Nekem is van ilyen, eleg jo takaro.
Aludtam vele kint 15C fokban, egesz kellemes volt. Telen pedig halozsak belsonek hasznalom, jol feltuningolja a 3 evszakos halozsakot telire!
Printable View
Nekem is eszembe jutott, pont az egyik korábbi posztodra emlékezve ("hálózsák-bélés varrása"), hogy én is is varrok ilyenbõl bélést hálózsákba, mert simán megéri. Egyedüli potenciális ellenérvként az fogalmazódott meg bennem, hogy mivel ez polár, azaz mûanyag, nem igazán szellõzik/engedi át a párát. Nagy hidegben persze ennek nincs igazán jelentõsége. Mit gondolsz a poláranyag vs. szellõzés kérdéskörrõl?
polar pulcsiba telen mar beleizzadtam hegymaszas kozbe, de szerintem ott es akkor lehetett volna rajtam barmi ugyanugy vizes lettem volna:)
alvashoz amit hasznalok fleece halozsakbelsot meg sose fordult elo, hogy belulrol vizes, paras lett volna.
ha van polar pulcsid azon jol lehet erezni a fleece-polar anyag szellozeset ha egy szelesebb napon kimesz benne, atfuj rajta a szel, ugyhogy biztos jol szellozik.
V. K. Arszenyev: Derszu Uzala. A Távol-Kelet õserdeiben. (Bp., Gondolat, 1976.). 360 oldal + képmelléklet.
Antikvár példány a Bookline-tól, 2400 Ft. Már régóta el akarom olvasni, eddig csak a dokumentumregény alapján készült Kuroszava-filmet ismertem, ami nagyon jó, Oscart is nyert. A kelet-szibériai vadon feltérképezése a téma (a 19-20. század fordulóján), magától az expedíciók vezetõjétõl, és egy bennszülött vadásszal kötött barátságáról, aki rengeteg mindenre megtanította a természetrõl és a túlélésrõl.
(Ui.: Gyakran vannak hosszabb fagyások a fórumban, amióta az új szerverre költözött.)
Csatolmány 8443
Nagyon jó könyv, nagy nehezen, de nekem is sikerült papír alapon beszerezni...
Ma vettem! Baikal 12 / 70 sörétes. Nem egy kifinomult technika, de legalább tartós.
Baró! :thumbup
Nem pontosan ide tartozik, mert még nem "vettem", csak tervezem a vételét még egy multifunkcionális rádió-lámpa-powerbank-riasztó kombónak, ami napenergiával, kézi dinamóval és usb-n keresztül is tölthetõ. Az egyik marad a BOL-ban, mert bevált, a másik meg a városba kellene.
A nagy kínai webáruházakból viszonylag olcsón lehet ilyesmiket rendelni. Feltûnt, hogy bizonyos típusoknál a RÁDIÓ funkción belül, a szokásos AM/FM frekvenciasávokon kívül van ún. NOOA (weather radio) frekvenciasáv is.
A kérdés: ugye jól sejtem, hogy ennek Magyarországon nem lehet gyakorlati haszna vészhelyzetben, csak (fõleg) az USA-ban és néhány nagyobb országban? (Nem értek a rádiózáshoz, vészhelyzeti adásokhoz, csak szöget ütött a fejembe.)
Én is vettem egy olyat, aztán pár évre rá kaptam egy értesítőt, hogy hibás a hozzá adott kábel, és küldtek egy másikat, majd újra kaptam egy értesítőt hogy az egész rádió veszélyes és hogy küldjem vissza. Visszaküldtem és visszaadták a pénzt. Szóval én így jártam ezzel... Mondjuk veszteség nem ért, úgyhogy nem lett baj. :)
Hát, ez szívás, mondjuk minõséget nem igazán várok ezektõl, de azért ne robbanjon fel lehetõleg... Amit én használok, az ránézésre nem agresszív... :)
Viszont a befogható rádiófrekvenciákra vonatkozóan tényleg érdekelne, hogy a NOAA sáv használható-e (vagy valamikor lehet-e haszna) valamire Mo-n.