Egy kis elmélet, amit most említett valaki egy Youtube videóban.
Azt mondta hogy az elõzõ generáció tömegesen tanulta a számítógép-használatot, a technikát, technológiát, sokat használta a fejét, ezért fejlõdött. A mostani generáció viszont nem is használ számítógépet, csak mobiltelefont.
Ebben lehet igazság.
Most a kezedbe veszel egy mobilt, van rajta néhány ábra, ide klikk, oda klikk, van fotó, videó, zene, Internet.
Emlékszem hogy nálam úgy kezdõdött, hogy elõször a DOS parancsokat tanultam, aztán átálltam Windows-ra, zeneszerkesztést tanultam, mp3-at konvertáltam, sõt, kazettákat másoltam át wav-ban, jack-dugóval. Angolt tanultam játékokkal, Fallout-tal leginkább, aztán a végén már egy Jackie Chan filmhez is csináltam magyar feliratot. Nem tudom hány emberrel leveleztem a világ minden tájáról, de rengeteg emailt írtam. Amellett verseket is, történeteket, stb. Megtanultam használni a képszerkesztõket, játékokat modoltam, Jagged Alliance-t, többnyire. De volt FPS játék is. Pályákat szerkesztettem DOOM-hoz. Rengeteg dolgot csináltam, fejlesztettem magam. Közben tanultam a számítógépek hardware-érõl is, megvettem a hozzávalókat és én magam raktam össze és javítottam a gépeimet. Rengeteget olvastam, történelemrõl, földrajzról, minden féle témában, sokat számoltam is, kellett mindenhez, a modolástól, a zeneszerkesztésig.
Manapság mi van? Mobilon semmit nem kell csinálni és teljesen le van korlátozva hogy mire használható. Egy 10 centis kijelzõn kétlem hogy komoly Photoshop munkákat lehetne elvégezni. A játékok le vannak fordítva, tehát a nyelvtanulás nem téma. De azokat is mobilon és konzolokon játsszák, nem laptopokon és fõleg nem asztali PC-ken.
És persze az Internet olyan lett, hogy az ember pocsékolja az idejét. Twitter, Facebook különösen olyan ami kinyírja az ember kreativitását. És ahogy észrevettem, a bunkóság is nagyon elterjedt, ismeretlen emberek más ismeretlen embereket abszolút ok nélkül aláznak teljesen. Tehát nagyon sokan szociálisan sem fejlõdnek, sõt.
Az utóbbi évtizedben a társadalom mintha bizonyos szinten visszafelé fejlõdött volna.
https://i.kym-cdn.com/entries/icons/...1.25.27_PM.jpg
Persze ezt nem bántásból mondanám a mai generációnak, fõként hogy a helyzetet nem õk teremtették, hanem csak beleszülettek és csak úsznak az árral.