Még a pénzérméket is piszok nehezen találják meg a fémkeresõsök, akkor a miliméteres és mikroszkópikus szemcséket legfeljebb a szupertitkos csúcstechnikák találnák meg..
Printable View
Még a pénzérméket is piszok nehezen találják meg a fémkeresõsök, akkor a miliméteres és mikroszkópikus szemcséket legfeljebb a szupertitkos csúcstechnikák találnák meg..
Azért az én keresömel 1 forintost már 25 cm mélyröl simán kikapom! ;)
..tegnap ügyeket intéztem...az új kormányablakba...hát ami jó az jó,azt el kell ismerni...rendkívül kulturált és szép,kedvesek az ügyintézõk...ami régen egy rémálomhoz hasonló tortúra volt,most kényelmesen negyedóra alatt megvolt...mint állampolgár nagyon meg vagyok elégedve.....
Autósoknak talán érdekes lehet, bár az az igazság, hogy 1-2 forint miatt én se izgattam magam:
http://www.autonavigator.hu/sztori/k...m_content=cikk
:D Én aszthittem a pps 42 vel nem lenne problema! :)
Miért is fontos Magyarország? :)
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/...oknak-a-vilag/
Ez jutott eszembe róla : http://www.youtube.com/watch?v=CZ8Dn0B473w :haha:
(Jut eszembe, a románok vagy a szlovákok, esetleg szerbek mit találtak fel?)
Ja, hát nem szemcsét keresnék keresõvel, viszont a robot, mint ötlet lehet, hogy mûködhetne, nem? Én is gondoltam erre a területvédésre, hallottam is róla. Így a másik keresõs észre sem veszi, hogy valaki van a területén, és az elsõ profitadagból lehetne fejleszteni a gépet. Viszont úgy tudom van egy hátránya a víznek, állítólag nem lát be alá a gps, rádiójel se nagyon megy le, így sokkal nehezebb koordinálni.
Én úgy tudnám elképzelni, hogy a strand partján ülve egy padon tabletrõl irányítanám a robotot. Viszont általában milyen mélyen vannak az elhagyott tárgyak? Ki tudná emelni egy automatika? Esetleg valami szitás módszer?
Az elektronikai hulladékból arany kinyerésrõl én is olvastam már, de nem mertem belevágni. Lomtalanításon egyébként nincsenek ilyenek? Gyõr környékén egész drága dolgokat dobálnak ki. Nyomtató, stb. Gondolom még a jobb fogások a memória kártyák, ramok. Processzorokban pedig ritkaföldfémek is lehetnek. Azokat tényleg kilóra veszik.
FB, valaki rovásírással akarta aláírni a jogosítványát, hátha valaki gondolkodik ilyenen:
Idézet:
Szegedi tapasztalatok a hivatalos rovásaláírásról.
Pénteken bementem az okmányirodába megújítani a jogosítványom. Minden szükséges papír megvolt, így nem volt semmi akadálya, azt leszámítva, hogy rovás írással szerettem volna aláírni a jogosítványomat.
Itt kezdõdtek az események. Az ügyintézõ hölgynek még az elején jeleztem, hogy így szeretnék aláírni, erre a válasza egybõl az volt, hogy nem lehet! Akkor mondtam neki, hogy de lehet! Elmondott pár nem helytálló érvet, hogy így nem tudnak azonosítani, nem tudják elolvasni stb, megjegyeztem neki, hogy az én aláírásomat még latin betûvel sem tudná elolvasni, így ez már nem helytálló érv. Elment telefonált, kérdezõsködött, visszajött és közölte, hogy nem lehet! Csak abban az esetben ha minden papíromon így szerepel az aláírásom és mivel a személyimen nem így írtam alá, csak azután lehet, ha azon is megváltoztatom. Ennek nem értettem az okát és feltettem a nagy kérdést, hogy MIÉRT? A válasz az volt, hogy minden változást be kell jelenteni és az összes okmányon meg kell változtatni. Ekkor elmagyaráztam neki, hogy semmilyen adatom nem változott meg, ugyanúgy hívnak, ugyanott lakom, stb, csak másmilyen formában lesz az aláírásom. Ezután ismét telefon, most már Pestre a gyártásra, ahol mondták, hogy semmi akadálya, de ezzel még nem érte be, hívott valakit akinek el kellett mondanom miért is