégis miért omladozik a társadalom? Senki nem akar abba a bizonyos 1%-ba tartozni, de senki nem tudja, hogy elkerüli-e a vírus, vagy ha nem , akkor kigyógyul-e belõle, vagy sem. Oda a megszokott biztonság, ez a bizonytalanság okoz pánikot szerintem. Ha például Kína meg India hagyományos fegyverzettel egymásnak esne és a katonai elemzõk 70 milliós emberveszteséget jósolnának, nem lenne pánik, mert az emberek azt gondolnák, hogy sem õ, sem a rokonai nem lesz az áldozatok között.
Véleményem szerint az "új világrend" is csak egy konteó, az agymosás része.
Nagyjából egyetértek. Ám: mi hathatna erõsebben az egyre inkább közösségimédia-vezérelt világra, mint pl. az, hogy Észak-Olaszországban, Lombardiában, ahol Európa egyik leggazdagabb gazdasága, infrastruktúrája, egészségügye összpontosul, az ápolók, orvosok arról osztanak meg beszámolókat/képeket/videókat, hogy tömegével haldokolnak a kórházi folyosókon emberek, mert nincs elég lélegeztetõgép? Meg arról, hogy végkimerültséggel küzdenek az egészségügyi dolgozók, és senki sincs, aki a helyükre léphetne, sõt, inkább menekülnek a még hadra fogható szakemberek. Miért bízna bárki is a hatékony válságkezelésben, miközben jól láthatóan nem hatékony. Magyarországon pl. az "operatív ...." azt mondja, hogy felesleges maszkot viselni, meg tesztelni, közel 3 hónappal az elsõ kínai hírek után. Közben meg gusztustalan, világbotrány politikai húzások történtek, amikrõl a lakosság nagy része még csak nem értesül... Stb.
Jó néhány cikk és fórumos hozzászólás elolvasása után még mindig ugyanaz a véleményem: senki nem tud semmit.
Egyrészt azért, mert ez egy új vírus. Másrészt azért, mert még a járvány elején járunk. E két okból kifolyólag természetes, hogy bizonytalanok, ellentmondásosak, és szó szerint napról-napra változóak az információk. Nem szabad elfelejteni, hogy a híreket általában olyanok írják, a fórumokon általában olyanok fogalmaznak meg véleményt, akiknek nincs ehhez a területhez kapcsolódó végzettségük, képzettségük. És jellemzõen nincs személyes tapasztalatuk a koronavírusról.
Tudomásul kell venni, hogy egyelõre mindenki tippelget, és a saját laikus véleményét fogalmazza meg. Tízbõl tíz ember mást mond, és tízbõl tíz orvos is mást mond. Még egyszer hangsúlyozom: egy új vírusról beszélünk, és nagyon a járvány elején vagyunk még. Lehet téma a munkanélküliség, a halálozási ráta, vagy az érettségik lebonyolítása, mindenki el fogja mondani a véleményét, és mindenkinek más lesz a véleménye.
És még ha a nyilvánvaló hülyeségeket ki is szûrjük, gyakran találhatunk rációt egymásnak ellentmondó véleményekben is. Mert az a helyzet, hogy mi magunk is bizonytalanok vagyunk. Mert most az egész világ az. Azért írják a publicisztikákat, azért dübörög a facebook, azért nyüzsögnek a fórumok, mert az emberek egy kicsit a véleményükbe kapaszkodnak. Én is. Mert úgy vagyunk "kódolva", hogy nehezen viseljük a bizonytalanságot.
Most viszont egyelõre ez lesz. Ebbõl próbálunk valamilyen állásfoglalást összerakni az eddigi élettapasztalatunk, az intelligenciánk, a hozzánk eljutó hírek, stb. alapján. Nincs ezzel semmi gond, csak arra figyelni kell, hogy ne most akarjunk megmondóemberek lenni. Mert jelenleg nincs senki, aki átlátná a helyzetet. Egy virológus sem. Pláne Józsi, a pék vagy szobafestõ.
Az "átlagember", akinek nincs bunkere, otthonról végezhetõ munkája, és minimum fél éves készlete mindenbõl, az sokat nem tud tenni.
Oltás egyelõre nincs. A meleg majd vagy árt a vírusnak, vagy nem - ezt sem tudják még a virológusok se, nemhogy mi. Itt Magyarországon rég nem kapni FFP3-as maszkot, és úgy látom, ez határozatlan ideig így is marad. A multivitamin és ásványi anyag annyira fontos, mint eddig. Nincs valamiféle "speciális", kifejezetten koronavírus elleni szerepe. Eddig is szedni kellett nagy dózisban, most is szedni kell nagy dózisban. Eddig se csak télen kellett szedni, most sem csak télen kell szedni. Nekem a Scitec Multi Pro Plus vált be, abból most félretettem 4 havi adagot. Persze vitamin témában is két tábor van, akik soha nem fognak egyetérteni, úgyhogy ezt nem is ragozom tovább. Illetve még annyi, hogy a glutamint mindenkinek jó szívvel ajánlom, nagyon fontos az immunrendszernek (én a Scitec G-Bomb 2.0-át tartom a legjobbnak).
