Arra utalt, hogy világvége garanciás. Szerintem még atomtámadás ellen is védett. :)
Printable View
Az nem is "bergen", ami nem PLCE kompatibilis. :)
A patrolt nem soroltam ide, mert fixek a zsebei.
Az rádióst néztem korábban, de a rendszeresített rádión kívül nem sok minden fér bele, így kiesett az érdeklõdési körömbõl.
Ugyanez vonatkozik az aknavetõs zsákra, célszerszám egy feladatra.
A 60 l bergen eddig elkerülte a figyelmemet.
Az SAS bergen az infantry utódja, módosított verziója. MTP mintával, molle panellel, 35k Ft árral. Köszi, de annyiért nem...
A "kis" és "nagy" bergen ugyanaz az infantry, csak a világ boldogabbik felén figyelnek arra, hogy vannak alacsonyabb és magasabb katonák és kicsit más méretû zsák passzol a hátukra.
A field support alatt a field pack air supportot érted, akkor azt a mérete miatt nem nem említettem. Az 150-180 literes, nem az emléített 80 literes kategória. Ahhoz már "ember" kell, hogy megpakolva elbírja. :)
Nekem MTP nagy bergen van(120literes infantrty), 80 literes, és egy patrol pack :)
(emellett kétféle brit szimattatyó :D)
A 80 literesben a rövidhátú van, az infantry-ból a hosszúhátú, mindegyik kényelmesnek tûnik, a kisebbiket még nem próbáltam.
Apropó bergen...
Lehet itthon is kapni bergen néven zsebeket, zsákokat a thearmybox-nál, amik NEM kompatibilisek a PLCE bergenekkel, mivel a csatok, és a zipzár nem azonos.
(belefutottam ebbe én is, de megoldódott nehezen)
Erre tessék figyelni! ;)
Normál használat esetén(tehát nem a zsákodon ülve szánkózol), nagyon sokáig bírja az anyag, iszonyat erõs a cordura, a hevederek is a strapabíróbb fajtából vannak...
Ennek egy hátránya van csak, a súlya..(4,5 kiló a 120as zsák felzsebezve), viszont ha az azonos térfogatú túra zsákokat nézzük, lehet az a plusz 1-1,5 kiló megéri a megnövelt élettartamot..
A két oldalzsákból tudsz kis zsákot csinálni.
https://www.youtube.com/watch?v=6MxjTDyMQLc
http://www.ebay.co.uk/itm/British-Ar...-/231109191980
Nekem csak egy DPM long infantry bergen van. "Must have" indokkal vettem, mert kihasználhatatlan. Ha istenesen megpakolom nem bírom el. :) Emellett egy DDPM Predator Field (ennek nincs derékpántja, a patrolnak van), ehhez van már egy homokszín öv, de még nem applikáltam fel a zsákra. És egy DPM szimatszatyor hozzá illõ OD övvel. Négy DPM side pouches és egy DPM medic side pouch. Két DPM yoke a két zsákhoz, így az oldalzsebekbõl járõrzsák készíthetõ. Egy DDPM camelbak, ami szintén PLCE kompatibilis. Molle zsebeket egy DDPM taktikai mellénnyel szereztem be. Így egy igen jól variálható rendszerre tettem szert. De ahogy írtad, a strapabíróságnak ára van, a súly. Így egyre kevésbé használom õket, Inkább áttértem egy Helicon-tex tex Rattel zsákra (25 l). Ezt napi használatban nyúzom, 2 év alatt kezdi megadni magát, csalódás volt. Az idén szereztem be egy 5.11 R72 zsákot Doomtól. Az 55 literével egyenlõre elégnek bizonyult.
Ez érdekes, a saját angol cuccaimat a Tehermyboxtól szereztem be, és nem volt kompatibilis problémám.
Akkor te is bevásároltál rendesen :D
A nagy bergennel igazad van, ás mint a videón is látszik, rettentõen túl lehet pakolni felesleges kacatokkal...
Nálam leginkább a "célbaérõ zsák" szerepét látja el, túrázáshoz kegyetlen nagy.
Viszont belefér 4 napi felszerelés, étel, ital víz, stb, ami táborba menetelkor nagy elõny.
Yoke-val összeállított kis táska kellemes meglepetés, kényelmesen viselhetõ egész napos kiránduláskor is!
A heliko tex-féle Racoon zsákomat használom napi teendõkre, nekem 4. évébe lép, és bírja rendesen.
Az R72-vel szemeztem én is, viszont kollégáét megnéztem, akkor tûnt fel, hogy az én pakolási stílusomhoz nem megfelelõ, valahogy a túrazsák fazont jobban ki tudom használni :)
(Ez nem a zsák hibája :) )