Nem hangzik rosszul, benne vagyok.
Nem nagyon bízok ebben a különbözõ thai-kínai, stb cuccokban, gyógyszerekben.
Printable View
Az autóban lejárt elsõsegély csomag újrahasznosítása..
mit gondoltok..
érdemes-e kivenni belõle ezt-azt és eltenni? ha igen miket?
mi meddig lehet még jó lejárat után?
Annyit még hozzátennék, hogy a NINCS-nél még az "X" éve lejárt dolgok is jobbak.
Persze kidobni úgyse fogom! Ami biztos, ha minden elfogy kerek-e világon akkor ölni fognak a 1995-ben lejárt "steril" kötszerért. :haha:
Látom nem csak nekem ez a véleményem. :)
Azt szoktam még hozzátenni ehhez, amikor valóságos sátánnak kiáltanak ki amiért a lejárt cuccokat használhatónak nevezem, hogy: Gondolj bele, van egy hipersteril kötszered, kibontod a marhára nem steril balesetnél-harctéren-terepen-poszt apokaliptikus akárhol a nem egészen steril kezeddel és felhasználod a nem egészen steril testû beteg nem egészen steril sebének ellátására. Ekkor mennyivel jobb a Te steril kötszered, mint az én kötszerem amit lejárt volta miatt démonizálnak?
Tehát egy autóban "lejárt" csomagban voltaképpen nem jár le semmi, max az újmódi fertõtlenítõ. (mert ugye a régimódi jódampulla biztos jó ameddig még folyik)
Nekem azt mondta egy doki, hogy azért nem lesz steril a kötszer, mert a csomagolása nem lesz az egy idõ után (papír/mûanyag porózusain át bemehet valami, vagy ilyesmi. És akkor közvetlen a vérbe jutva tud kellemetlen dolgokat mûvelni... Persze a semminél jobb, meg 200 évvel ezelõtt a ruhából letépett vászondarabbal kötötték el a lõtt sebet, de nyilván a fertõzés esélye is nagyobb volt. Ettõl függetlenül én úgy gondolom, hogy ha a frissen megvett kötszert mondjuk levákumfóliázza az ember valami vastag fóliával, és az nem sérül (mert pl fémdobozban van) akkor jó eséllyel nyer pár plusz 1,2,5,10 évet vele.
nyugodtan használhatod, ha netán fertõzés lesz belõle azt majd késõbb kikezelik, kórházban
vészhelyzetben az életmentés a lényeg, a fertõzéssel ráérsz késõbb foglalkozni...
A.L.Ias! A #194-es hozzászólásban van egy bergen táskád, telepakolva minden földi jóval. Azt szeretném kérdezni, hogy a kötszerek, meg a mull lapok, stb. az egy autós-szettbõl lett átrakva, vagy külön vetted valahol darabra? Már csak hogy árban/idõben (bolti utánajárás) hogy éri meg jobban?
Volt benne ez is, az is. 2 "B típusú" autós elsõsegély csomag tartalma és pár plusz mull lap, fásli, gyógyszer, tekercs kötszer amit külön vettem. Az autós készletek lejárt szavatossági idõs csomagokból származtak. Az én véleményem, hogy érdemesebb készletet venni. Darabonként lehet, hogy olcsóbb, de ha hozzászámolod a keresgéléssel és az utána járással töltött idõt, drágább lesz.