Nyiss neki egy topicot az eladó részben. Ott többen látják.
:beer:
Printable View
Nyiss neki egy topicot az eladó részben. Ott többen látják.
:beer:
Én sokáig súlyzós egdzéseket csináltam, egy idõben komolyabban is. Már jó 4 éve nem volt súlyzó a kezemben, áttértem a fegyenc edzésre. Amit tapasztaltam: a fegyenc edzés nagyon bejött, mert "szabaddá tesz", nincs szükség teremre, súlyokra, gyakorlatilag semmire (illetve valamire, amin húzódzkodhatok), akár bárhol - bármikor letolhatom a napi edzést (szó szerint, néha csendesebb napokon melóhelyen is). Az izületeim nem fájnak azóta (súlyzós edzéses koromban a vállam sokszor fájt, idõnként a könyököm és a csuklóm is), "kilazult" az izomzatom, nem annyira kötött.
Ebben az edzés rendszerben is megoldható a fokozatosan növekvõ terhelés (gondoljuk csak bele mondjuk egy kezes kitolás kézenállásban pl.)
Viszont: bár elég jó erõben vagyok most is, de azért már nem hiszem, hogy beállnék 205 kg alá guggoláshoz (amivel anno szériáztam).
DE be kell lássam, arra már nincs is szükség, mások lettek a céljaim. Szerintem egy általános felkészülésre (a mondjuk túlélés során felmerülõ igénybevételre) tökéletes a fegyenc egy kis biciklizéssel kiegészítve, mert funkcionális mozgásforma. Legalábbis szerintem ez a megfelelõ kompromisszum.
És végezetül egy bölcs mondás, amit talán Schwarzenegger könyvében olvastam: MINDENRE NEM LEHET EGYSZERRE EDZENI! (értsd: max erõ, max állóképesség, max gyorsaság)
Nálam tavaly volt egy holtpont. Egy ideig ülõmunkát végeztem és sérüléssel is küzdöttem. Megszakadt egy gombostû fejnyit a hasfal.
Szenvedtem, mint a kutya. Kellett egy év, hogy szintre hozzam magam.
Hirtelen felugrott 15 kiló. Csak rossz helyre, a hasra.:D
Nekem a súlyzós edzés jön be, zsákolással kiegészítve. Kereken 30 éve fogtam kezembe elõször súlyzót, azóta nyomom a vasat. Voltak és lesznek is pauzák, a sérülések elkerülhetetlenek.
Heti 6 napot edzek, megosztott edzéstervvel.
44 évesen...
Én is hasonló utat jártam be, mint Tanki.
Van egy jó mondás gyúrós berkekben. Ha nagy súlyt akarsz emelni, akkor emelje nagy súlyt.
Magyarán csináld azt, amiben edzõdni akarsz. Ha órákig kapálsz naponta, akkor jól fogsz tudni kapálni. Ha súlyokat emelsz, akkor abban leszel jó.
Prepper szempontból valószínûleg az egyik legjobb edzés, ha felveszed a Bobod és lenyomsz néhány kilométert vegyes terepen.
Mivel erõben és izomban még mindig elég jó vagyok a súlyzós edzésektõl, így mostanság az állóképességre megyek rá. A fenti túrákon kívül némi kettlebell, szabad testsúlyos gyakorlatok és a munkába biciklizés napi 10 kilométerrel. Ez annyira elég, hogy formában tartson, se több se kevesebb. De így negyven körül már mások a célok:)
Tegnap nekiment a f.. az agyamnak,úgy fel voltam háborodva,hogy nem tudtam elaludni.Lementem a kocsmába nyomni egy kicsit.Alig tudom megemelni a karomat úgy fáj,bekentem lóbalzsammal.Italt nem iszok,úgyhogy kólában játszottam,de mikor vesztettem sört kellett fizetnem.sajna csak két kólát nyertem,három sört perkáltam.Tök jól elvoltam,lement a feszültség.Jó a hangulat,mint egy vadnyugati bárba,mindenki biztat,kiabál,csalódott káromkodások,kihívó nézések.
