Lányom vetetett a Penny-ben ilyen világítós cuccokat. Az elsõ 2-3 órában tényleg jó fénye van, de az ötödik órától már 200 méterrõl nem veszed észre.
Annyi pénzért megérte szerintem. Nem tudod meddig tárolható?
Printable View
15 cm hosszú, 1 cm vastag.
Nincs a légmentesnek tûnõ, sötét fóliacsomagoláson eltarthatóságra vonatkozó infó, szerintem elég sokáig, ha nincs hõben/napon.
(valamit elcsesztem, mert még egyszer posztoltam ugyanazt, pedig csak kiegészíteni akartam a méretadatokkal. remélem, tudom törölni a duplumot.)
A moose.hu-n az olvasható, hogy "Tipp: a hõmérséklet csökkentésével (pl. fagyasztóba téve) a mûködési idõ meghosszabbítható." Persze ott egy "kissé" drágábban kapható ugyanez, 500 Ft/db vs. 130. http://moose.hu/vilagito-fenyrud-3-db.html
Megvettem, részben az itteni, fórumbeli ajánlások alapján Dr. Kós Károly: Mihez kezdjünk a természetben c. könyvét egy antikváriumban 2300 Ft-ért, kicsit drágálltam eleve, de hát hiánycikk, régi kiadás, máshol sokkal drágább, ha lehet egyáltalán kapni.
Nos, nem olvastam még el teljesen, majd hétvégén, de alaposan átlapoztam, értelmeztem a szerkezetét, és elég nagy csalódást okozott prepper szempontból. Ez inkább egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztõ könyv, bemutatja nagyjából, hogy ez is van meg az is van, de nem igazán nyújt semmilyen érdemi segítséget a gyakorlati boldoguláshoz a vadonban. A számomra szükséges gyakorlati infókat más könyvek jobban tartalmazzák. Nem azt mondom, hogy rossz könyv ez, hiszen elsõ _beavatásra_ jó lehet, de aki már túl van ezen, az nem fog sok új infót kinyerni belõle (néhány apróságot talán).
Csatolmány 8398
Ezt inkább tudom ajánlani:
https://www.scribd.com/doc/301185825...Enciklopediaja
nem prepper inkább bushcraft de nagyon hasznos.
Nekem is van. Télleg jó.
Igen, ezt is megrendeltem antikvár példányban, állítólag jövõ héten vehetem át a bookline egyik áruházában. Jó, hogy le lehet tölteni ezeket a netrõl is, de nekem kifejezetten nyomtatott és kötött példányok kellenek, hogy net vagy áram nélküli helyzetekben is rendelkezésre álljanak, a tanyai BOL-ban van már egy-két könyvespolcnyi túlélõ/prepper/bushcraft/kertészeti/természetismereti/barkács/gasztro/eü/mindennapi praktikákat tartalmazó minikönyvtáram sok egyéb könyv mellett. Ezeket sokat olvasom is, fõleg hétvégente, szabik alatt, meg persze próbálgatom is a gyakorlati alkalmazásukat. Persze itt, a városban is vannak hasznos könyveim vész esetére. Békeidõben meg a net is hozzájön, pl. ez a fórum. Ha összejön a listámról még hiányzó 3-4 darab könyv is, majd közlök egy listát a "prepper könyvtár" topikban, 1-10-es skálán értékelve õket a szubjektív hasznosság terén.
Nekem is antikváros van.
Nem töltögetek én se.
Ehetõ vadnövények, és gomba határozó se maradjon ki....:)
De gondolom ezek már vannak.
Vettem egy ilyen LedLenser lámpát:
https://www.obi.hu/zseblampak/ledlen...ampa/p/4140679
Állítólag valami bentragadt rendelést neveztek át, és az obi-nak kiadták értékesítésre.
Kb egy hete van meg, eddig azt mondom, amire kell, arra kiválóan megfelel.
4 módja van:
világít
kicsit világít
ha nyomom a gombot nagyon világít, vagy villogtatni lehet vele...
és a nem világít.
:)
Nekem ennél több nem kell, a telek végéig(kb 80m) fókuszálva simán ellátni, sõt tovább is.
Vannak persze, többféle is, igyekszem eleve jónak értékelt cuccokat beszerezni. Egy könyv van, amit reménytelennek tartok beszerezni, a Ray Mears-könyv, azt letöltöttem persze, és majd a fontos részeket összevágom egy fájlba, azt majd kinyomtatom és befûzöm. Illetve, szeretnék egy jó, kezdõknek ajánlható/használható horgászkönyvet is beszerezni, utoljára gyerekkoromban horgásztam, egy kb. 30 cm-es dévérkeszegig jutottam, úgyhogy nem ártana valami errõl a területrõl is. Tippek jöhetnek!