Nem. Ez "szabványos" A-Tacs FG.
Printable View
Van egy hasonló kínai terepszín is. A minap olvastam egy nagy amerikai összemérés-értékelést. megdöbbentõ volt, hogy a prímet a kínai terepminta vitte el a vizsgált összes paraméterben. A Crye Multicam csak középmezõnyben volt, de azt minden körülmények között tartotta. A francia terep pl. Európában több szempontból jobbnak tûnt.
Végig olvastam ezt a topikot is. Városban tényleg kerülendõ a feltûnõ- tömegbõl kirívó military/taktikai cucc, mert egy "olyan" szituban célpont lesz az ember. Nem lehet pontosan beazonosítani melyik "csapathoz" is tartozik, így mindenki ellenséget lát(hat) benne. És ugye az egyik legjobb védelmi taktika az elkerülés.
Dolgozni kényelmes, de nyúzható cuccokban járok: farmer vagy farmer szerû vastag pamutvászon nadrágban (volt gurkha tactical nadrágom is, azok is nagyon jól bírták), egyszerû pólóban. A lábbeli az fontos, õsztõl tavaszig bakancs (jelenleg egy LOWA Elite illetve Meidl Borneo Pro váltakozik az idõjárás függvényében). Nyáron kényelmes cipõ. A lényeg, ha gyalogolnom kell sokat, akkor se legyen gond. Télen softshell kabát (Decathlonban vettem valami kiárusításkor, vastag bolyhos polár béléssel), sötétzöld. Átmeneti idõben véknyabb Gurkha softshell, illetve Decathlonos vízlepergetõs kabát (sötétzöld). Van nálam tartalékban mindig egy technikai póló, technikai túrazokni is. Hozzá tartozik, hogy nem Pesten dolgozom. :)
Ha erdõre megyek, akkor arra megvan a speckó felszerelés. BW pamut nadrág (a moleskin-es fajta), technikai vagy pamut póló (tevékenység függõ), vékony polár pulcsi és/vagy gyapjú pulcsi (olcsó military shopos használt darabok), felülre pedig évszaktól függõen saját gyártmányú vászon vagy gyapjú anorák kerül. Sapka! Nagyon fontos! Télire gyapjú "dokkmunkás" sapkát hordok, tavasztól õszig pedig Gurkha "gyakorló" sapkát.
Jópár vaddisznó hajtást végig taposva alakult ki bennem, hogy az egyszerû, tiszta bõr munkáskesztyû a legjobb megoldás (a normális szabású, finomabb bõr fajta, olcsó, olyan 1200-1500 Ft/pár), strapabíró, a tüskéket is viszonylag jól állja és még lõni is lehet benne (nem kényelmesen ugyan, de lehet). 2 szezont kibírt mostoha körülmények közt. kicsit ápolgattam méhviaszos bõrbalzsammal, ez növeli az élettartamát is! Mindig van a hátizsákomban egy pár belõle.
Szerintem fontod kiegészítõ a napszemüveg is! Vezetéshez is, gyalogláshoz is! Télen, ha gyönyörû havas-napsütéses idõ van, akkor is nélkülözhetetlen. Nem túl sötét lencsével szükség esetén akár védõszemüvegként is használható, ha a helyzet úgy hozza.
Tanki
Farmer hogy lehet kényelmes? Mondjuk egy BW gyakorlóhoz képest?
Ha jó szabásút találsz, akkor nem kényelmetlen. Egy idõben még vadásztattam is zöld farmerben. Az tény, hogy nem annyira "laza" mint egy gyakorló ruha. De nem is annyira "tactical-look", tehát a civilizációban jól rejt. (ha ez szempont)
Szerintem
Guggoltál már farmerben? Az minden csak nem kényelmes. :-) Saját tapasztalatot tudok én is mondani: jobb a minél lazább ruha mert az erõs vászon ruhák hosszú távon (több hét, hónap) bírhatatlan. Talán még ha 1-2 mérettel nagyobb a gyakorló akkor tûrhetõ. A "taktikai nindzsa" dolgok tényleg elég nevetségesek tudnak lenni de egy nem terepszínû oldalzsebes nadrág szerintem nem feltûnõ elég sok túra és divat nadrágnak vannak oldalzsebei.
MFH Rip Stop Commando Smock Olive
Csatolmány 7312
A következõ videóban amit felteszek egy ilyen kabátban,párkában vagyok...
Na ..hát ez az amit még véletlenül se vegyetek meg!
Még jó,hogy a bálásban vettem annó kilóra (úgy látszik másnak sem jött be),így nem nagy veszteség,hogy bedobtam a vöröskeresztes konténerbe.
Gyerekek ennél csak az itatós papír ázik át jobban :cry:
Várjuk a videót! :-)
Csak a példa kevéért:
http://www.decathlon.hu/arpenaz-500-...d_8329521.html