-
Elég kegyetlen rémálmom volt ma. Hasonlókat álmodtam már, de eddig ez volt a legrosszabb "verzió".
Szóval álmomban kinéztem az ablakon, de nem az erdőt láttam, hanem egy kövesutat. Kisétáltam a házból, nagy kövesút, az összes fa kivágva, erdő sehol. Körülöttünk házak és betonutcák mindenfelé. A 16 hektáros erdőmnek is nyoma veszett, csak egy pici udvar volt a házunk mögött, de az erdő kivágva ott is. Rengeteg sétáló ember mindenfelé. Kérdeztem őket hogy ez micsoda. Erre mondták hogy ők nem akarták volna ezt, de a város kiterjeszkedett és ez lett belőle, a városvezetés csinálta. Közvetlen közel is szomszédok voltak. Megkérdeztem őket a helyzetről, azt mondták hogy el fognak költözni. Kérdeztem őket hogy a házunk mennyit érhet most hogy lakóövezetbe kerültünk. Mondták hogy vagy negyedmillió dollárt. Úgyhogy mondtam az asszonynak hogy oké, akkor ennyit erről, eladjuk és költözünk Kentucky-ba.
Tiszta ideg voltam.
Nem először álmodok ilyet. Ez az egyik félelmem, hogy a nyugodt, szép erdőben élés helyett idejön egy rakás városi, házakat építenek, meg a földút helyett kövesutat csinálnak ide és jön egy rakás autó, elveszíti a természetes jellegét az itt élés, stb. :hogymi: Marhára remélem hogy nem lesz ilyen itt amíg élek. Nem azért költöztem ki ide hogy aztán idejöjjön a nagy "fejlődés". Net van, áram van, ez így elég. Nem kell se gázvezeték, se vízvezeték, se csatornázás, se semmi.
-
Igazából nem tudsz semmit tenni ellene. Nálunk is megváltozott nagyon sok minden, ami nekünk fontos volt, szóval eldöntöttük, hogy elköltözünk. Nem tudjuk még, hogy hova, de nem sürget semmi.
Ha ez sokadjára fordul elő, akkor lehet, hogy a tudatalattid akar üzenni (de majd egy hozzáértőbb fórumtárs kiigazít, ha kell) vagy nagyon rácsavarodtál a témára, ami nagyon nem tesz jót :(
-
Ha jól tudom, az éjszaka közepén felébredve van akkor feldolgozó álom, és ahogy coco írja rácsavarodtál a témára, vagy többször felrémlett a félelmed.
Amennyiben reggel ébredtél az álomból, akkor üzenő vagy jósálom volt.
-
Annyira nem szoktam gondolkozni rajta, csak nem szeretném ha ideköltözne egy rakás ember, vagy a hivatalok kavarnának be.
Valaki megvette a szomszéd telket, és a fickó bevezette oda az áramot, nyaranta szokott ott lenni. A másik szomszéd szerint azt mondta a fickó, hogy ha nyugdíjba megy, majd szeretne oda egy házat építeni. Na azóta álmodok ilyeneket. :-/
-
Ó a fenébe... Azt hittem hogy jövő héten lesz hálaadás. Erre most hallom hogy MOST csütörtökön. Tehát holnap. Pedig akartam volna pulykahúst, krumplipürével... Hát ez nem jött össze.
Úgyhogy azt hiszem hogy tonhalas tészta lesz tejföllel, meg készítek valami sütemény félét vacsorára. A múltkori elég jó lett, brownies mix port varázsoltam össze palacsinta alappal és kisütöttem. Gondolom jó lenne majd megint egy olyan, tejjel.
-
A Google/Youtube karácsonyi ajándéka: demonetizálták az angol csatornám is, arra hivatkozva hogy csak fele annyi nézettség van rajta mint amennyi szerintük kellene.
Hát, kösz... Nagyon muszáj volt elvenni tőlem azt az évi $120 dollárt. Egy ételbevásárlásnyi pénz volt. Ráadásul $95-nál csinálták, tehát 100-nál fizetnek ki, 95%-blokkolták. Hogy fogok +5 dollárt csinálni? Sehogy. Szemét egy banda... Persze, újra beadhatnék kérvényt hogy fogadják el és újra kereshessek, de mivel a csatornám kinyírta a Youtube, így nem tudok nézettséget szerezni, tehát nem tudom feltornázni, ergo mégsem adhatok be semmilyen kérvényt. 2011 karácsonya óta volt bekapcsolva az AdSense reklám a csatornámon. 12 évig. :cry:
-
-
Idén is megnyílt a frontvonal, holott nem is tudtam róla.
Tegnap akartam a macskáknak adni egy kis jutalomfalatot, még félig volt a fóliás tasak. Volt... Tegnap szedtem le a polcról, és ez meg mi? Üres. És van rajta egy nagy lyuk. Valami mégiscsak van benne, mert zizeg az alján. Volt valami, egérszar. Ezek a mocskok bejöttek valahonnan, felmentek a konyhaszekrény tetejére és kifosztották a cicák kajás tasakját. Keresztül rágták magukat rajta és egyenként elvitték az összes darabot belőle, aztán bele is csináltak búcsúzóul.
A macskák meg nem jelezték az egészet, nem rohangáltak, nem nyávogtak.
Elvileg szerintem betömték a lyukat a vízvezetékszerelők, tehát a konyhalefolyó csöve mellett már nem jöhet fel egér. Azt se tudom hogy hogy tudtak felmászni a konyhaszekrénybe. Lehet hogy van egy lyuk a falon?
Így persze a macskákat sem lehet bevetni, ők csak a gyalogság, nem tudnak felmászni, kinyitni a szekrényt és ott elkapni az egereket. De még ha meg is próbálnák van néhány üveg örökölt borosüveg, meg a rum amit vettem a sütiknek, úgyhogy ode nem férne be még a legsoványabb macska sem.
:hogymi:
-
-
Hol laktam régebben és Detroit - 2024 február
Néhány szó arról hogy hol éltünk az erdei házba költözés előtt, néhány saját felvétellel, kis sztorizással, majd beszélek Detroitról egy kicsit, elmondok néhány érdekességet róla. Utána még pár szó a régi lakhelyünkről, a szomszédunkról, a videó végén pedig egy újabb 2006-os felvételt mutatok meg.
https://www.youtube.com/watch?v=YhNh3kuddEg
https://www.youtube.com/watch?v=YhNh3kuddEg