szeretnék Én így aláírni. Készségesen elmagyaráztam a dolgot most már körülbelül tizedjére. De a válasz az volt még ezután is, hogy jöjjek vissza kedden, addigra megkérdezik. Ebbe nem mentem bele, mivel vasárnap lejárt a jogosítványom orvosija. Újabb "beszélgetés", elmegy és megkérdezi az osztályvezetõt. Mire visszajött addigra aláírhattam így. Gondoltam csak sikerült. Közben az okmányiroda már bezárt, el kellett mennem a postára befizetni az illetéket. Mikor visszaértem az irodába akkor fennhangon tárgyalták az esetet úgy, hogy észre sem vették, hogy bementem és hallgatom õket. Már a kötelezõ papírmunka lett volna csak hátra, mikor odajött az osztályvezetõ és elmondta személyes felháborodását, hogy miért kell itt a fesztivált csinálni és miért jó nekem "ékírással" aláírnom. Ekkor kijavítottam a tisztelt értelmiségit, hogy mi a különbség az ékírás és a rovásírás között, majd elmagyaráztam a miértjét. Körülbelül még egy órán át fennhangon folyt a társalgásunk pro és kontra, de csak, hogy egy két példát kiemeljek többször megjegyezte, hogy Õ nagy Magyar,de ezért még nem ír "ékírással". Itt újabb helyesbítés, hátha megjegyzi már, hogy a Magyarok rovásírással írnak. Több alkalommal közölte, hogy az ILYENEK csak a felhajtást keresik, de mikor megkérdeztem, hogy milyenek azok az ilyenek, arra persze nem kaptam választ. Õ ebbe nem fog belenyugodni és jelenteni fogja az esetet a kek-nek (ha jól emlékszem), ez nem állapot, hogy az elfogadott latin helyett "ilyennel" írják. Õ még ilyet sosem hallott, ekkor mondtam neki, hogy nagyon szívesen megmutatom az interneten az ügyben lévõ cikkeket, de természetesen nem fogadta el a segítségem. Végül jegyzõkönyvet vetetett fel velem, hogy Én akartam így aláírni és Õ ezt csak azért fogadta el, mert el kellett. Még neki nem írják le feketén fehéren addig õ nem ismeri el ezt az aláírást.
A lényeg, hogy meglett az aláírás, igaz több mint két órás ügyintézés lett belõle. Azért azt mondom aki szeretne így aláírni, az álljon a sarkára és ne hagyja senkinek, hogy ebben megakadályozza.
Elnézést, hogy ilyen bõ lére eresztettem, de ha valakinek ezzel tudtam segíteni vagy bátorítani, akkor már megérte.
Sõt legalább valamiben elsõ lettem, mert elmondásuk szerint ilyen még szegeden nem volt.
Nincs ötlete valakinek mi lehet a legolcsóbb megoldás folyadék tárolásra?
A háztetõrõl leömlõ rengeteg esõvízet szeretném felfogni. Most egy 100 literes hordó van az eresz alatt, de ma is pillanatok alatt megtelt, úgy mertem ki még vagy 10 nagy vödörbe esõ közben, és pár napja is, utána még ömlött a földre egy csomó. Szóval kellene valami olcsó megoldás.
Azért mondom, hogy olcsó, mert nem akarok 10 ezer forintnál többet költeni erre, de fel szeretném fogni a lehetõ legtöbb vízet.
Az 1 köbméteres IBC-k jónak tûnnek, de iszonyatosan felment az áruk. 12 körül vannak használtan úgy, hogy az Isten se tudja mi a fene volt benne, esetleg valami erõs permetezõszer. Sõt, ha azt mondják nem, akkor sem feltétlen hiszem el.
Gondoltam arra is, hogy marha erõs sittes zsákokat lógatok fel valami állványra de hát nem az igazi az sem...
Szóval kellene egy kb 1-2 köbméteres folyadéktároló, de nem vagyok hajlandó tízezreket fizetni érte. Valakinek valamilyen ötlete nincs?
Kínomban már arra is gondoltam, hogy valami leselejtezett 220 literes szemetes kukákat szerválok valahonnan, de azoknak is ELKÉPESZTÕ áruk lett.
A jegyzõkönyvet hogy írta alá? :DIdézet:
Végül jegyzõkönyvet vetetett fel velem,
Nem tudom mire a felhajtás, az aláírás általában úgy néz ki, hogy teljesen olvashatatlan. Ezért van rajta minden okmányon nyomtatottan is.
