vagy válaszál olyan fajtát ami ellenálló
Printable View
vagy válaszál olyan fajtát ami ellenálló
Én mindent tudok http://www.bioholmi.hu/component/k2/...ny%C3%A1k.html
amit meg nem azt meg megkeresem.
Én a szõlõvel állok hadilábon, az atkát kiirtottam kenõszappannal, de a gombák fogják leszüretelni a szõlõt.
A hagyományos vegyszerekkel nem szeretek érintkezni, vettem is egy másik permetezõt a bio anyagokhoz.
Amit jövõre kipróbálok, bár idén akartam, de nem lett belõle semmi:
Veszek 7-8 vödröt és naponta egyet megtöltök gyomokkal és vízzel, majd az egy hetet állt erjedt macerációt leszûröm és az öntözõvízbe keverem, a maradványokat megszárítva letakarom a szõlõtõkék körül a talajt.
A krumplival esetleg még megpróbálhatod folyami homokkal dúsítani a földjét (nyomelemek pótlása), hogy még ellenállóbb legyen.
Esetleg amit még ma olvastam: 0,1%-os hipo oldat, de ez nem bio, ja és fákon használták szóval ki kell kísérletezni :D
Ma voltam az allotmentben. Jelentes: borsom katasztrofa, elszaradt, beteg, nem tudom miert. Lenyirtam. Burgonyabol 70 bokrot ultettem a zsakos elott 2 hettel. Ugye nagyja beteg, probakeppen felszedtem ket bokrot, alatta mind jo, csak kozepes meretuek. Meg tettem vettem a meleghazban, paprikaim paradicsom jol alakulnak. Illetve ujitottam 2 afonyabokrot az egyik elhagyatott parcellarol: Csatolmány 3444Csatolmány 3445Csatolmány 3446Csatolmány 3447
Ha a borsódban voltak szemek akkor leérett és elfelejtedted idõben feltépni.
keserû volt? nyeresen vagyfõzve kostoltátok?
Akkor semmi gond ha megérett olyan szintre hogy már elszárad akkor keserû lesz. Ezért kell idõben leszedni.
Fõzés után ehetõ, de ha nem eszitek meg akkor jóvetõ magnak (azért probáld ki hogy csirázik e ) vagy madûr eleségnek