A higiéniai ajánlások jelentõs része az átlagember számára betarthatatlan. Rengeteg embernek kell napi szinten használnia a tömegközlekedést. Rengeteg embernek kell bejárnia a munkahelyére, emberek közé - például nekem is. Rengeteg ember nem kap a munkáltatójától semmilyen védõfelszerelést - például én sem. Örülök, hogy van munkám, márciusban már valami 30-40 ezer ember lett itthon munkanélküli. Rengeteg embernek nincs otthon fél éves készlete mindenbõl. Rengeteg nyugdíjasnak nem fog bevásárolni senki, és rá se fog nézni senki. És közel sincs annyi pénze, hogy nagyobb mennyiségben tudjon vásárolni.
Az ember nyilván betartja az alapvetõ higiéniai elõírásokat (már aki), de ahol már tartanak az okos nyilatkozgatók, az rég elrugaszkodott megint a mindennapi emberi élettõl. Olvastam, hogy az új gyõri polgármester, a szívsebész is elkapta. Õ ne tudná, hogy mi a higiénia? Ha mindent betartanánk, amit az okos nyilatkozatok ajánlanak, akkor az biztosan védene. Csak éppen reggeltõl estig nem csinálnánk mást, mint zuhanyoznánk, törölgetnénk meg fertõtlenítenénk. Nyilván a népet akarják ezzel nyugtatni, elmondanak elméletben jól hangzó ajánlásokat. De én úgy látom, hogy a mindennapi rögvalóságban sima lutri, hogy ki kapja el a koronavírust, és ki nem. Véletlenszerû.
Az is tiszta sor, hogy az emberek úgyis mászkálni fognak addig, amíg el nem kezdenek itthon is telni a kórházak. Sajnos a modern embernek mondhatnak bármit, akkor sem tud megülni a picsáján. Kínába is azonnal visszahurcolták a fertõzést külföldrõl. Ez van, ezt is kár ragozni. Majd elkezdenek telni a kórházak, aztán akkor jobban otthon maradnak az emberek.
Én azt sem értem hogy kormányok mit csinálnak.
Olyan "nefürgyéle" stílusban mondják a lakosságnak hogy "maraggyáotthon". De nem mutatják be hogy miért.
Megtehetnék hogy a kórházban a betegek jóváhagyásával dokumentumfilm/vlog stílusban mutatnák be a fertõzést. Jelenleg senki nem lát se beteget, se haldoklót, csak a kormány mondja hogy léteznek valahol. Kórházi ágyon, lélegeztetõgépen lévõ betegrõl is csak hallott a lakosság, de halottat se látott még senki akiket a vírus vitt volna el. Attól beszélnek a kormányok hogy "láthatatlan kór". Persze, láthatatlan ha a látható részét nem mutatják meg. Elvárják hogy mindenki otthon legyen és komolyan vegye a helyzetet, de nem mutatják meg hogy miért is kell komolyan venni. Nem csoda hogy annyi ember elméleteket gyárt a kormány-összeesküvésekrõl meg 1984-rõl, amikkel tele van a Facebook.
Én biztos hogy a kormányok helyében szólnék a médiának hogy kezdjék el bemutatni a valós helyzetet. Anélkül hogy is várhatják el a lakosságtól hogy komolyan vegye a dolgot? Az utasítást hallják, de ami meggyõzné õket azt meg elrejti az összes kormány.
Más:
Magyarország: Újabb 55 fertõzött, 678 összesen. Újabb 6 halott, 32 összesen.
Na igen. Erre is utaltam: az emberek úgy kommunikálnak, úgy véleményeznek, hogy igazából kevés az, akinek személyes tapasztalata van a koronavírusról. Elolvassuk a híreket, a számokat, meghallgatjuk az operatív törzset. És nem lehet megtippelni sem, hogy ki mit hallgat el, miben hazudik. Van, aki szerint titkolják a járvány súlyosságát. A másik tábor pont az ellenkezõje mellett érvel: szerintük inkább mesterséges pánikkeltés zajlik.
És nem nagyon lehet eligazodni, mert valósággal ömlenek ránk az információk, hírek és álhírek, igazságok és féligazságok.