Ilyen egy aláírás.
http://www.shirehotels.co.uk/email_i..._signature.gif
Mi a név? Ránézésre szerintem semelyikünk se tudná megmondani. :)
Az enyémet sem nagyon lehet olvasni :).
És aki mondjuk írni sem tud, még egy x-et sem tehet?
Van kb 5 verziója a rovásírásnak, tanuljuk ki mindet hogy olvasni tudjuk mindet?
Vajon ha legalizálnánk a rovásírást, mi alapján döntenénk a hivatalos verzióra?
Esetleg még gondolkoztam azon is, mi az amihez szinte ingyen hozzá lehet jutni, és kreálható-e belõle tartály, esetleg 2 literes pet palackok? Esetleg két festõfóliát összehegesztenék vasalóval párnává és abból rugalmas tartályt? Ilyen is létezik amúgy.
http://www.erosionpollution.com/imag...psibletank.jpg
Bármi más ötlet? Szeretek barkácsolni, csak jöjjön ki a dolog 10e alatt..
Mostanában nagyon felkapták a magukat "nagy Magyarnak" tartók.
Engem valahogy nem izgat fel a rovásírás.
Az aláírás egyébként nagyjából az egyén neve, vagy szignója nagyon gyorsan írottan, kissé "idegbõl" Ha sokszor írja le "benne marad" a kezében. Kevés ember "díszíti" ki és nem mindig vezethetõ vissza belõle a név, de a névbõl visszavezethetõ.
Tófólia nem erõsebb? Bár az árát nem tudom.
Bontott téglából, vízzáró vakolattal?
Nekem a szõlõhegyen egy kb. 1m3-s betonkocka van a csatorna alatt.
Ha olcsón tudsz szerezni zsaluzni anyagot, akkor talán nem lesz túl drága. Amúgy is a beton a legjobb a víznek.
Én se tudom elolvasni, de ha más szereti, tegye, írjon, csinálja. Ez egy kis hagyományõrzés. Nem ebbe fog belerokkanni az adminisztráció. :)
A latin betûket ismeri a japán, a kínai, az orosz, az arab és még sok más nép, de mégis megtartották a saját írásformájukat is.
Klassz kis építmény, boltíves, szép kövekbõl van. Múltkor lemértem, a tervezett rendszerhez van róla látványterv, de lehet (biztos), hogy bélelni kéne inkább.
Csatolmány 2535
Néztük tegnap barátnõmmel az eli könyve címû filmet. A végén azt mondja, nem hiszi, hogy sokkal szebb jövõnk lenne, úgyhogy nagyon gyorsan meg kéne tanulnunk lõni. Most nézem, hol van a környéken lõtér meg lövészegyesület.
Füzfön van! ;) Bár csak sörétes.
Alapszavakat bemagolod, aztán nekiülsz olyan játékkal játszani, amiben sok a szöveg és olvasnivaló. Kézben szótárral. (Vagy gépen legyen ablakban szótár elindítva.) Az alapszavakat már nem kell úgy keresni, hiszen azokat már tudod, marad a többi szó amihez ott a szótár. Mire többedjére kellene keresnek ugyanazt a szót, akkor rájössz hogy már ismered és nem kell a szótár. Mikor kicsit belejössz, akkor nézz filmet feliratosan, felirattal, aztán felirat nélkül is ugyanazt. A legvégsõ stádium, mikor úgy érzed hogy felirat már nem is kell, mert inkább zavar, mint segít. :)
Az ötlet jó, csak így sincs idõm csomó mindenre, nemhogy többször nézzek egy filmet. Sajnos.
De nem panaszkodom, csak kevés egy napra 24 óra...
Háztartási boltba menet, meg kell jegyezni hogy a fakanál az wood/wooden spoon. Mert ha odamész egy eladóhoz, hogy " Hello, Can you give me a... you know fakanál... " és közbe zavarodban még mosolyogsz is. Nehéz helyzetet teremtesz magadnak. :D Ezt még szakácsszakmai angolórán tanultam meg. Nem tapasztalat :)
Fakanál az õ értelmezésükben, Fuck anal.
Ha hangosan puszit kérsz valakitõl az is kényelmetlen helyzetet eredményezhet. :D
Jaja :D Kislányom adj egy puszit apádnak... És már kattan is a karperec :D
Köszi a biztatásokat, látom a társaság egy része nem a szomszédba jár hülyeségért! :D
Amúgy nem vagyok hülye hozzá, a számtech miatt amúgy is ragadt pár szó, meg hát ma már ugye elég nehéz lenne kikerülni, tényleg az idõvel van a baj. Dolgozom reggel fél kilenctõl este fél hétig, a maradékban meg élni is kéne, családdal meg ismerõsökkel foglalkozni, vásárolni, takarítani, fórumot olvasni... Nem véletlen, hogy néha napokig be se lépek. Jelenleg ott tartok, hogy ha komolyabb dolgot akarok, az az alvás rovására megy...