Letekertem 40 kilómétert aszfalton 2 óra alatt. Holnap járni se fogok szerintem...
Tervem szerint hetente 2-3 alkalommal mozogni fogok. (Séta, futás, bicajozás, úszás, stb.)
Én mostanság kezdtem el futni. Elsõsorban tömeg vesztés, állóképesség javítás, pulzusszám csökkentés a célom vele. Eddig ha jól számolom 3 alkalommal voltam, holnap hajnalban kezdem meg a BSI futó leszek címû edzésprogramot. Kíváncsian várom, hogy mennyire lesz megterhelõ, mert eddig csak 1 perc futás 1 perc séta valamint 2 perc futás 2 perc séta volt a programom, mindezt kemény 2,4 km-es távon.
Gyalogolni kb. bármeddig el tudok, de ott is éreztem már a visszaesést. Ezt leginkább a Rax Alpokban tapasztaltam most télen, miután a lábaim egyszer csak feladták az egyik csúcs elõtt az út 4/5-nél. Agyban ment de a testem nem bírta. Ennek legfõbb oka szerintem a cigi letétele után felugrott kb. +20kg, na attól és még plusz egy tízestõl szeretnék megszabadulni, akkor már jó leszek ha tartani tudom hosszabb távon. Egyelõre tetszik, és úgy néz ki, hogy menni is fog, mert érzem a teljesítményem növekedését, ami nyilván hamarosan kevésbé látványos irányt fog venni. Most nyögve megy szakaszokban a 2 km, elvileg 12 hét és menni fog egyben a 6 km :cool:
Ha valaki kedvet kapna a kezdéshez annak melegen ajánlom a Spuri futóboltot, ahol ingyenesen megnézik a lábad, hogy milyen anomáliák vannak a futásodban (bokában, talpban) és annak megfelelõen ajánlanak futócipõt. Abból viszont irtózatos választék és minden méret van azonnal polcról. Sajna árban nem a legjobb, de az, hogy ott helyben van minden (gondolok itt arra, hogy mindenbõl fél számonként van raktáron) és a cipõben is ellenõriznek azonnal, hogy jól tartja-e a lábad viszont megfizethetetlen, mert késõbbi sérüléseket tudsz vele elkerülni. Ha már tolom 1-2 hónapja akkor tervezem egy blogbejegyzés megírását is errõl, mert mint túlsúlyos 0-ról kezdõ nem találtam egyetlen valóban összeszedett cikket sem, hogy akkor mi merre, talán hasznos lehet másoknak is.
Nálunk az asszony kattant rá az edzésre és egészséges ételekre. 20+ kilométert biciklizik minden másnap, sok hal és brokkoli. Le is fogyott vagy 12 kilót. Mondjuk szerintem előtte sem volt igazán túlsúlyos. Mielőtt elkezdte az egészséges életmódot, pont bevásároltatott velem egészségtelen ételekből. Van vagy 60 nagy doboz sajtostésztánk és 25 liter édes(cukros)paradicsompürénk. Találjátok ki hogy ki eszi meg most azt. De ha majd elfogy, akkor majd én is visszaveszek. Már tervezem a saját diétám. :)
Semmi baj a sajtos tésztával vagy a cukros paradicsomlével, igazítsd hozzá az aktivitásod a több kalóriához, aztán annyi :) Ha az asszonynak csak minden másnap kell a bringa, akkor te meg használd a többin :D
Ma holnap van, túléltem :D
Mondjuk 1 napom van regenerálódni, mert szerdán és pénteken tervezem a következõ kettõ edzést, hétvégén meg pihi. Azért a harmadik 5 perc elõtt kellett a kettõ perc séta (1. alkalom: 3*[5 perc futás+1 perc séta], meg ugye az idõm sem valami üregi nyúlé (9:30 körül/km), de majd alakul az is. Jó hír, hogy a pulzusom végig aerob értékben tartottam, zsírégetés szempontjából ez a legjobb.