Minden szokásos sablon. Tervek vannak, prepper vonalon is, de már én is csak optimális, jobb minõségû dolgokba fogom a pénzem tenni, amik ha kell mûködnek úgy ahogy kell, kompromisszumok nélkül. Majd meglátjuk mi sikerül.
Printable View
Minden szokásos sablon. Tervek vannak, prepper vonalon is, de már én is csak optimális, jobb minõségû dolgokba fogom a pénzem tenni, amik ha kell mûködnek úgy ahogy kell, kompromisszumok nélkül. Majd meglátjuk mi sikerül.
Míg nem jön ezekre rá az ember a saját "kárán" addig úgy sem fogja elhinni, én sem tettem. Lassabban épülnek a dolgok, de jobban körbe is rágok egy témát amiben fejleszteni szeretnék, így a végsõ döntés általában helyes szokott lenni. Ha nem lesz valami meg egyik hónapban, majd meglesz a következõben, végül is még ráérek.
Jövögetnek az új tagok a fórumra. Úgy sejtem hogy ez a vírushelyzet miatt van.
Az, hogy még nem árasztották el a fórumot az új tagok, egyben azt is jelenti, hogy az emberek nagy része még mindig ott tart, hogy:
1. "úgy sem tudunk tenni ellene"
2. "majd a kormány megoldja" vagy "majd most jól megbukik a kormány:)"
3. "ez csak pánikkeltés, valakik jól meggazdagszanak rajta"
De páran legalább beírták a Google keresõjébe, hogy "hogyan éljük túl?" kérdést. Jobb késõn, mint soha.
Ma elmentünk az asszonnyal a METRO-ba (Gyáli út), Még nem volt teljesen "kifosztva", de a tartós élelmiszereket nagyon vitték. A konzerv részleg volt a legüresebb. De legalább az asszony is látta, hogy ez az egész nem az én agyszüleményem. Évek óta dumálok, hogy készüljünk...
Nem volt nagy tömeg a METRO-ban, de hosszú sorok voltak. Viszont a bevásárlókocsik tele voltak. Szerintem most még gyorsan visszapótolják az elfogyó készleteket. Hál'Istennek azért van még itthon élelmiszergyártás, de az igazi tömeg csak most kezd majd felébredni. A raktárak gyorsan kiürülnek, ha ez így folytatódik...
Anyámnak hetek óta mondom, talán holnap végre megy és bevásárol. Öcséméknek mondta anyám hogy én is készülök a dologra, de nem vettek komolyan. :hogymi:
Milyen jó ha az ember kicsit elõrelátó. Én hó végén mikor nincs pénze az embereknek szépen mindent betáraztam kicsit nagyobb tételben, mint szoktam. Sikerült mindent beszerezni amit szerettem volna, még a plusz cuccokat is.
Pénteken-hétfõn kapják meg elsõ hullámban a fizut a népek, aztán jön a 10. ami egy újabb hullámot fog generálni. Hétvégén be nem teszem a lábam egy boltba sem, de biztosan "sáskajárás" lesz mindenhol. Ráadásul jelen helyzetben a nagy tömeg elég magas kockázati tényezõ is egyben. Nem gondolom, hogy parázni kellene, inkább csak figyelni szép csendben a jeleket.
Egy kis vásárlásos tapasztalat...
Walmartból vettem 6 doboz paprikaport. Aztán észrevettem hogy a Walmart oldala, de külön cég, aminek rengeteg negatív értékelése van, többnyire arról hogy az emberek üres küldeményeket kaptak meg ilyenek. Utánanéztem, a céginformációnál még saját címük sem volt, csak egy hamis-iroda cím. Walmartnak szóltam hogy inkább nem kérem a rendelést. Ők azt mondták hogy értesítették az árust. Én is szóltam neki hogy köszönöm, de törölje a rendelést és fizesse vissza a pénzt. 2 teljes nappal később azt írta ki hogy "elküldve". Erre írtam a Walmartnak hogy gond van, mert az árus nem törölte a rendelést, de ott már valami komolyabb üzletvezetőssel beszéltem, aki azt mondta hogy utánajár és hogy szóljak ha ideér a rendelés. Írtam a boltosnak is hogy ezt így hogy gondolják. A Walmart valószínűleg rájuk szólt, mert órákkal később visszafizették a pénzem.
21-e helyett 28-án jött egy boríték. Nem paprikapor, csak egyetlen egy papírfecni arról hogy rendeltem paprikaport. De amúgy egy üres boríték volt.
Újra szóltam a Walmart-nak hogy ez bizony nem az áru, hanem csak egy üres boríték. Mondták hogy köszönik hogy szóltam és hogy a boltos biztosan hibázott hogy üreset küldött.
A helyzet inkább csak annyi hogy a Walmart nem akar foglalkozni ezzel. Nem hibázott, hiszen az volt hogy elküldték. Illetve hogy lehet hogy egy csomó ember pont ilyesmire panaszkodott, miszerint a rendeléseik helyett üres borítékokat és dobozokat kaptak? És annak a cégnek miért van hamis iroda címe? Illetve miért kellett végigjárni mindezt hogy visszakapjam a pénzem és miért adtak fel gyorsan egy borítékot követő-kóddal, 2 nappal az után hogy mondtam nekik én is és a Walmart is hogy törölje a rendelést és fizesse vissza a pénzt?
Az itt a helyzet hogy ez úgy tűnik hogy egy csaló cég. A Walmart vajon miért nem rúgja ki őket a francba? 13-ból 11 darab 1 csillagos értékelés, mint arról hogy meglopták a vásárlókat azzal hogy üres csomagot küldtek nekik. És egy másik értékelős oldalon is nagyjából ilyeneket olvastam róluk. Nem 1-2 darabot, hanem sok panasz-értékelést.
:hogymi: