Lekvár megkérte Ferit,hogy a találkozón tapasztaltakat fejtse ki bõvebben,akár egy külön topicban.Én ilyen felkérést még nem kaptam,de ha van rá igény,Feri topicjában kifejtem a véleményemet,ötleteimet,a valóságról és sok érdekes dologról.
Printable View
:thumbup Jó gondolat!Idézet:
Néha úgy érzem kellene 1-2 néger rabszolga, vagy egy kertész akinek fizetek mondjuk a 160-as fizumból 60 ezret, (csak elmélet! nehogy valaki feltegye a kezét) azért, hogy hetente lejön és rendet rak, (megmetszi a fákat, lecsapja a füvet, telepít, kivesz, permetez, akármi) ha 4 alkalommal számolok ez alkalmanként 20 ezer, és persze az elsõ évben kemény munka lenne, a második harmadik évben már egyre kevesebb. persze ez függ attól is milyen típusú kertet szeretnék.
Most nyilván ellenszenvet válthat ki ez a dolog, de lehet kifizetõdõbb. Ha léteznének elérhetõ áron sci-fi beli robotok (ilyen sosem lesz, mert folyamatosan kell majd õket szervízelni stb) csak nyûg lesz, tuti betanítanám õket kertészkedni.
Amikor a bol gondolat felmerült sok telket megnéztem,kezdtem a lakóhelyem közelében,a telek gondozása miatt,de nem találtam egyet sem ami ár/érték/védhetõség/saját igényimhez mérten megfelelõ lett volna.Aztán mindig bõvítettem a kört míg országos keresés lett belõle,Találtam is,meg is vettem tavaly,bagóért.Minden adott amit szerettem volna.Kis telek,saját vízpart,az utca vége,szomszéd nincs,mert három üres,gazos telek van mellettem(amiket akár én is használhatok,de ha lesz pénz lehet megkeresem a tulajokat),három irányból lehet megközelíteni illetve evakuálni(persze támadni is).
Ami alap volt a keresésben az épület,vízpart(gondolva a nyugdíjas évekre),villany és kút,kerítés.Ezek a drága dolgok ,meg a macerásak,különösen az építési engedély (már nem adnak olyan feltételekkel zártkertre mint régen).A távolság háztól-házig 157 km ! nem közel van,így sok pénz lenne lejárni gondozni.
Mit lehetett tenni?Az ottani szomszédokat nem ismerem,nem is akarom,mert nem akarom ,hogy rám szokjanak,hagyjanak békén.Szóval kibe bízzak,hogy azért rendbe legyen?
Újsághirdetés ("fûnyírást kaszálást vállalok"),na ez jól hangzik és céges,számlaképes.
És ami röhejes töredéke a munkadíj mint a benzin ára!!!!Jön a számla,utalom a pénzt,mûködik!Rendbe van a kis tercia.
Most elment a pénz a jármûves projektre,mert azt fontosabbnak ítéltem ,de talán jövõre összegyûlik annyi,hogy nekiugrok a komfortosabbá tételéhez,de meghúzni magunkat most is alkalmas .
Van egy mondás: "Nem az a legügyesebb aki mindent megcsinál,hanem az aki mindenre megtalálja a megfelelõ embert!"
......ha már így belekezdtem,bár most már sietek,mert meló van,leírom,hogy miért támogatom az egyenes utat.
No nem azért ,mert én vagyok az Arkangyal ,hanem mert használom az eszemet is.
Szívesen leírtam volna ha valaki az ész nélküli billentyû verésen kívül kérdez is,de hát ez van ésszel születni kell!
Neked leírom!
Mindenrõl kérek számlát,minden vásárlásnál oda íratom a helyet,helyrajzi számot,még a lakásom felújításánál is elraktam mindent.
Az elõzõ telek ,ami az asszonnyal közös volt, többért kelt el mint,amiért vettük,így adófizetési kötelezettségünk lett volna az eladáskor.Persze lehetett volna cigánykodni(hogy kevesebbet írunk a szerzõdésbe),meg hasonló okosságok ,de minek ?!!!!Minden számlát elraktunk,mert az asszonyka könyvelõ.A végén summa-summárum semmit nem fizettünk,minden el lett könyvelve.Teljesen törvényesen,nyugodtan,emelt fõvel.
Ennél a teleknél ugyan ez van,mindent számlára,az utolsó szöget is,a fûnyírást is,mindent!Ha nem tetszik el adom és a pénzemnél vagyok.Egyébként olcsóbb is törvényesen ,ismeretlen szakikkal dolgoztatni,mint a fekete mekkmesterrel,aki csak lehúzni akar és van garancia,van papír.
Tehát sokkal jobb a fényben járni és kifizetõdõbb! ;)
Okos vagy,hogy a listából pont Ezt a sort emelted ki!:thumbup
De nem eléggé!:haha:
Látom a csapdát!
Morpheusz és rajtam kívül sokan ,akiknek van némi fantáziájuk,tudják mire számítsanak az Összeomlás után.
Tudom,hogy mi lesz.
A kérdésedre az a válasz,hogy összeszedjük a gazdátlan és mozdítható,a közösség számára értékes dolgokat.
Amire Te gyõzelem ittasan rávághatod: "Akkor Te fosztogatásra készülsz!"
Már párszor kifejtettem és mások is ezen a fórumon milyen lesz a világ,tudjuk ,értjük!Elképzeljük,lemodelleztük.
Ha majd egyszer nem a szimpátia és a klikk számít,hanem a túlélés akkor részletesen átbeszélhetjük.Bennem meg van a segítõ szándék!
Újra megkérem astonferi fórumtársam, ossza meg velünk az élményeit.
Akár ebben a topicban, de szerintem a téma megér egy új rovatot.
Megmondom miért, a gyerekek viselkedése vészhelyzet esetén, mekkora segítséget tudnak nyújtani, vagy mekkora leterheltséget jelentenek, ezt át kell rágni!
Mi a jó stratégia ha velünk vannak, mit érdemes elmondani nekik és mit nem...
Én is útra keltem a fiammal egy hátizsákkal és egy sátorral, igaz akkor 8 éves volt.
Én is hozzá fogok szólni, szerintem tudunk egymásnak valódi tudást átadni!
Szóval Feri, csapj bele a lecsóba, és mesélj...
Nem egyszer túráztam már a gyerekekkel (4-12 éves korig bezárólag).
Igazából elég kitartóak tudnak lenne HA van kedvük. Ellenben amilyen meglepõen messzire tudnak elsétálni olyan hirtelenséggel tudják azt mondani, hogy kész vége, nem tud tovább menni -és tényleg.
Elmondani gyereknek bármit is? Bárkinek a gyerekébõl kiszedem fél óra alatt a legféltettebb titkát is, csak csokira, jégkrémre, stb., és megfelelõ hozzáállásra van szükség. Szóval gyereknek mondani bármi létfontosságút balgaság, max akkor ha már valami ok miatt csakis egyedül õ tud tovább menni.
Vészhelyzetben szerintem mindenki másképp reagál. Van amelyik elbõgi magát, van aki sokkot kap, van aki nem tud bekussolni mikor kell, vagy szinmplán a kis ügyetlenségükbõl adódóan nem néznek a lábuk elé és ezzel is okozhatnak nagyobb bajt.
Szóval véleményem szerint a gyerek érdemben segíteni nem nagyon tud vészhelyzetben, ellenben annál inkább tudja hátráltatni az embert. De ha valakinek családja van az szerintem pontosan tudja mirõl beszélek és ennek figyelembevételével gondolkozik a prepperkedésben.
na akkor.
gyerek 6 éves. okos mint az apja, makacs mint az anyja :D
tanulékony, kíváncsi, kipróbál mindent ami eszébe jut.
igénytelen mert felveszi a piszkos ruhát is másnap,nem zavarja ha koszos kézzel kell ennie, elalszik bárhol ha álmos, ( ott pl a szekrénybe vackolta el magát napközben ) megeszik szinte mindent ami nem csip.
igényes mert fürdenie kell esténként, pizsiben alszik el. ( biztos rosszul neveltem )
már a cuccolás sem egyszerû mert kell a pizsi, a maci, az alvó rongy stb.
negatívumok: napközben figyelned kell rá egész nap ne csináljon butaságot segít fát vágni a baltával, de felügyelni kell, tûzet õrzi de nem tudja mikor kell rá tenni így tesz rá amikor eszibe jut. elmentünk sétálni az erdõbe. eltûnik az aljnövényzetben, bokrokban ha nem figyelsz vagy már indul a csalánosba ész nélkül. tehát az erdõben ketten figyeltünk rá Doom-al miközben a gyerek rádión zaklatja Aliast. szerencsére rádiót egész jól kezeli. nem tud csendben lenni ami néha fontos lenne és hamarabb elfárad mint a felnõtt a temporól már nem is beszélve.
plussz: segít kaját csinálni összevág bármit, csinált nekünk paradicsom, paprikát, hagymát a kajához. hamarabb észrevesz mindent ami változik. vidámságot csinál és éberen tart. Doom-ot megcsípte egy bögöly, mire körbenéztünk elment fenistiért és bekente neki. :D
vigyáznod kell rá és ha kell az életedet kell adnod érte hogy Õ tovább mehessen.
hirtelen ennyi. de kérdezzetek bátran.
Bodzaszörp pipa, bár mivel a fele cukor, még egyáltalán nem önellátó. Ráadásul nem elég szirupos. De amúgy tömény. Remélem eláll, vagy elfogy a nyár alatt, mert üvegekkel nem számoltunk és egy vékony fólia van csak rajta.
Csatolmány 5578