De nem panaszkodás, csak hogy értsétek, miért nehéz.
Eleinte én is informatika lévén tudtam párszót angolul, de rájöttem nemzetközi kommunikációt nem lehet lefojtatni, azzal hogy file, menu, cut, paste :D Én úgy ahogy elkvartyogok angolul, bár a google fordító mindig megvan nyitva, mert helyesírással problémáim vannak. Ez azért van, mert hallás után tanultam meg sok mindent angolul. Többnyire angol filmek és játékok révén, de ha angol fórumokat olvasol, egy idõ után egyre több szó lesz ismerõs.
A kiskanász megmutatta a bírká(k)nak a legelõt, majd belerúgja a szakadékba... :duhos:
Nem is tudom hova írhatnám Petõfit, talán ide? :rolleyes:
VAN-E EGY MAROK FÖLD...
Van-e egy marok föld a magyar hazában,
Amelyet magyar vér meg nem áztatott?
Haj, de már nem látszik a nagy õsök vére,
Fiaik befesték ujra feketére
A földet, rákenték a gyalázatot!
S így hazugság itt az örök-igazság is,
Hogy az oroszlán nem szûlhet nyúlfiat;
Ti dicsõ apák, ti bajnok oroszlánok,
Ha ti a halálból most föltámadnátok,
És látnátok satnya maradéktokat!
S ez a faj dicsekszik õse érdemével,
Híres hajdanával úgy hetvenkedik...
Hát majd a jövendõ fog-e dicsekedni
Mivelünk? vajon nem fogja emlegetni
Orcapirulással e kor gyermekit?
Erre semmi gondunk. Tengünk, mint az állat,
Megelégszünk azzal, hogy van kenyerünk,
Messze elmaradtunk a világ sorától,
Kitöröltek a nagy nemzetek sorából,
Élni nem tudunk és halni nem merünk.
Szégyen, szégyen! egykor mi valánk a sorsnak
Számadó könyvében a legelsõ szám.
S most leghátul állunk semmit nem jelentve...
Kik lábunk ölelték egykor térdepelve,
Most arcul csapkodnak... szégyen rád, hazám!
S jaj nekem, százszor jaj, hogy szülõm ellen kell
Kart emelnem, hogy megostorozzam õt,
Gyermek a szülõjét!... engem jobban éget
A seb, melyet rajta vágok; és nagy vétek,
Jól tudom, az ily tett ég és föld elõtt.
S én ezek dacára sem fogok pihenni
Érezzek bár százszor több fájdalmakat,
S verjen meg bár engem a nagy isten érte...
Addig ostorozlak, nemzetem, mig végre
Földobog szíved, vagy szívem megszakad!
http://www.youtube.com/watch?v=tXwiOpXxVNs
http://www.youtube.com/watch?v=8bB4m1f-IWE
..szóval hogy is,ebbõl a kis pénzbõl,meg a parkolókban a kocsik...ez a föld bolygó egyáltalán?...nálunk sok boltba 9-kor már kifli sincs...és mi egy fejlett országnak tartjuk magunkat?
Nekem se ártana egy túra a Wall Mart-ban. :hogymi:
Klikkeltem ide-oda, és volt egy videó, akinek a hozzászólásai között kicsit kiakadtak... 20dollárért vásárolt valaki egy kisebb túlélõ szettet, de már ment is az osztás a hozzászólásoknál, hogy ennyiért normális kést sem lehet kapni, nemhogy csomagnyi felszerelést... Legalábbis ha hihetek a gugli fordítójának. Akkor ez most tesco vagy ilyesmi? Komolyabb hely? Vagy itt is van minden 1 dollártól 1111-ig?
A WalMart az az egyik legnagyobb -ha nem a legnagyobb- bevásárlóközpont az Egyesült Államokban. Van benne minden, a fogpiszkálótól az AR15-ös karabélyig. A kevesebbet keresõk kedvelt bevásárlóhelye. Alsó- és alsó-középosztály szívesen vásárol WalMartban.
Oké, köszi, így már világosabb a vakablak. :D