Ma voltam fegyverboltban. Ha már itthon mást nem lehet, feltankoltam még némi gázpatront és gázsprayt. Érdekes dolgot mondott a fegyverboltos. Azt mondta, hogy Olaszországban is elkapkodták volna a fegyvert/lõszert, csak ott még erre sincs jogi lehetõség, amire nálunk. Tehát, hogy az olasz fegyverjog még a magyarnál is jóval szigorúbb, pl. gumilövedékesre sincs lehetõség. Még nem néztem utána, úgyhogy ezt nem tudom megerõsíteni. De ha tényleg így van, akkor ez megint egy érdekes adalék lehet. Hogy pont azt az európai országot küldte padlóra a vírus, ahol a lakosságnak tényleg szinte semmi lehetõsége nincs az önvédelemre.
Az is érdekes volt amúgy, hogy ahogy elkezdtem a mondatot, a boltos kapásból azt hitte, hogy riasztópatront akarok venni, és már mondta is, hogy abból kifogytak. Aztán mondtam, hogy gázpatront, és abból meg simán volt nekik bõven. Az emberek riasztópatront vásárolnak fel, és azzal tömködik meg a gázpisztolyaikat?
Ja, most ugrott be, lehet a gumilövedékesekhez vittek annyi riasztót.
A kormányok célja - szerintem - most az, hogy lassítsák a terjedést annyira, hogy a betegeket még úgy-ahogy el tudják látni. De közben arra is figyelni kell, hogy túlságosan ne lassuljon a terjedés, mert amíg nincs oltás, addig a természetesen kialakuló védettség lehet a megoldást. Közben persze arra is figyelni kell, hogy a korlátozó intézkedések, amelyek visszavetik a gazdaságot nem legyenek szigorúbbak a kelleténél. Tehát nem akarják leállítani a terjedést.
Információ áramlás: a vírus lassítása miatt be kell szaratni az embereket, hogy maradjanak otthon, ehhez pedig homályos utalások kellenek, nem pontos információk. Pontos információ meg tényleg kevés van.
Szia,
Osszesegeben az olasz fegyverjog joval kevesbe szigoru, mint a magyar.
Van nehany hulye szabalyuk, pl. mivel a rendorok es a katonak elloptak es eladtak a szolgalati loszeruket, ezert a 9x19-es loszer nem lehet civilnel, de Olaszorszagon belul a 9x21-es loszer ugyanolyan jo (mas orszagokban ritkasag, ezert draga), pont ugyanolyan hatasos, es az van rengeteg embernel.
A "tomkodos" gumilovedekes fegyverek egy magyar joghezag, kulfoldon ilyet sehol sem hasznalnak. A legtobb EU orszagban a sokkal megbizhatobb egybeszerelt gumilovedekes fegyvereket hasznalnak, Francia orszagtol Romaniaig (Csehek kivetelek: ott senki se vesz ilyet, helyette eles onvedelmit vesznek inkabb).
Jol mutatja, hogy mennyivel jobb az olasz fegyverjog, hogy nalunk kb 0.5% (fel %) tart legalisan fegyvert, az olaszoknal 12%.
Nalunk meg a rendoroktol is visszavettek az onvedelmi fegyvereket, az olaszoknal egy egyszeru ekszerbolti eladonak is lehet.
Bel
Szia, köszi az infókat! Magyar nyelven egyelõre csak egy tavalyelõtt novemberi cikket találtam, ami arról szól, hogy Salvini lazított a fegyvertartás szabályozásán.
Most arról olvastam, hogy az NRA pert indított New York állam kormányzója ellen. A fertõzésveszélyre hivatkozva Cuomo már korábban szabadon engedett 1100 rabot a börtönökbõl. Most nemrég újabb ötvenvalahány elítéltet engedett ki. Utóbbiak közül nyolcan szexuális bûnelkövetõk, hárman gyerekeket erõszakoltak meg. New York polgármestere szintén szabadon bocsátott 375 elítéltet.
Itt a link: https://magyarnemzet.hu/kulfold/new-...edett-7944878/
És mindeközben Cuomo nem engedélyezi a fegyverboltok nyitvatartását, ezért perli most az NRA. Annak ellenére bezáratta a fegyverüzleteket, hogy az amerikai védelmi minisztérium ennek az ellenkezõjét kérte a kormányzóktól.
Az NRA-s cikket az indexen találtam, nem vagyok hajlandó belinkelni az álságos és gusztustalan fegyverellenessége miatt. (Mondjuk nem meglepõ, elég megnézni a szerzõ fizimiskáját.) Itt az eredeti link angolul: https://www.businessinsider.com/nra-...-closed-2020-4
Magyarország: 55 új fertõzött, 733 összesen. 2 új halott, 34 összesen.